Nieuwe expositie in Galerie Alphen Art

  • Aarhof (Centrum), Aarhof 1, 2406 BT Alphen aan den Rijn
  • vrijdag 24 februari 2023 – woensdag 29 maart 2023

Expositie met schilderijen, beeldhouwwerken en 3D installaties.

Op 24 februari om 19:30 uur opent in Galerie Alphen Art in De Aarhof officieel een expositie van zeven kunstenaars. Er is (abstracte) schilderkunst te zien, keramiek, beeldhouwwerk en ander driedimensionaal werk. Alle kunstenaars laten een zeer herkenbare, eigen vorm en stijl zien. De expositie is te bezoeken vanaf vrijdag 24 februari 12:00 uur.

Annet Perdijk heeft haar stijl ontwikkeld in abstracte schilderkunst. Ze geeft vorm aan haar kunst door haar gevoel, stemming, emoties of waarnemingen om te zetten in een samenspel van kleuren, vormen, lijnen en structuren op een schilderdoek.

De Boskoopse kunstenares Els de Jong heeft haar presentatie gemaakt vanuit haar betrokkenheid bij de gebeurtenissen in de wereld. De grote verscheidenheid aan vormen, materialen en technieken staan voor haar voor de diversiteit van de vluchtelingen die we dagelijks zien.

Godis Way creëert spirituele schilderijen vanuit haar achtergrond in een healing-praktijk. In haar abstracte werk zien we (vaak geometrische) vormen verwerkt naast amorfe vlakken. Haar composities komen intuïtief tot stand.

Harry Leurink voelt zich in het kubisme helemaal thuis. Vanuit het abstraheren gecombineerd met zijn eigen innerlijke wereld verbeeld hij niet alleen zijn eigen interpretatie van kubisme, maar weet zich ook in purisme of cobra prima creatief uit te drukken.

Helma van Kleinwee zoekt haar weg in het textiellandschap. Ze houdt van experimenteren en nieuwe dingen ontdekken. Er is zoveel om te doen en te maken, uit te proberen, weg te gooien en opnieuw te beginnen. Zo maakt ze schilderijen en driedimensionale objecten waarin vaak textiel is verwerkt.

Ruben van Veen maakt tekeningen, schilderijen en werken op strokarton in een figuratief intuïtieve werkwijze waarbij het onderbewuste een belangrijk onderdeel vormt van het creatieve proces.

Zonder vooropgezet plan start hij met een tekening. Dan verschijnt er altijd weer een mensfiguur. Het leidend thema in het werk is de mens en de complexe verhouding van mensen tot elkaar. Het gaat over verlangens en angsten en het geeft de dunne scheidslijn aan tussen verleiden en afstoten, harmonie en conflict, tederheid en gevecht.

Wim Zwijsen maakt schilderijen, constructieschilderijen, tekeningen en Follies. Follies zijn rare fantasiebouwsels. Ze zijn opgebouwd met pentekeningen en acrylverf op MDF en hout aangevuld met printplaat en verbonden met Meccano. Met Meccano (Eitech)-onderdelen, printplaat en tekeningen op MDF componeert hij een nieuwe wereld. De kunst van het bouwen.

De expositie is vrij toegankelijk en iedereen is welkom. Galerie Alphen Art in De Aarhof is geopend op dinsdag, woensdag en vrijdag van 12:00 tot 17:00 uur en op zaterdag van 11:00 tot 16:00 uur


Stuur een agendapunt in

Meer agendapunten

4 oktober 2022 – 2 mei 2023 Theater Castellum
Pubquiz

Hoedje op, hoedje af, sportvragen, actualiteiten, plaatjesrondes; de Pubquiz staat garant voor een vrolijke, afwisselende en spannende avond! 

1 februari 2023 – 31 december 2023 Stichting Gilde Alphen aan den Rijn
Stadswandelingen centrum Alphen aan den Rijn

Interessante verhalen over Alphen door de stadsgidsen van het Gilde.

11 februari 2023 – 6 april 2023
‘Nieuwsgierig tot achter de horizon’ uitgebeeld door Renée Blom

In het werk van Renée Blom speelt het landschap een grote rol. Zij zoekt het perspectief, de weidsheid en de beperking.

1 maart 2023 – 5 juli 2023
A-MEEZING VOICES

A-MEEZING VOICES - De Vocalgroup voor jongeren!

22 maart 2023 – 19 april 2023 Bibliotheek Rijn en Venen
Beatmakers

Wil jij goeie beats kunnen maken? Ben je een muziekliefhebber? Doe dan mee met deze workshop en leer van professionals hoe je een strakke beat maakt.

23 maart 2023 om 10:30 – 12:30 Bibliotheek Rijn en Venen
Belastingspreekuur

Heb je hulp nodig bij de digitale belastingaangifte? Wij helpen je verder!