Workshop Boekselen met je hart

In deze workshop maken we vier boeksels aan de hand van het thema ’Boekselen met je hart’. Omdat wat je vindt, altijd (ook) over jezelf gaat. Ook krijg je wat ideeën voor knutselprojecten met boekpagina’s, in het thema. Deze workshop is geschikt voor beginners, maar ook voor mensen die al eerder hebben geboekseld.

Boekselen, had je daar nog nooit van gehoord? Dat kan kloppen, want neerlandica Loes Vork bedacht het woord boekselen zelf als combinatie van ‘boek’ en ‘spelen! Je gebruikt de pagina’s en de woorden die erop staan om nieuwe dingen van te maken. Een pagina vol letters vormt een mooie achtergrond voor een tekening, schilderwerk of collage. Misschien valt je oog op woorden, die voor jou betekenis hebben. Woorden die je eventueel met elkaar kunt verbinden tot nieuwe zinnen, een nieuw verhaal. Boekselen ontspant en brengt je creativiteit op gang.

Hoe werkt het? Je werkt met en over de tekst en afbeeldingen die in een boek staan. Het boek dat je wellicht weg wilde gooien. Je hoeft er niet voor te kunnen tekenen. Je gebruikt technieken als: woorden zoeken, schrijven, lijnen tekenen, schilderen, collages maken, knippen, stempelen en borduren.

Video Benieuwd hoe het werkt? Bekijk hier de video van de workshop Boekselen tijdens de Schitterende Seniorendagen 2021!

over Loes Vork Loes is neerlandica en auteur van het boek ‘Uitgelezen’ (2019). Zij studeerde Nederlands aan de Universiteit van Utrecht en koos daar de specialisatie Communicatiekunde. Tijdens een vakantie maakte zij kennis met ATC’s. Dit was een eerste stap waardoor haar beeldende creativiteit op gang kwam.


Stuur een agendapunt in

Meer agendapunten

14 februari 2022 – 14 februari 2023 Sagenn Educatie B.V.
Gratis Cursussen

Kosteloos je schrijf-, lees- of rekenvaardigheden verbeteren? Dan ben je bij Sagènn op het juiste adres!

4 oktober 2022 – 2 mei 2023 Theater Castellum
Pubquiz

Hoedje op, hoedje af, sportvragen, actualiteiten, plaatjesrondes; de Pubquiz staat garant voor een vrolijke, afwisselende en spannende avond! 

6 januari 2023 – 17 februari 2023 Bibliotheek Rijn en Venen
Expositie Schilderijen Marco Stad

Marco Stad exposeert van 6 januari t/m 10 februari zijn kleurrijke schilderijen op de eerste etage van Bibliotheek Alphen-Centrum.

24 januari 2023 – 14 februari 2023 Bibliotheek Rijn en Venen
Beatmakers

Wil jij goeie beats kunnen maken? Ben je een muziekliefhebber? Doe dan mee met deze workshop en leer van professionals hoe je een strakke beat maakt.

1 februari 2023 – 31 december 2023 Stichting Gilde Alphen aan den Rijn
Stadswandelingen centrum Alphen aan den Rijn

Interessante verhalen over Alphen door de stadsgidsen van het Gilde.

8 februari 2023 om 15:00 – 16:30 Bibliotheek Rijn en Venen
Leer robots programmeren!

Ontdek de programmeur in jezelf en ga aan de slag met onze robots! We beginnen met onze DASH Robot en daarna leer jij zelf programmeren. Je hoeft geen ervaring te hebben.