Theater, Oorkaan Ensemble | Tempo 7+ (try-out)

Een theatraal familieconcert voor iedereen van 7 tot 107 jaar.   

Wie het heeft over muziek, heeft het over tijd. En tijd is eindeloos, zeker als je zeven bent. Of zeven-en-een-half, bijna acht, volgende week, overmorgen, morgen, nog één nachtje slapen. Tijd is al helemaal eindeloos als je je verveelt. En tijd verdwijnt wanneer je wordt meegezogen in een wereld vol verwondering. Ze lijkt dan het alleroneindigst. Tot het opeens voorbij is.


De leden van het Oorkaan Ensemble spelen samen als waren ze radartjes in een uurwerk. Ze beheersen hun instrumenten tot in de puntjes, en spelen in ‘Tempo (werktitel)’ westers klassiek, gaande van Monteverdi, Bach en Schubert, tot hedendaags klassiek werk speciaal voor hen gecomponeerd. Als Meesters van de Tijd weten ze in één seconde genoeg muziek te stoppen voor een minuut, en andersom. Ze versnellen, vertragen, keren om, en springen weer naar voor.


Ongebonden aan bladmuziek, stoelen, of andere conventies met poten, laten ze de tijd tegelijkertijd vooruitvliegen én een klein uur stilstaan. Een theatraal concert als een zwart gat waar je in gezogen wordt. Totdat je er aan het eind weer uitvalt, op je stoel in de concertzaal. “Mag ik morgen weer?” vraag je. Goed dan. Nog één nachtje slapen.

CREDITS
Musici Oorkaan Ensemble:
Harp Michela Zanoni
Klarinet Michele Mazzini
Bajan Robbrecht Van Cauwenberghe
Percussie Veysel Dzhesur
Gast musicus:
Viool Valentine Blangé


Regie: Rianne Meboer
Artistieke leiding Caecilia Thunnissen

PROGRAMMA
Na de succesvolle producties ‘Vier!’, gebaseerd op Turkse muziek, en ‘Gong en de Vier Neuzen’, gebaseerd op Indonesische gamelan, duikt het Oorkaan Ensemble voor deze voorstelling in de canon van westerse klassieke muziek. Grote componisten voor kleine oren. De Oorkaan Methode maakt dit al jarenlang een feest voor jong en oud! Je hoort Monteverdi, Bach, Haydn en nog veel meer! Het programma zit boordevol prachtige en tijdloze muziek, geschreven tijdens de Renaissance, Barok of Romantiek, of gewoon vorige week! In arrangementen speciaal op maat gemaakt voor de bijzondere bezetting van het Oorkaan Ensemble. Een theatraal concert met oorspronkelijk klassiek repertoire, waarin luisteraars van elk formaat zullen worden verrast en betoverd.


HET OORKAAN ENSEMBLE
Oorkaan presenteerde in september 2021, ter ere van het 20-jarig jubileum, haar eigen ensemble met vier multi-getalenteerde, sprankelende, jonge musici van internationaal topniveau. Een mooie sublimatie van alles wat Oorkaan in 20 jaar aan artistieke signatuur en speelstijl heeft opgebouwd. De musici spelen alle muziek uit hun hoofd en creëren zo ruimte voor theatrale performance. Het repertoire dat ze spelen heeft een dubbele missie: zoveel mogelijk kleine en grote oren kennis laten maken met live uitgevoerde muziek en het openbreken van de klassieke muziek canon, dat wij het “mondiale klassieke repertoire” noemen

Kaartverkoop: € 9,50 (incl. glaasje limonade en wat lekkers na afloop)


Stuur een agendapunt in

Meer agendapunten

31 januari 2024 – 10 april 2024 Bibliotheek Rijn en Venen
KlimaatGesprekken

Je bent bezorgd over klimaatverandering en je wilt graag een bijdrage leveren aan de oplossing. Maar hoe pak je dat aan? Doe mee met deze zesdelige workshopreeks KlimaatGesprekken!

31 januari 2024 – 8 maart 2024
Vriendschapsconcert

vriendschapsconcert 8 maart 2024 Maranathakerk Alphen aan den Rijn

16 februari 2024 – 20 maart 2024
Nieuwe expositie in Galerie Alphen Art

Expositie met 0.a. schilderijen en keramiek

3 maart 2024 om 10:00 – 17:00 Wijnbar&Zo
3 maart 2024 om 13:30 – 23:59 Parkvilla
3 maart 2024 om 15:30 – 23:59 Parkvilla