Vera van der Poel | All I Want is Joni

Vera van der Poel | All I Want is Joni

Joni Mitchell (1943) is misschien wel de belangrijkste vrouwelijke singer-songwriter die bekend werd vanaf de jaren 60 en al decennia lang voor steeds nieuwe generaties een belangrijk artiest is. Met haar poëtische teksten, ge-raffineerde melodieën en rijke harmonieën blijft ze elke keer verrassen. In 'All I Want is Joni' vertelt Vera over Joni’s leven en de achtergrond van de songs. Ze laat samen met gitarist Andreas Suntrop naast een heel scala van Joni songs ook eigen nummers horen, waarin Joni’s liedjes als inspiratiebron dienen, alles ondersteund met mooie videobeelden.

Vera van der Poel, zangeres, multi instrumentalist en componist, heeft 2 solo CD’s gemaakt: Time Versus Time (2012) en Love And Taboo (2017) en een fraaie mix gevonden tussen pop en jazz. Vera was eerder frontvrouw van bands als Mimezine, Voer en Beeswamp. Ze werkte samen met The Nits, Zapp String quartet, in theater en op vele jazz-en poppodia in binnen -en buitenland. 

Volgens de ‘kenners’ hebben Vera’s stem en eigen liedjes soms raakvlakken met de Canadese ster en kan zij als geen ander Joni Mitchell’s liedjes smaakvol vertolken. Van der Poel heeft Mitchell als tiener ontdekt, de LP ‘Blue’ toen helemaal grijs gedraaid, en blijft nu nog steeds nieuwe ontdekkingen doen in de ruim 50 jaar rijkende collectie songs.

JP den Tex (Singer/songwriter): ‘Een unieke ervaring: Vera van der Poel die Joni Mitchell vertolkt is Joni 'horen, zien en voelen’.

Marc Stakenburg (Radiomaker Kro, popjournalist en schrijver MusicTrails USA): 'Vera is Joni en blijft Vera, je voelt de intensiteit, de liefde voor haar muziek.’

Henk Hofstede (The Nits): Vera lijkt niet alleen op Joni, maar zingt zoals Joni en blijft tegelijkertijd de unieke Vera.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een agendapunt in

Meer agendapunten

31 juli 2021 – 18 december 2021
Wandel mee met Gezond Natuur Wandelen

Wandel gratis mee met Gezond Natuur Wandelen!

6 augustus 2021 – 31 oktober 2021 Bibliotheek Rijn en Venen
Expositie - Kunstproject 'Onderlinge Verbondenheid

In de bibliotheek is er een gigantisch, kleurrijk nest van textiel gemaakt. Dit kunstobject wordt sinds december 2020 gemaakt en is bijna af! Samen met Alphenaren gaan wij Het Nest tijdens een aantal workshops afronden. De expositie omvat het gehele maakproces. Van de eerste schets tot de laatste ingeweven strook.

16 september 2021 – 10 december 2021 Stichting Gilde Alphen aan den Rijn
Stadswandelingen centrum Alphen a/d Rijn

Stadswandelingen door het centrum van Alphen a/d Rijn

29 september 2021 – 1 december 2021
18 oktober 2021 – 24 oktober 2021 Bibliotheek Rijn en Venen
Bomen- en Plantenwandeling

Annet Breure neemt je tijdens een themawandeling mee door Park Zegersloot met een audiotour. Kom van alles te weten over de historie, symboliek en het gebruik van bomen en planten die er groeien. Beleef het gebied rondom de Zegerplas op een compleet nieuwe manier!