Theater, Vera van der Poel | All I Want is Joni, a tribute to Joni Mitchell

Joni Mitchell (1943) is misschien wel de belangrijkste vrouwelijke singer-songwriter die bekend werd vanaf de jaren 60 en al decennia lang voor steeds nieuwe generaties een belangrijk artiest is. Met haar poëtische teksten, ge-raffineerde melodieën en rijke harmonieën blijft ze elke keer verrassen.

Vera van der Poel, zangeres, multi instrumentalist en componist, heeft 2 solo CD’s gemaakt: Time Versus Time (2012) en Love And Taboo (2017) en een fraaie mix gevonden tussen pop en jazz. Vera was eerder frontvrouw van bands als Mimezine, Voer en Beeswamp. Ze werkte samen met The Nits, Zapp String quartet, in theater en op vele jazz-en poppodia in binnen -en buitenland. 

Vera: ” …haar thema’s trekken mij want ze spreken tot de verbeelding. Soms recht voor z’n raap of juist een beetje mysterieus. Ze schrijft over eenzaamheid, autonomie, aantrekken en afstoten, vreemdgaan, rusteloosheid… Ze haalt veel inspiratie uit de natuur, uit de Griekse mythologie of het oude testament en is een kei in metaforen. De muziek is gecompliceerd maar blijft toch heel toegankelijk en altijd verrassend. Door andere gitaarstemming krijg je andere sferen, ze schuurt tegen de jazz aan en haar timing is goddelijk…
De vraag en drang om een programma over Joni Mitchell te maken kwam eindelijk op mijn pad en ik kick er echt op dat ik deze materie eigen heb gemaakt en er mijn eigen draai aan heb kunnen geven…”.

Vera vertelt over Joni’s leven en de achtergrond van de songs. Ze laat samen met gitarist Andreas Suntrop naast een heel scala van Joni songs ook eigen nummers horen, waarin Joni’s liedjes als inspiratiebron dienen en dit alles ondersteund met mooie videobeelden.


Quotes:
JP den Tex (singer/songwriter): ‘Een unieke ervaring: Vera van der Poel die Joni Mitchell vertolkt is Joni 'horen, zien en voelen’.

Martijn Rosdorff (journalist, radiomaker Avro): Vera’s stem kan Joni’s liedjes écht dragen, haar persoonlijke interpretatie is prachtig en haar eigen liedjes passen zo logisch tussen die van Joni Mitchell. Het wordt er allemaal nog intenser en persoonlijker door!”

Kaartprijs (incl. consumptie)
Normaal: € 17,50
Parkvilla Vriend ACTIE prijs: € 8,75

Deze voorstelling is alleen toegankelijk met een vaccinatiebewijs of negatieve testuitslag. Gebruik hiervoor de CoronaCheck-app en neem ook je identiteitsbewijs mee naar ons theater. 

Deze voorstelling was onderdeel van het vorige theaterseizoen en is i.v.m. de lockdown verplaatst naar 23 oktober 2021.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een agendapunt in

Meer agendapunten

31 juli 2021 – 18 december 2021
Wandel mee met Gezond Natuur Wandelen

Wandel gratis mee met Gezond Natuur Wandelen!

16 september 2021 – 10 december 2021 Stichting Gilde Alphen aan den Rijn
Stadswandelingen centrum Alphen a/d Rijn

Stadswandelingen door het centrum van Alphen a/d Rijn

22 november 2021 – 4 januari 2022
Expositie Glas in Lood bij Atelier Verfstreken

Sfeervol thema dat tot leven komt in kleurige tekeningen en schilderijen.

6 december 2021 – 9 januari 2022 De Thermen2
9 december 2021 om 13:30 – 23:59 Parkvilla