Theater, Beau Schneider en Britte Lagcher | Constellations

Een kosmische liefde.

Marie en Roland ontmoeten elkaar op een feestje. Zij is natuurkundige, hij Imker. Ze gaan wat drinken, of misschien wel niet. Ze worden hopeloos verliefd. Of één van de twee is al verloofd. Misschien leven ze nog lang en gelukkig. Misschien niet lang, maar tragisch kort.

Vanuit de meest klassieke opzet – jongen ontmoet meisje - vertelt Nick Payne’s Constellations oneindig veel verhalen. Staat de toekomst in de sterren? Of hangt ons leven van toeval aan elkaar? Constellations gaat over vrije wil en vriendschap. En over de multiversumtheorie. Maar ook over honing. En liefde. Een kosmische liefde!

Een geraffineerde reis vol spetterend acteerwerk. Soms vrolijk en speels, altijd oprecht en verrassend. Constellations was te zien van West End tot Broadway en van China tot Peru. Een voorstelling voor iedereen die wel eens verliefd is geweest!

Spel: Beau Schneider en Britte Lagcher | Regie: Laurens Krispijn de Boer | Vertaling: Peter de Hoog


Over de voorstelling en de makers:
Nick Payne won als jongste schrijver ooit met Constellations de prestigieuze Evening Standard Theatre Award. Op Broadway werd het stuk gespeeld door Jake Gyllenhaal (zijn Broadway debuut!) en Ruth Wilson. Ruth Wilson werd genomineerd voor een Tony Award voor haar rol. Constellations is sinds de eerste uitvoering in Londen gespeeld van China tot Peru en van de VS tot Australië.

Regisseur Laurens Krispijn de Boer studeerde in 2012 af aan de ATKA. Na zijn afstuderen maakte hij onder andere de Opera Becoming the system bij de Diamantfabriek, de muziektheatervoorstellingen Cosima en De Koperen Tuin bij Certo productions en het voor de Neerlands Hoop genomineerde cabaretvoorstelling Ik beloof niks van René van Meurs. In zijn werk staat vaak het breken met de regels en het onvervuld verlangen centraal.

Britte Lagcher (1989) en Beau Schneider (1988) studeerden in 2012 af aan de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie en zijn al meer dan tien jaar beste vrienden. Vorig seizoen speelden zij voor het eerst samen in de toneelbewerking van de bestseller Hendrik Groen een hoogbejaard liefdeskoppel. Met 50.000 bezoekers de best bezochte toneelvoorstelling van het seizoen.

Britte is sinds haar afstuderen met regelmaat te zie in films en series als Redbad, Ramses en Overspel. Verder speelde ze een van de hoofdrollen in de series Suspects en Meisje van Plezier. Op het toneel speelde Britte onder andere bij Orkater, Het Amsterdamse Bostheater en George & Eran producties.

Beau debuteerde bij Orkater in Breaking The News (regie Gijs de Lange). Het grote publiek kent hem van GTST, waar hij vier seizoenen de rol van Tim Loderus speelde. In 2013 stond Beau met zijn vader Eric Schneider op het toneel in David Mammets A Life in the Theatre. De Volkskrant roemde Beau’s perfecte tekstbehandeling in de door Jibbe Willems bewerkte versie van Eyes Wide Shut (2016) bij Toneelgroep Maastricht. Datzelfde jaar speelde hij de hoofdrol in de bekroonde familiefilm Meesterspion.

Kaartverkoop
Normaal: €20,00 euro
Parkvilla vriend: €18,00 euro
Inclusief consumptie
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een agendapunt in

Meer agendapunten

5 september 2020 – 7 november 2020 Ammoniet Uitvaartbegeleiding
Uitvaartwinkel De Aandacht geopend

Gedenksieraden, urnen, keepsakes & troostcadeautjes

5 september 2020 – 7 november 2020 Ammoniet Uitvaartbegeleiding
Koffie met een Oortje

Voor ieder verhaal een luisterend oor

4 oktober 2020 – 31 oktober 2020 Aarhof (Centrum)
28 oktober 2020 om 20:00 – 23:59 Parkvilla
29 oktober 2020 om 13:30 – 23:59 Parkvilla
29 oktober 2020 – 8 november 2020