Moestuinspreekuur

Wil jij een eigen moestuin beginnen? Zelfgekweekte groenten, fruit, kruiden en bloemen oogsten? Of heb je al een eetbare tuin en kan je wel wat tips gebruiken? In een 1-op-1 gesprek met een moestuinexpert ben je welkom met al je vragen!

Verzorgd door Velt en De Dansende Boom

Wil jij een eigen moestuin beginnen? Zelfgekweekte groenten, fruit, kruiden en eetbare bloemen oogsten? Misschien heb je al een eetbare tuin en kan je wel wat tips gebruiken? Of ben je bezig met de omslag naar ecologisch tuinieren en puur en gezond eten uit eigen tuin? In een 1-op-1 gesprek met onze moestuinexpert kun je terecht met al je vragen!

Een deskundige kijkt graag met je mee naar je teeltplan en/ of de inrichting van je moestuin. Ook voor vragen over snoeien, onkruid verwijderen, combinatieteelt, enz. kun je terecht. Na het Moestuinspreekuur zit je vol inspiratie om in je eigen tuin verder aan de slag te gaan!

Het spreekuur wordt afwisselend verzorgd door Carla Glorie van de Dansende Boom en Caroline Kerkaert van Velt.

Over Velt - Vereniging voor Ecologisch Leven en Tuinieren Caroline Kerkaert is coördinator van de plaatselijke Velt, afdeling Holland Rijnland. Velt is de vraagbaak bij uitstek als je milieuvriendelijk aan de slag wilt in je tuin of keuken. Al meer dan 40 jaar promoot de organisatie gezond leven op het ritme van de seizoenen met respect voor de natuur. Naast de boeken die ze uitgeven over ecologisch koken en tuinieren, heeft Velt een netwerk van ruim 20.000 leden en duizend vrijwilligers. Met hun activiteiten, publicaties en samenwerkingen inspireren ze anderen tot een duurzame(re) levensstijl.

Over De Dansende Boom Carla Glorie van De Dansende Boom houdt zich graag bezig met pure, gezonde, liefst lokale voeding. Ze is moestuincoach, natuurvoedingskundige en docent Moestuinieren en Voeding bij Velt. Carla geeft moestuin- en schooltuinlessen, een moestuincursus en (buiten)kookworkshops. Carla heeft een eigen moestuin en is als vrijwilliger verbonden aan Wijktuin De Alphense Wetering, Slow Food Groene Hart en Leader Holland Rijnland.

Maak een afspraak Het gratis spreekuur duurt maximaal een half uurtje per persoon. Kies je eigen tijdslot, kom langs in de Bibliotheek in Alphen Centrum en maak kennis met Carla of Caroline. Ze helpen je met plezier!

Duurzaamheidsplein in de Bibliotheek Wil je meer weten over energie besparen, moestuinieren, gezonde voeding en leefstijl of heb je een andere vraag over duurzaamheid? Bij ons Huis van Duurzaamheid en het Duurzaamheidsplein op de tweede etage in onze vestiging in Alphen Centrum kun je terecht! Of mail je vraag naar duurzaam@bibliotheekrijnenvenen.nl.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een agendapunt in

Meer agendapunten

26 juli 2021 – 26 september 2021
Bomen- en Plantenwandeling: audiotour door Park Zegersloot

In deze themawandeling neemt Annet Breure je met een audiotour mee door Park Zegersloot. Zet je zintuigen aan en beleef, al kijkend en luisterend, het gebied rondom de Zegerplas op een nieuwe manier!

31 juli 2021 – 18 december 2021
Wandel mee met Gezond Natuur Wandelen

Wandel gratis mee met Gezond Natuur Wandelen!

6 augustus 2021 – 31 oktober 2021 Bibliotheek Rijn en Venen
Expositie - Kunstproject 'Onderlinge Verbondenheid

In de bibliotheek is er een gigantisch, kleurrijk nest van textiel gemaakt. Dit kunstobject wordt sinds december 2020 gemaakt en is bijna af! Samen met Alphenaren gaan wij Het Nest tijdens een aantal workshops afronden. De expositie omvat het gehele maakproces. Van de eerste schets tot de laatste ingeweven strook.

16 september 2021 – 10 december 2021 Stichting Gilde Alphen aan den Rijn
Stadswandelingen centrum Alphen a/d Rijn

Stadswandelingen door het centrum van Alphen a/d Rijn

17 september 2021 – 30 september 2021 Parkvilla