Hush

  • Theater Castellum, Rijnplein 1-3, 2405 DB Alphen aan den Rijn
  • dinsdag 26 september 2023 om 20:30 – 21:30

De Dansers wil met energieke dans en livemuziek inspireren tot persoonlijke verbinding, juist in een samenleving waarin we steeds meer op schermpjes leven.

In Hush zoeken De Dansers troost in dans en muziek. Een hand op je schouder; een tweede stem die met je meereist, waar je ook gaat; een ritme waar je in kan leunen, zoals in een omhelzing. Ze vinden elkaar in het grensgebied tussen dansvoorstelling en popconcert. Dansers worden muzikanten, muzikanten worden dansers. Gevoelige gitaarspinsels drijven de performers in elkaars armen. Deinende lijven dwingen het ritme van de muziek af. Hush wordt niet verteld door individuele prestaties, maar door de haarfijne aandacht en toewijding die tussen de spelers leeft. De muzikanten en dansers staan voor elkaar klaar, ze steunen elkaar. Want om de wereld te kunnen dragen, helpt het om er niet alleen voor te staan. 

Over De Dansers

De Dansers bestaat uit een bewegelijke band van dansers en muzikanten vanuit Utrecht onder leiding van choreograaf/danser Josephine van Rheenen en componist/muzikant Guy Corneille. Ze staan bekend om hun ‘dansconcerten’: organische samenkomsten van energieke moderne dans en livemuziek. In deze toegankelijke, intuïtief meeslepende verhalen over bevrijding en overgave is speels anarchisme nooit ver te zoeken. De Dansers wil zich losmaken van wat een mens vast kan zetten en inspireren tot lijfelijkheid en persoonlijke verbinding, juist in een samenleving waarin we steeds meer op schermpjes leven. De Dansers maakt werk dat de levensdrift van kinderen aanspreekt en bij volwassenen vergeten verlangens naar overgave en lijfelijkheid opnieuw aanwakkert.  

“De Dansers is een beweeglijke band vol rauwe danspoëten, een jonge groep die rockt, swingt, rolt, zingt, raast, zucht en rijmt.” – de Volkskrant 

“Suggestie aan zorgverzekeraars: neem bezoek aan dit vrolijke dans- en muziekgezelschap in je basispakket op. Het zal de kostenpost voor antidepressiva fors verminderen.” – Dagkrant Theaterfestival Boulevard 


Stuur een agendapunt in

Meer agendapunten

1 februari 2023 – 31 december 2023 Stichting Gilde Alphen aan den Rijn
Stadswandelingen centrum Alphen aan den Rijn

Interessante verhalen over Alphen door de stadsgidsen van het Gilde.

1 maart 2023 – 5 juli 2023
A-MEEZING VOICES

A-MEEZING VOICES - De Vocalgroup voor jongeren!

8 april 2023 – 31 mei 2023 Bezoekerscentrum De Veenweiden
‘Natuur in Beweging’ door IVN Natuurkiekers

Kom jij ook naar de fototentoonstelling ‘Natuur in beweging’ in het Bezoekerscentrum De Veenweiden?

17 april 2023 – 31 mei 2023 Theater Castellum
Boys in Heels

Boys in Heels: vrij om jezelf te zijn

6 mei 2023 – 6 juni 2023
Centrumwandeling met stadsgids

Leer meer over de historie van Alphen aan den Rijn

17 mei 2023 – 14 juni 2023 Bibliotheek Rijn en Venen
Beatmakers

Wil jij goeie beats kunnen maken? Ben je een muziekliefhebber? Doe dan mee met deze workshop en leer van professionals hoe je een strakke beat maakt.