Workshop 'Een huishouden zonder afval, kan dat?'

Wil jij leren hoe je met jouw huishouden zo min mogelijk afval produceert en tegelijkertijd geld bespaart? Kom dan naar deze informatieve workshop waarin zero waste tourgids Caroline Frenken je laat zien hoe je dit dagelijks in de praktijk brengt.

Verzorgd door zero waste gids Caroline Frenken

Wil jij leren hoe je met jouw huishouden zo min mogelijk afval produceert en tegelijkertijd geld bespaart? Kom dan naar deze informatieve workshop. Zero waste ‘hero’ Caroline Frenken laat zien dat je in je keuken, badkamer, huis en tijdens het boodschappen doen prima zonder plastic kunt.

Caroline wijst je de weg naar duurzame alternatieven voor jouw huishouden en je gaat zelf aan de slag met het maken van een schoonmaak- en lichaamsverzorgingsproduct. Je zult versteld staan hoe simpel en handig in het gebruik dit is! Bovendien zijn de producten beter voor het milieu en voor je gezondheid, omdat ze geen microplastics en agressieve stoffen bevatten. Doe je mee?

Over Caroline Frenken Caroline Frenken is gids van de Zero Waste Tour in Leiden. Deze tour wordt ook regelmatig in Alphen georganiseerd in samenwerking met Zero Waste Nederland. Als Verborgen Impact Ambassadeur kijkt ze door een roze bril naar de wereld om haar heen. Daar ziet ze vervuiling en verspilling, maar ook de mogelijkheden om de wereld groener en toekomstbestendiger te maken en die draagt ze graag uit.

Meedoen met de workshop? Meld je dan hier aan. De kosten voor de workshop bedragen 5 euro inclusief materialen. Je gaat met een berg inspiratie, een zelfgemaakt schoonmaak- en lichaamsverzorgingsproduct naar huis.

Huis van Duurzaamheid Het Huis van Duurzaamheid van Bibliotheek Rijn en Venen organiseert elke laatste dinsdagavond van de maand een boeiende lezing of workshop over thema waarmee jij kunt bijdragen aan een toekomstbestendige maatschappij. Heb je zelf een suggestie voor een workshop of lezing? Laat het ons weten via duurzaam@bibliotheekrijnenvenen.nl


Stuur een agendapunt in

Meer agendapunten

1 februari 2022 – 31 december 2022 Stichting Gilde Alphen aan den Rijn
Stadswandelingen centrum Alphen a/d Rijn

De stadsgidsen van het Gilde staan het hele jaar voor u klaar om interessante- en leuke verhalen over Alphen te vertellen.

14 februari 2022 – 14 februari 2023 Sagenn Educatie B.V.
Gratis Cursussen

Kosteloos je schrijf-, lees- of rekenvaardigheden verbeteren? Dan ben je bij Sagènn op het juiste adres!

9 juli 2022 – 16 oktober 2022 Bezoekerscentrum De Veenweiden
Uitbundige bloemenpracht in Bezoekerscentrum De Veenweiden

Tijdens de zomermaanden inclusief september bloeit het Bezoekerscentrum De Veenweiden als nooit tevoren. Tijdens de expositie ‘Bloemenpracht’ van de uit Oegstgeest afkomstige Truus Serdijn is er een ware explosie van kleuren te zien. Mede geïnspireerd door deze bloemenpracht, laat Adrie Zaalberg haar glasobjecten voor binnen en buiten zien. De exposities worden geopend op zaterdag 9 juli en duren tot half oktober.  

7 september 2022 – 8 november 2022
Weerbaarheidstraining voor kinderen van 6 t/m 8 jr. en van 9 t/m 12 jaar

De Rots en Watertraining voor kinderen in de basisschoolleeftijd gaat weer van start.

26 september 2022 – 19 december 2022
Bridgeles voor beginners

BRIDGECURSUS, in samenwerking met alle Bridgeclubs in Alphen aan den Rijn Vanaf maandag 26 september 2022 wordt in het Buurthuis Kerk en Zanen Oude Wereld 57, Alphen a/d Rijn, 12 keer maandagavond les gegeven aan beginners door André van Herel, officieel bridgedocent. Tijd: van 19.30 uur tot 21.45 uur. Als u nog verder inlichtingen wenst, bel gerust met André van Herel tel. 06-15115388 of e-mail: bridgedocent.andre@gmail.com

30 september 2022 – 7 oktober 2022 Park Zegersloot