IVN-fietsexcursie Bentwoud

IVN-fietsexcursie Bentwoud

Op zaterdag 25 juni organiseert IVN Alphen aan den Rijn eenfietsexcursie vanuit Boskoop naar het Bentwoud. De start is om 10.00uur bij Kinderboerderij De Contactweide, Snijdelwijklaan 6, 2772 SXBoskoop. Onderweg wordt enkele keren gestopt en soms wordt ergewandeld. Het Bentwoud ontwikkelt zich snel tot een parel in hetGroene Hart. Rond deze tijd is het een bloemenpracht van bijenlokkendeplanten. De gidsen wijzen op broedvogels en er is kans om het gezangvan de veldleeuwerik te horen. In dit gebied zijn de fraaiezweefvluchten van de bruine kiekendief te zien en is het 'bidden' vande torenvalk waar te nemen. Fitis, zwartkop en tuinfluiter zingen erhun lied. Soms roept opeens de koekoek of 'hoempt' de roerdomp. Deterugkomst in Boskoop is rond 13.00 uur. Het dragen van stevigeschoeisel is aanbevolen, net als het meenemen van een verrekijker. Defietsexcursie is gratis en staat voor iedereen open. Aanmelden bijHans van Dam 0172 – 21 47 75 of janny@countrygazette.nlInfo: W ivn.nl/alphenaandenrijn F facebook.com/ivn.alphenaandenrijn


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een agendapunt in

Meer agendapunten

1 februari 2022 – 31 december 2022 Stichting Gilde Alphen aan den Rijn
Stadswandelingen centrum Alphen a/d Rijn

De stadsgidsen van het Gilde staan het hele jaar voor u klaar om interessante- en leuke verhalen over Alphen te vertellen.

14 februari 2022 – 14 februari 2023 Sagenn Educatie B.V.
Gratis Cursussen

Kosteloos je schrijf-, lees- of rekenvaardigheden verbeteren? Dan ben je bij Sagènn op het juiste adres!

6 mei 2022 – 26 augustus 2022 Dorpshuis Aarlanderveen
Zomeravond Klaverjassen

Klaverjassen in het Dorpshuis van Aarlanderveen.

14 mei 2022 – 31 juli 2022 Bibliotheek Rijn en Venen
Bijenfoto expositie

Deze expositie geeft een inkijkje in het leven van de bij en leert je van alles over een gezonde leefomgeving voor dit nuttige insect. Het gaat namelijk niet zo goed met de bij. Gelukkig kun je zelf veel doen om een leefbare plek in je tuin of op je balkon te maken voor bijen en andere bestuivers.

2 juni 2022 – 25 augustus 2022
Zomeravondbridge

Zomeravondbridge bij Recreatie Bridge Alphen in de Bron.