pixabay

Parkinson Café Alphen organiseert weer op 20 februari een bijeenkomst in Wijkcentrum Kerk en Zanen.

Het Parkinson Café wordt in samenwerking met de Parkinson vereniging georganiseerd.

Iedere 4e woensdag van de maand  en  is er een informele bijeenkomst waar mensen met Parkinson, partners, mantelzorgers en andere betrokkenen elkaar in een ongedwongen sfeer kunnen ontmoeten en ervaringen kunnen uitwisselen. Bovendien staan er regelmatig informatieve presentaties op het programma.

Je merkt op de bijeenkomsten hoe divers de Ziekte van Parkinson kan verlopen. Ieder heeft op zijn eigen manier Parkinson. Iedereen van beginnend tot gevorderd is welkom in het café. Het is dan ook opvallend dat iedereen mee doet als er activiteiten zijn. Dat geeft wel aan dat iedereen zich thuis kan voelen.

Het onderwerp van de bijeenkomst op 26 februari is Parkinson Doe Boek 

Josca Bos geeft in haar Parkinson DoeBoek heldere handreikingen om met de ziekte van Parkinson om te gaan. Specifiek op gebieden waarop je mogelijk zelf invloed kan uitoefenen: wat is de kracht van zelfkennis, hoe krijg je compassie met jezelf, hoe ga je verstandig om met je energie? Ze stelt rake vragen en geeft veel praktische tips, voorbeelden en hulpmiddelen.

De ervarings-anekdotes van haarzelf en andere patiënten maken het boek compleet. Het boek is vriendelijk nuchter van toon, herkenbaar en leerzaam voor zowel
Parkinson patiënten als hun partners, familie, vrienden, mantelzorgers, artsen, zorgverleners, werkgevers. Ideaal is dat u de hoofdstukken niet per se  chronologisch hoeft te lezen. Elk hoofdstuk eindigt met handvatten, vragen of oefeningen om zelf mee aan de slag te gaan. Daarbij kunt u zelf kiezen welke goed bij u passen.

'Het leven is een cadeau, ik ga alles doen wat ik nog wil', besloot Josca Bos na haar Parkinsondiagnose. Ze ging daarbij 'iets te ver over haar grenzen' en belandde in een revalidatiecentrum.
Daar zette ze haar emoties op papier, in eerste instantie als handleiding voor zichzelf. Uiteindelijk creëerde Josca een concreet zelfhulpboek, waardevol voor alle mensen met Parkinson en hun naasten.

Woensdag 26 februari 2020
In wijkcentrum Kerk en Zanen DE OUDE WERELD 51 – 59
2408 NV Alphen aan den Rijn om 14:00 uur
Toegang is gratis en iedereen is welkom.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een agendapunt in

Meer agendapunten

7 september 2019 – 28 februari 2020 Yogatreasure
Start Yoga Teacher Training in Alphen aan den Rijn

Yoga Teacher Training in Alphen aan den Rijn start 7 september a.s.

1 oktober 2019 – 12 mei 2020 Theater Castellum
9 januari 2020 – 19 maart 2020 Volksuniversiteit Alphen aan den Rijn
Leer Portugees voor op reis

Bom dia! Leer Portugees voor op vakantie!

14 januari 2020 – 14 april 2020 Parkvilla
Cursus "Maak je eigen website met Wordpress"

Maak je eigen website met Wordpress

18 januari 2020 – 4 april 2020 Volksuniversiteit Alphen aan den Rijn
Cursus Frans op reis

Op vakantie naar Frankrijk? Doe nog even een korte cursus!