Theater, Serious Music Alphen | Knight Area GEANNULLERD I.V.M. CORONAVIRUS

Knight Area bij dubbel lustrum SMA

Serious Music heeft helaas moeten besluiten dat -op basis van deze week door het kabinet bekend gemaakte maatregelen van het kabinet- ook het concert van Knight Area op 26/6 niet kan doorgaan. Serious Music is met de band in overleg over een nieuwe datum (2e kwartaal 2021); nadere informatie over de opties volgt zsm.


Op 26 juni 2020 ontvangt Serious Music Alphen de Nederlandse progressieve rockband Knight Area in Parkvilla Theater. Serious Music viert die avond ook zijn tienjarig bestaan. Een mijlpaal!

De keuze om bij deze gelegenheid Knight Area uit te nodigen is logisch. Serious Music Alphen en Knight Area delen namelijk een mooie geschiedenis met elkaar. De band was al aanwezig toen Serious Music Alphen begon met zijn eerste ‘theater-events’ (in 2012) en stond ook in 2014 en 2016 op het podium van Parkvilla om zijn muzikale verhalen met het publiek te delen.

Nieuw geluid
Knight Area bestaat sinds 2004 en bracht in totaal zeven indrukwekkende studioalbums uit. De bandleden timmeren de laatste jaren ‘stevig’ aan de weg en proberen met hun nieuwe werk een breder publiek aan te spreken, zowel in Nederland als in het buitenland. Daarbij kiest de band voor een ander geluid: de ‘klassieke’ stijl van bands als Marillion, IQ, Genesis en Arena wordt meer en meer ingeruild voor ‘moderne, goed in het gehoor liggende symfonische rock’. Vocaal gezien heeft Knight Area met de nieuwe zanger Jan Willem Ketelaers, bekend van zijn werk met Ayreon en Robby Valentine, een stevige impuls gekregen.

D-Day
Het laatste wapenfeit is het in 2019 verschenen album ‘D-Day’, waarmee de band een conceptalbum ‘met een diepere boodschap’ heeft gemaakt. Het album is een eerbetoon aan de gevallenen die vochten voor de vrijheid van Europa, maar gedenkt ook de nabestaanden van hen die voor onze vrijheid vochten en daarbij het leven lieten. ‘Om de herinnering door te geven, om eraan te herinneren dat we vandaag in vrede, vrijheid en waardigheid leven, omdat anderen hun leven voor ons hebben gegeven’, aldus het statement van Knight Area. Elk nummer op D-Day gaat over een geschiedkundige gebeurtenis gerelateerd aan die eerste dag van operatie ‘Overlord’. De band heeft voor ‘D-Day’ een speciale show ontwikkeld met beeld en geluid (zoals de originele redevoeringen van generaal Eisenhower en Winston Churchill) waarmee het indrukwekkende verhaal van D-Day wordt verteld. Een betere plaats daarvoor dan het sfeervolle Parkvilla Theater is bijna niet denkbaar.

Prijs
Vanwege het tienjarig jubileum van Serious Music Alphen geldt deze avond een speciale, gereduceerde toegangsprijs van 10 euro (bij aankoop via www.parkvilla.nl/theater; aan de zaal kosten de kaarten 15 euro).
Aanvang: 20.30 uur; de kassa is open vanaf 19.30 uur.
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een agendapunt in

Meer agendapunten

5 juni 2020 om 19:00 – 23:59 Parkvilla
5 juni 2020 om 20:00 – 23:59 Parkvilla
6 juni 2020 om 10:30 – 11:30 Soos aan den Rijn
Vaar mee met de Soosboot

varenmetdenieuwesoosboot

6 juni 2020 om 18:45 – 23:59 Parkvilla
6 juni 2020 om 21:00 – 23:59 Parkvilla