Clive Nolan & friends

  • , ,
  • vrijdag 26 januari 2024 om 20:30 – 23:30

Op vrijdag 26 januari komt Clive Nolan naar Parkvilla theater voor een uniek concert met de eerste live presentatie van de rockopera ‘The Rise of Medici én een mix van eigen composities.

Op vrijdag 26 januari komt Clive Nolan naar Parkvilla theater voor een uniek concert met de eerste live presentatie van de rockopera ‘The Rise of Medici én een mix van eigen composities.

Clive Nolan is een van de allergrootste componisten, toetsenisten en producers die de progwereld kent. Zijn werk met de bands ARENA en Pendragon is uiteraard welbekend, maar hij heeft ook soloalbums, musicals en samenwerkingen op zijn naam staan. Zijn laatste werk is The Rise of Medici, een project dat werd gestart door de helaas overleden gitarist Eric Bouillette en zangeres Laura Piazzai. Clive schreef hiervoor alle teksten en de meeste muziek. Het gelijknamige album kreeg internationale lof. De rockopera vertelt het verhaal van de 2e generatie van de familie De Medici (uit Italië/Florence) en met name de ontwikkelingen in 1434, met hoofdrollen voor zoon Cosimo, zijn vrouw Contessina, zijn dochter Lucrezia en zijn gezworen rivaal/vijand Rinaldo Albizzi. ‘Rise of Medici’ is een fenomenale rockopera, met een bundeling van rockstemmen van Laura Piazzai (Comtessina), Andy Sears (Cosimo), Marijke Groenendaal (Lucrezia) en Clive Nolan (Rinaldo). Serious Music Alphen en Parkvilla zijn trots om -in samenwerking met Arne van Os van den Abeelen (Mr Bowler Music Agency) en Anne Claire Rallo (Bad Dog Promotions)- de exclusieve live première van deze rockopera te mogen brengen. Vocaal wordt Clive bijgestaan door Laura Piazzai, Marijke Groenendaal en Andy Sears. Daarnaast zal gitarist Simone Millavia meespelen. Een rockopera hoort thuis in het theater en er is geen betere plek voor deze ‘vocale battle’ dan Parkvilla! Maar deze avond biedt nog veel meer: voorafgaand aan ‘Rise of Medici’ zal dit illustere gezelschap originele songs vertolken die Clive Nolan schreef voor zijn bands en zijn diverse musicals. Dit wordt een avond om nooit te vergeten en waar je als rechtgeaarde prog fan absoluut bij moet zijn.

Bestel nu meteen je tickets (zitplaatsen/25 euro p/s) via www.parkvilla.nl/theater.


Stuur een agendapunt in

Meer agendapunten

4 augustus 2023 – 11 december 2023 Lida Plomp Kunstwerken
Cursus schilderen

Cursus schilderen bij Lida Plomp

26 september 2023 – 9 januari 2024 Bibliotheek Rijn en Venen
Klimaatcursus 'De groene verandering'

Wil jij meer weten over klimaatverandering en de positieve impact die jij kunt hebben op het klimaat? Met de IVN Klimaatcursus leer je over de wisselwerking tussen mens en klimaat en ontwikkel je een persoonlijke actieplan, waarmee je het geleerde meteen kunt omzetten in de praktijk.

3 oktober 2023 om 10:00 – 23:59 Maggie Blue
3 oktober 2023 om 10:00 – 12:00 Bibliotheek Rijn en Venen
Leesgroep

Leer beter Nederlands lezen in een gezellige groep.

3 oktober 2023 om 10:30 – 11:00 Bibliotheek Rijn en Venen
Informatiepunt Digitale Overheid (IDO)

Heb jij hulp nodig bij digitale overheidszaken? De vrijwilligers van het Informatiepunt Digitale Overheid helpen je op weg! Bel voor een afspraak: 0172- 475 771 (optie 2 Digilijn)

3 oktober 2023 om 10:30 – 12:30 Bibliotheek Rijn en Venen
Klik & Tik computercursussen

Wil jij beter leren computeren? Bibliotheek Rijn en Venen helpt je verder. Kom langs tijdens de computercursussen, dan kijken we samen welke oplossing het beste bij jou past.