Carla Bosman

Expositie galerie Alphen ART

Op vrijdag 24 juni om 19.00 uur wordt in Galerie Alphen Art in De Aarhof een nieuwe expositie officieel geopend.

De exposanten

Brigitte Kwanten tekent en werkt in zwart-wit. Met een eenvoudig materiaal als potlood maakt ze gedetailleerde, verfijnde composities in grijstonen en lijnen.

Tekenachtige mogelijkheden worden op een heel andere manier getoond door Tessa Engelberts. Zij laat een serie van haar lijntekeningen zien. De werken, tekeningen uit één lijn, verbeelden thema’s als liefde en vrouwelijkheid

Carla Bosman schildert kleurrijk abstract, maar komt ook met nieuw abstract landschappelijk werk in rustige tinten. Dit combineert ze met natuurlijke materialen zoals touw, hout, jute en boomschors. Ze is een echte materiekunstenaar.

Johanni Ackermann exposeert voor het eerst Galerie Alphen Art. Haar aansprekende realistische schilderijen kenmerken zich door een forse toets en frisheid.

Leny Vink is deelneemster in beeldhouwerscollectief Compagnie Bizarre. Deze keer exposeert ze alleen, met vijf verschillende beelden uit verschillende materialen. Ze varieert van realistisch vormgegeven beelden tot gestileerder werk, van de 'verloren was”-techniek tot lindenhout, van Springstone tot metaal.

Marcel Provence laat werken zien die zijn gebaseerd op foto’s die zijn gemaakt door zijn vader. Met de verwerking van hiervan is een geheel nieuw oeuvre ontstaan.

Marjo van den Berg Jeths gebruikt het liefst allerlei technieken om haar schilderijen en tekeningen te maken. In de portretten die ze schildert verbeeldt ze de kwetsbaarheid van de mens.

Bert Verboon exposeert in deze expositie echter voornamelijk beeldhouwwerk en slechts enkele RVS sculpturen. De beelden zijn gehakt uit diverse, voornamelijk harde steensoorten.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een agendapunt in

Meer agendapunten

1 februari 2022 – 31 december 2022 Stichting Gilde Alphen aan den Rijn
Stadswandelingen centrum Alphen a/d Rijn

De stadsgidsen van het Gilde staan het hele jaar voor u klaar om interessante- en leuke verhalen over Alphen te vertellen.

14 februari 2022 – 14 februari 2023 Sagenn Educatie B.V.
Gratis Cursussen

Kosteloos je schrijf-, lees- of rekenvaardigheden verbeteren? Dan ben je bij Sagènn op het juiste adres!

6 mei 2022 – 26 augustus 2022 Dorpshuis Aarlanderveen
Zomeravond Klaverjassen

Klaverjassen in het Dorpshuis van Aarlanderveen.

14 mei 2022 – 31 juli 2022 Bibliotheek Rijn en Venen
Bijenfoto expositie

Deze expositie geeft een inkijkje in het leven van de bij en leert je van alles over een gezonde leefomgeving voor dit nuttige insect. Het gaat namelijk niet zo goed met de bij. Gelukkig kun je zelf veel doen om een leefbare plek in je tuin of op je balkon te maken voor bijen en andere bestuivers.

2 juni 2022 – 25 augustus 2022
Zomeravondbridge

Zomeravondbridge bij Recreatie Bridge Alphen in de Bron.