Nieuwe expositie in Galerie Alphen Art

  • Aarhof (Centrum), Aarhof 1, 2406 BT Alphen aan den Rijn
  • vrijdag 24 februari 2023 – woensdag 29 maart 2023

Expositie met schilderijen, beeldhouwwerken en 3D installaties.

Op 24 februari om 19:30 uur opent in Galerie Alphen Art in De Aarhof officieel een expositie van zeven kunstenaars. Er is (abstracte) schilderkunst te zien, keramiek, beeldhouwwerk en ander driedimensionaal werk. Alle kunstenaars laten een zeer herkenbare, eigen vorm en stijl zien. De expositie is te bezoeken vanaf vrijdag 24 februari 12:00 uur.

Annet Perdijk heeft haar stijl ontwikkeld in abstracte schilderkunst. Ze geeft vorm aan haar kunst door haar gevoel, stemming, emoties of waarnemingen om te zetten in een samenspel van kleuren, vormen, lijnen en structuren op een schilderdoek.

De Boskoopse kunstenares Els de Jong heeft haar presentatie gemaakt vanuit haar betrokkenheid bij de gebeurtenissen in de wereld. De grote verscheidenheid aan vormen, materialen en technieken staan voor haar voor de diversiteit van de vluchtelingen die we dagelijks zien.

Godis Way creëert spirituele schilderijen vanuit haar achtergrond in een healing-praktijk. In haar abstracte werk zien we (vaak geometrische) vormen verwerkt naast amorfe vlakken. Haar composities komen intuïtief tot stand.

Harry Leurink voelt zich in het kubisme helemaal thuis. Vanuit het abstraheren gecombineerd met zijn eigen innerlijke wereld verbeeld hij niet alleen zijn eigen interpretatie van kubisme, maar weet zich ook in purisme of cobra prima creatief uit te drukken.

Helma van Kleinwee zoekt haar weg in het textiellandschap. Ze houdt van experimenteren en nieuwe dingen ontdekken. Er is zoveel om te doen en te maken, uit te proberen, weg te gooien en opnieuw te beginnen. Zo maakt ze schilderijen en driedimensionale objecten waarin vaak textiel is verwerkt.

Ruben van Veen maakt tekeningen, schilderijen en werken op strokarton in een figuratief intuïtieve werkwijze waarbij het onderbewuste een belangrijk onderdeel vormt van het creatieve proces.

Zonder vooropgezet plan start hij met een tekening. Dan verschijnt er altijd weer een mensfiguur. Het leidend thema in het werk is de mens en de complexe verhouding van mensen tot elkaar. Het gaat over verlangens en angsten en het geeft de dunne scheidslijn aan tussen verleiden en afstoten, harmonie en conflict, tederheid en gevecht.

Wim Zwijsen maakt schilderijen, constructieschilderijen, tekeningen en Follies. Follies zijn rare fantasiebouwsels. Ze zijn opgebouwd met pentekeningen en acrylverf op MDF en hout aangevuld met printplaat en verbonden met Meccano. Met Meccano (Eitech)-onderdelen, printplaat en tekeningen op MDF componeert hij een nieuwe wereld. De kunst van het bouwen.

De expositie is vrij toegankelijk en iedereen is welkom. Galerie Alphen Art in De Aarhof is geopend op dinsdag, woensdag en vrijdag van 12:00 tot 17:00 uur en op zaterdag van 11:00 tot 16:00 uur


Stuur een agendapunt in

Meer agendapunten

31 mei 2024 – 8 augustus 2024
Zomer Expositie met als thema "OPWARMING" door de deelnemers van de Stichting

Veel divers werk, sculpturen, schilderijen, foto's en assemblage kunst

15 juni 2024 om 11:00 – 15:00 Winkelcentrum de Baronie
Baronie kleurt oranje

Winkelcentrum de Baronie loopt alvast warm voor het EK 2024. Zaterdag 15 juni van 11:00-15:00 uur wordt het plein van Winkelcentrum de Baronie omgebouwd tot voetbalplein met allemaal leuke kinderactiviteiten. Kom helemaal in de oranje stemming. Alle activiteiten zijn gratis.

15 juni 2024 om 13:30 – 15:20 Castellum Theater & Film
15 juni 2024 om 15:45 – 17:35 Castellum Theater & Film