DuurzaamheidsCafé

Drie keer per jaar organiseert het Huis van Duurzaamheid een DuurzaamheidsCafé met een inspirerend voorprogramma voor bedrijven, (vrijwilligers)organisaties en ondernemende Alphenaren die zich bezig (willen) houden met toekomstbestendige oplossingen voor hun organisatie of de samenleving.

Voorprogramma verzorgd door De Duurzaamheidsdeskundige

Drie keer per jaar organiseert het Huis van Duurzaamheid een DuurzaamheidsCafé op locatie of in de Bibliotheek. Een gezellige, laagdrempelige bijeenkomst, bedoeld voor maatschappelijk betrokken ondernemers, vrijwilligers, beleidsmakers en ondernemende inwoners uit Alphen aan den Rijn en omgeving, die zich (willen) bezighouden met verduurzaming van hun organisatie of de samenleving.

Ieder café starten we met een inspirerend voorprogramma rondom toekomstbestendig ondernemen, verzorgd door een partner uit ons 'groene' netwerk. Daarna kun je genieten van een hapje en een drankje. Ontmoet elkaar en laat de 'groene' ideeën bruisen!

Programma 26 februari

19.15 uur - inloop 19.30 uur - presentatie door De Duurzaamheidsdeskundige 20.30 uur - netwerkborrel 21.30 uur - einde

Voorprogramma: Samen de trap tegen troep beklimmen!

Veel organisaties die duurzaamheid belangrijk vinden, zetten flink in op recyclen. Dit is goed én tegelijkertijd eigenlijk het laatste wat je zou moeten doen. Goed recyclen kost veel tijd en geld. Het is daarom belangrijk om in je organisatie eerst een stapje terug te doen. Wat kunnen wij anders doen? En waar kunnen we onze tijd en energie slimmer op inzetten? De ‘Trap tegen Troep’ kan hier bij helpen. Chantal Spruit neemt je mee in een aantal slimme stappen om verspilling te voorkomen.

Over de Duurzaamheidsdeskundige

Met haar bedrijf De Duurzaamheidsdeskundige is Chantal Spruit bij veel verduurzamingstrajecten betrokken geweest. Als procesbegeleider ziet ze in verschillende branches vaak dezelfde uitdagingen voorbij komen. Ze deelt graag haar bevindingen tijdens deze presentatie.

Wil je erbij zijn?

Deelname aan deze avond is gratis, aanmelden is noodzakelijk. Het Café vindt plaats in Bibliotheek Alphen-Centrum.

Let op! Tijdens deze activiteit kunnen foto's worden gemaakt voor promotiedoeleinden.

Het DuurzaamheidsCafé wordt mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van het Rabo Impactfonds. Vragen, suggesties, of samenwerken? Mail ons!


Stuur een agendapunt in

Meer agendapunten

31 januari 2024 – 10 april 2024 Bibliotheek Rijn en Venen
KlimaatGesprekken

Je bent bezorgd over klimaatverandering en je wilt graag een bijdrage leveren aan de oplossing. Maar hoe pak je dat aan? Doe mee met deze zesdelige workshopreeks KlimaatGesprekken!

31 januari 2024 – 8 maart 2024
Vriendschapsconcert

vriendschapsconcert 8 maart 2024 Maranathakerk Alphen aan den Rijn

16 februari 2024 – 20 maart 2024
Nieuwe expositie in Galerie Alphen Art

Expositie met 0.a. schilderijen en keramiek

3 maart 2024 om 10:00 – 17:00 Wijnbar&Zo
3 maart 2024 om 13:30 – 23:59 Parkvilla
3 maart 2024 om 15:30 – 23:59 Parkvilla