Zin in Zondag: Kunstlezing The Frick Collection

Het Mauritshuis in Den Haag viert dit jaar haar 200-jarig bestaan: klapstuk van de festiviteiten is een tentoonstelling met schilderijen van Hollandse meesters uit The Frick Collection (New York). Kunsthistoricus Hoo-Man Chan vertelt ons erover, en bereidt ons daarmee voor op een eigen bezoek aan de tentoonstelling.

Het Mauritshuis viert dit jaar haar 200-jarig bestaan. Een hoogtepunt hierbij is de bijzondere tentoonstelling met werken uit The Frick Collection uit New York. Kunsthistoricus Hoo-Man Chan vertelt ons erover, en bereidt ons daarmee voor op een eigen bezoek aan de tentoonstelling die dit najaar een hoogtepunt in museaal Nederland is

The Frick Collection Deze schilderijen van Hollandse meesters werden aangekocht en verscheept naar de rijkste families en kunstverzamelaars in Amerika, en worden nu weer getoond terug in Nederland, in het jubilerende Haagse museum. Prachtige schilderijen van de vermaarde Newyorkse collectie zullen in het Mauritshuis te zien zijn: The Frick Collection leent haar werken bij hoge uitzondering uit, waaronder het beroemde zelfportret uit 1658 van Rembrandt als topstuk van de expositie.

Over de kunsthistoricus Hoo-Man Chan (1973) is al geruime tijd werkzaam als spreker & docent, en is in Rotterdam en Den Haag een gekende naam & bekend gezicht op kunstlezingen & bij begeleide tentoonstellingsbezoeken. Hoo-Man heeft ook meegewerkt aan het NTR televisieprogramma ART-Clips (2014), waarin hij optrad als kenner van verschillende kunstvormen en de cultuurhistorische achtergronden ervan.

Zin in Zondag In 2022 organiseert de Bibliotheek een serie culturele en creatieve activiteiten op de zondagmiddag onder de naam Zin in Zondag! Muziek en dans, lezen en literatuur, kunst en cultuur, film en theater... alles komt aan bod.

Zin in Zondag wordt mogelijk gemaakt door een financiƫle bijdrage van Stichting Bon Coeur.


Stuur een agendapunt in

Meer agendapunten

1 februari 2022 – 31 december 2022 Stichting Gilde Alphen aan den Rijn
Stadswandelingen centrum Alphen a/d Rijn

De stadsgidsen van het Gilde staan het hele jaar voor u klaar om interessante- en leuke verhalen over Alphen te vertellen.

14 februari 2022 – 14 februari 2023 Sagenn Educatie B.V.
Gratis Cursussen

Kosteloos je schrijf-, lees- of rekenvaardigheden verbeteren? Dan ben je bij Sagènn op het juiste adres!

15 april 2022 – 2 september 2022 Bibliotheek Rijn en Venen
Expositie Afvalkunst: Van afval tot kunstwerk

Statushouders, Maatschappelijk Werkers van Kwadraad en een sportcoach van Sportief Besteed Groep gaan samen met elkaar in Alphen aan den Rijn de straat op om afval te verzamelen en te recyclen tot kunstwerkjes.

6 mei 2022 – 26 augustus 2022 Dorpshuis Aarlanderveen
Zomeravond Klaverjassen

Klaverjassen in het Dorpshuis van Aarlanderveen.

14 mei 2022 – 31 augustus 2022 Bibliotheek Rijn en Venen
Bijenfoto expositie

Deze expositie geeft een inkijkje in het leven van de bij en leert je van alles over een gezonde leefomgeving voor dit nuttige insect. Het gaat namelijk niet zo goed met de bij. Gelukkig kun je zelf veel doen om een leefbare plek in je tuin of op je balkon te maken voor bijen en andere bestuivers.

2 juni 2022 – 25 augustus 2022
Zomeravondbridge

Zomeravondbridge bij Recreatie Bridge Alphen in de Bron.