Theater, Tess Merlot chante l’hiver (met theaterbuffet)

Dat het Franse chanson als geen ander genre gestalte weet te geven aan gevoelens van verdriet, geluk en nostalgie, realiseerde ook zangeres Tess Merlot zich toen zij voor het eerst haar eigen liedjes schreef. Vier jaar na het schrijven van het lichtvoetige Mon Paris en twee jaar na het uitkomen van haar debuutalbum Laissez-moi, zocht ze opnieuw naar woorden en melodieën om nieuwe veranderingen in haar leven uit te drukken. Het verdwijnen van het ouderlijk huis bijvoorbeeld en het verliezen van de connectie met de kindertijd, toen er elke winter op het slootje achter het huis geschaatst werd. De zomerliefdes die in de koude maanden tot het verleden bleken te horen. Maar ook de sprongen in het diepe die we, eenmaal volwassen, blijven maken. En uiteindelijk is het leven als een winters landschap: je moet alleen zelf de sneeuwengel maken.

In deze avondvullende show laat Tess Merlot het publiek kennis maken met haar nieuwe liedjes, die ze naadloos laat aansluiten op onbetwiste chansonklassiekers van onder andere Jacques Brel, Barbara, Charles Aznavour en Jean Ferrat. Dit doet ze niet alleen: ze deelt het podium met arrangeur, componist en pianist Guillaume Marcenac en een strijkkwartet, bestaande uit violisten Jenneke Tesselaar, Robert Baba en Ian de Jong (o.a. Metropool Orkest) en cellist Alex Geller (o.a. Les Misérables, Miss Saigon en Mary Poppins).

Of Tess nu optreedt met een heel orkest, met band of in een kleinere bezetting, ze doet dit met een onweerstaanbaar joie de vivre en de ballen om de ongepolijste versie van het chanson te laten horen. Het mag ingetogen en mooi zijn, maar het mag ook robuust zijn, grotesk. En keer op keer blijken de oerkrachten van het chanson een magnetisme te bezitten van heb ik jou daar: meezingen, tranen in de ogen en gelukzalige koppen over de volle breedte.

Theaterbuffet
Geniet optioneel van een heerlijk theaterbuffet, bereid door onze huiscateraar Koksvisie, voorafgaand aan de voorstelling (19.00 – 20.00 uur) bestaande uit:

- Brood / aïoli / kruidenboter
- Vegetarische salade / dressing
- Franse schotel met procureur /ui / aardappel / venkel (vlees)
- Vegetarische bonne femme schotel / Franse kaas (vegetarisch)
- Kastanje puree / peterselie
- Stoofappels du chateau
- Klein dessert: Tarte tatin / slagroom

Het theaterbuffet is te bestellen tot uiterlijk twee dagen voorafgaand aan de voorstelling (VOL = VOL). Kies bij het bestellen voor de optie ‘Normaal/Parkvilla Vriend met theaterbuffet’. Heb je dieetwensen? Stuur dan na het bestellen een e-mail naar theater@parkvilla.nl.


Kaartverkoop (incl. consumptie)
Normaal: € 24,50
Parkvilla Vriend: € 22,50
Normaal + theaterbuffet: € 49,50
Parkvilla Vriend + theaterbuffet: € 47,50


Stuur een agendapunt in

Meer agendapunten

4 augustus 2023 – 11 december 2023 Lida Plomp Kunstwerken
Cursus schilderen

Cursus schilderen bij Lida Plomp

26 september 2023 – 9 januari 2024 Bibliotheek Rijn en Venen
Klimaatcursus 'De groene verandering'

Wil jij meer weten over klimaatverandering en de positieve impact die jij kunt hebben op het klimaat? Met de IVN Klimaatcursus leer je over de wisselwerking tussen mens en klimaat en ontwikkel je een persoonlijke actieplan, waarmee je het geleerde meteen kunt omzetten in de praktijk.

30 oktober 2023 – 13 december 2023
Schilderen bij Petra van der Made

Tekenen en schilderen bij Petra van der Made.

2 december 2023 – 31 januari 2024 Bezoekerscentrum De Veenweiden
Maarten Abrahamsen met onvoorspelbare schildertechniek in Bezoekerscentrum De Veenweiden

Maarten Abrahamsen met onvoorspelbare schildertechniek in Bezoekerscentrum De Veenweiden.

10 december 2023 om 09:30 – 19:10 Castellum Theater & Film
We Know You Can Dance

We Know You Can Dance (WKYCD) organiseert danswedstrijden voor alle leeftijden.

10 december 2023 om 09:30 – 23:59 Castellum Theater & Film
We Know You Can Dance

We Know You Can Dance (WKYCD) organiseert danswedstrijden in 6 voorrondes en 1 NK WKYCD gehouden op de zondagen in theater Castellum in Alphen a/d Rijn en bieden daarmee een unieke podiumbeleving. Een gezellig- en sportief evenement voor alle leeftijden in de stijlen Jazz/Modern, Street/Hiphop en Freestyle. Met een dagkaart heeft u toegang tot alle wedstrijden