Lezing Musea Napels: het Archeologisch museum en Museo

Het Archeologisch museum is een must om te bezoeken, om de fresco’s en mozaïeken met mythologische afbeeldingen van de opgravingen van Pompeii en Herculaneum hier zijn tentoongesteld.

Ook komt aan de orde: het museum Capodimonte is oorspronkelijk een paleis van de Bourbons. Het diende als zomerresidentie voor de koningen der beide Siciliën (enorme jachtslot van Karel I ). Het museum werd officieel ingehuldigd in 1957, hoewel de zalen van het paleis vele van de kunstwerken al vanaf 1758 huisvestte. De collectie bevat voornamelijk schilderijen: De Collezione Farnese is verzameld door Alessandro Farnese, bekend als paus Paulus III.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een agendapunt in

Meer agendapunten

17 december 2021 – 14 maart 2022 Bibliotheek Rijn en Venen
Fitroom - gamen in de bieb

In de bieb is meer te doen dan boeken lenen! Kom nu gamen in de bieb van Boskoop. Strijd tegen familie, vrienden of andere biebbezoekers door te dansen, fitnessen of je hersenen te laten kraken.

24 januari 2022 – 30 januari 2022 Bibliotheek Rijn en Venen
Foto-expositie Schitterende Seniorendagen

Enthousiaste amateurfotografen Martin Pagie en Anet Terra legden voor de Schitterende Seniorendagen 'de mens in actie' vast: senioren in hun dagelijkse bezigheden. Bewonder de prachtige foto-expositie vanaf 1 december in Bibliotheek Alphen!

24 januari 2022 om 19:30 – 22:00 Volksuniversiteit Alphen aan den Rijn
Fotografie voor gevorderden

Verdiep je verder in de fotografie – creëer de mooiste foto’s