Theater, Serious Music Alphen | Karfagen

Karfagen (ofwel: Carthago) is het geestekind van de Oekraïense multi-instrumentalist en componist Antony Kalugin. Zijn (voornamelijk instrumentale) muziek wordt omschreven ‘symfonische artrock’ met elementen van new-age, folk, jazzrock en symfonische rock en is beïnvloed door bekende bands als Camel, Happy The Man, UK en The Flower Kings, maar ook door Nederlandse bands als Focus en Kayak.  Antony is zeer productief; sinds de start van Karfagen in 1997 verschenen er 13 albums met fantasierijke  thema’s (waaronder Solitary Sandpiper Journey , Magician’s Theater, Spektra en Dragon Island), met lange composities, een breed instrumentarium en prachtig artwork.


Tijdens zijn studie (architectuur) begon Antony in 1997 onder de naam Karfagen muziek op te nemen in lokale studio. Zijn eerste ‘grote’ werk ‘Continium’ maakt hij in 2005 met een band met bevriende muzikanten en dat levert meteen een platencontract op. In 2007 volgt het 2e album `The Space Between Us'. Daarna verbreed Antony zijn muzikale horizon door samenwerking met verschillende, internationale muzikanten. Zo maakt hij met Robert Diaz (de gitarist van de Cubaanse band Anima Mundi) in 2011 het album `Lost Symphony'  en in 2013 `Aleatorica' met Tomek Mucha (elektrische viool) en Sergey Klevenskiy (blaasinstrumenten) en spelen op het album `Magicians Theatre' (2014) Mathieu Spaeter (leadgitaar) en Pascal Gutman (stick-bass) mee.  Ook de jaren daarna is Antony zeer creatief en productief gebleven en -na het album ‘7’ (2015) verscheen in de periode 2015-2022 een fraaie reeks hoog gewaardeerde albums: Spektra (2016),  ‘Messages from Afar - First Contact’ (2017), ‘Echoes from Within Dragon Island’ (2019), ‘Birds of Passage’(2020), ‘Principles and Theory of Spektra’ (2020) tot zijn laatste, hoog gewaarde album  ‘Land of Green and Gold’ (2022). 


In de muziek van Karfagen herken je de kwaliteit van de composities, de virtuositeit van de muzikanten en de warmte van de sound van de symfonische rock uit de jaren ’70, maar elke album bevat ook weer veel nieuws, zodat deze telkens weer boeien.


Zoals voor vrijwel iedereen in Oekraïne is ook het leven van Antony wreed verstoord door de oorlog; hij heeft zijn studio achter moeten laten en zijn gezin naar Polen gebracht. Antony heeft sinds kort vrijstelling van de overheid om naar het buitenland te reizen om met zijn muziek ‘het geluid van Oekraïne’ te laten horen. We zijn heel blij dat hij ook naar Nederland komt met zijn band om zijn unieke muziek met ons te delen. Zo maken we Parkvilla theater voor 1 avond ‘Antony’s Magician Theatre!


Stuur een agendapunt in

Meer agendapunten

1 februari 2022 – 31 december 2022 Stichting Gilde Alphen aan den Rijn
Stadswandelingen centrum Alphen a/d Rijn

De stadsgidsen van het Gilde staan het hele jaar voor u klaar om interessante- en leuke verhalen over Alphen te vertellen.

14 februari 2022 – 14 februari 2023 Sagenn Educatie B.V.
Gratis Cursussen

Kosteloos je schrijf-, lees- of rekenvaardigheden verbeteren? Dan ben je bij Sagènn op het juiste adres!

9 juli 2022 – 16 oktober 2022 Bezoekerscentrum De Veenweiden
Uitbundige bloemenpracht in Bezoekerscentrum De Veenweiden

Tijdens de zomermaanden inclusief september bloeit het Bezoekerscentrum De Veenweiden als nooit tevoren. Tijdens de expositie ‘Bloemenpracht’ van de uit Oegstgeest afkomstige Truus Serdijn is er een ware explosie van kleuren te zien. Mede geïnspireerd door deze bloemenpracht, laat Adrie Zaalberg haar glasobjecten voor binnen en buiten zien. De exposities worden geopend op zaterdag 9 juli en duren tot half oktober.  

1 september 2022 – 3 oktober 2022 Bibliotheek Rijn en Venen
Expositie Romeinen (Atelier Verfstreken)

Atelier Verfstreken exposeert van 1 september t/m 2 oktober met tekeningen en schilderijen rond het thema De Romeinse Limes. Het verhaal van de Romeinen, dat de kunstenaars inspireerde tot het maken van hun kunstwerken wordt verteld in een boeiende audiotour, te raadplegen via QR codes.

3 september 2022 – 5 oktober 2022
Expositie "Ode aan het landschap" in Galerie Alphen Art

Kom jij ook naar de Expositie Ode aan het landschap?  

3 september 2022 – 1 oktober 2022 Atelier Verfstreken
Romeinse fotoportretten Atelier Verfstreken met een verhaal.

Sprekende Romeinse fotoportretten van Atelier Verfstreken vertellen een boeiend verhaal.