Expositie van een aantal vaste medewerkers

  • , ,
  • vrijdag 26 april 2024 – woensdag 29 mei 2024

Veel divers werk, sculpturen, schilderijen, reliëfcomposities en assemblage kunst

Van 26 april t/m 29 mei is in Galerie Alphen Art een expositie te zien van een aantal vaste Sta-Art kunstenaars. Als groep exposeren ze regelmatig in de galerie in De Aarhof.

De expositie wordt op vrijdagavond 26 april om 19.30 uur feestelijk geopend. De galerie is al geopend voor bezoekers vanaf 12 uur.

De line up bestaat deze keer uit:

Bert Verboon, behalve drijvende kracht achter de galerie ook bekwaam beeldhouwer. Hij voelt zich thuis in allerlei materiaalsoorten, van steen tot industrieel RVS met een minimalistische uitstraling.

Carla Bosman maakt hedendaagse abstracte schilderijen vanuit haar gevoel. Haar werkt is van kleurrijk tot ton sur tontinten. In haar schilderijen verwerkt ze vaak natuurlijke materialen. Door te spelen en variëren met de mogelijkheden van verf en materialen brengt ze decoratieve werken tot stand, vaak op groot formaat.

Corrie van der Veer maakt driedimensionaal beeldhouwwerk uit steen. In haar onderwerpkeuze laat ze zich door de natuur inspireren. Het is haar uitdaging om van de harde steen iets te creëren dat lichtheid, beweging en vrijheid uitstraalt.

Ger Bonninga laat zich inspireren door wiskunde. Wiskundige onderwerpen beeldt hij uit in reliëfcomposities, waardoor de schoonheid van deze onderwerpen wordt gevisualiseerd. Daarnaast maakt Ger werken op basis van geometrische onderwerpen, zoals zeshoeken en achthoeken. Paula de Groot varieert haar schilderijen van abstract tot figuratief, vaak kleurrijk. Haar inspiratie haalt zij uit de natuur, muziek, kosmos en andere kunstenaars uit onder andere surrealistische stromingen.

Saskia Vergunst is assemblage/installation artist: door afgedankte spullen samen te voegen creëert zij een nieuw verhaal. Wat oud is wordt nieuw. Wat er niet mee toe deed telt weer mee. Ze vertelt een verhaal, een gedachte, een emotie. Op het eerste oog is het vaak humoristisch, uitdagend en zet het je op het verkeerde been.

Tessa Engelberts is geïnspireerd door de mensen om haar heen en door haar studie geneeskunde. Kijken, echt kijken/observeren is zowel bij tekenen en als arts ontzettend belangrijk. Ze maakt line-art tekeningen en aquarellen waarin ze mensen op een abstracte/minimalistische en figuratieve manier vormgeeft.

Ton Hendriks laat een reeks landschappen zien waarin hij het land weergeeft dat hij, frequent fietsend door het Groene Hart, waarnam. Het land met zijn prachtige licht en luchten. Voor hem rakend aan zijn binnenwereld, en erbuiten de Randstedelijke agglomeratie waar zich de hectiek afspeelt. In deze de landschappen wil hij het desolate proberen te vangen.

Winkelcentrum Aarhof 41, 2406 BT Alphen aan den Rijn

Openingstijden: di. wo. vrij. 12.00 - 17.00 uur, zaterdag 11.00 - 16.00 uur

www.stichtingalphenart.nl, galerie@stichtingalphenart.nl


Stuur een agendapunt in

Meer agendapunten

20 mei 2024 om 13:30 – 15:20 Castellum Theater & Film
Garfield

Garfield, de wereldberoemde typische binnenkat die een hekel heeft aan maandagen en dol is op lasagne, waagt zich buiten de deur voor een wild avontuur! Als zijn vader, de sjofele straatkat Vic, onverwachts opduikt, worden Garfield en zijn vriend hond Odie gedwongen hun luizenleventje achter zich te laten en met Vic mee te gaan voor een razend grappige, risicovolle roofoverval.

20 mei 2024 om 13:45 – 15:35 Castellum Theater & Film
Fantasievriendjes

Fantasievriendjes, die ook in de originele versie wordt uitgebracht onder de titel IF, is een film van schrijver en regisseur John Krasinski over een meisje dat erachter komt dat ze iedereens denkbeeldige vriendjes kan zien. Wat zal zij met deze superkracht doen? Het wordt een magisch avontuur waarin ze probeert om de vergeten Fantasievriendjes weer samen te brengen met hun kinderen.

20 mei 2024 om 14:00 – 14:55 Castellum Theater & Film
Peppa op Avontuur (2+)

In deze vrolijke voorstelling beleef je samen met Peppa en haar vriendjes het allerleukste buitenavontuur.

20 mei 2024 om 14:00 – 15:40 Castellum Theater & Film
Kung Fu Panda 4

Dit voorjaar keert komedie-icoon Jack Black na bijna tien jaar terug in zijn rol als Po, de onwaarschijnlijk kungfumeester, in een hilarisch, spetterend nieuw deel van Dreamwork Animations populaire actie-komedie-franchise: Kung Fu Panda 4. Na drie levensgevaarlijke avonturen waarin hij de grootste schurken ter wereld verslaat met zijn ongekende moed en waanzinnige vechtkunsten, wacht Po, de Drakenkrijger (de voor een Golden Globe genomineerde Jack Black) een nieuwe roeping. Dit keer iets veel rustigers, hij is verkozen tot spiritueel leider van de Vredesvallei. Dat brengt wel wat problemen met zich mee. Ten eerste weet Po net zo veel over spiritueel leiderschap als over diëten. En ten tweede moet hij heel snel een nieuwe Drakenkrijger vinden en trainen voor hij zijn nieuwe positie kan innemen. Om het nog erger te maken, duikt er ook nog een kwaadaardige, machtige superschurk op, namelijk de Kameleon (Oscar®-winnares Viola Davis), een kleine hagedis die de vorm van elk wezen kan aannemen, groot of klein. En die Kameleon heeft haar kleine kraaloogjes laten vallen op Po’s Staf der Wijsheid, waarmee ze alle grote schurken die Po naar het geestenrijk heeft gestuurd terug zou kunnen halen. Po moet dus hulp zien te vinden en die vindt hij (soort van) in de vorm van de sluwe, scherpzinnige dief Zhen (Golden Globe-winnares Awkwafina). Zhen is een steppevos die Po nogal tegen zijn vacht instrijkt, maar die onmisbare talenten blijkt te hebben. Om de Vredesvallei te beschermen en uit de reptielenklauwen van de Kameleon te houden, moet dit komische, vreemde duo samenwerken. Gaandeweg ontdekt Po dat helden op de meest onwaarschijnlijke plekken opduiken.

20 mei 2024 om 14:00 – 15:00 Castellum Theater & Film
Peppa Pig Live!

Beleef samen met Peppa en haar vriendjes het allerleukste buitenavontuur.

20 mei 2024 om 15:45 – 17:35 Castellum Theater & Film
Garfield

Garfield, de wereldberoemde typische binnenkat die een hekel heeft aan maandagen en dol is op lasagne, waagt zich buiten de deur voor een wild avontuur! Als zijn vader, de sjofele straatkat Vic, onverwachts opduikt, worden Garfield en zijn vriend hond Odie gedwongen hun luizenleventje achter zich te laten en met Vic mee te gaan voor een razend grappige, risicovolle roofoverval.