De Vertalingen

  • Theater Castellum, Rijnplein 1-3, 2405 DB Alphen aan den Rijn
  • vrijdag 27 mei 2022 om 20:15 – 21:45

Liedjes van Bob Dylan, Joni Mitchell, Lou Reed, Tom Waits, Robbie Robertson en Neil Young vertaald naar het Nederlands. 

DEZE VOORSTELLING IS VERPLAATST VAN 30 APRIL NAAR 27 MEI 2022.

Kaarthouders hebben persoonlijk bericht ontvangen.


Kees Prins, Paul de Munnik en JP den Tex vertaalden 20 iconische popsongs van Bob Dylan, Joni Mitchell, Lou Reed, Tom Waits, Robbie Robertson en Neil Young uit de jaren '60 en '70. Vanavond onthullen ze het verborgen verhaal achter elk lied en vertellen ze over hun zoektocht naar de juiste woorden. Daarom is de voorstelling - niet in de laatste plaats - ook een ode aan de Nederlandse taal. In dit theaterconcert worden ze bijgestaan door Yvonne Ebbers (gitaar) en Allie Summers (viool) en zangeres Vera van der Poel als 'special guest'.

Zangeres Vera van der Poel (ook bekend onder de naam Divera) houdt van muzikaal avontuur. In haar solowerk heeft ze een fraaie mix gevonden tussen pop en jazz. Niet verwonderlijk dus dat ze een bewonderaar blijkt van Joni Mitchell, een verwante artieste, aan wie ze in haar gastrol bij De Vertalingen speciale aandacht schenkt. Nog onlangs deed zij samen met gitarist Andreas Suntrop een korte theatertour All I Want is Joni, als een tribute voor de Canadese icoon.


www.devertalingen.nl


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een agendapunt in

Meer agendapunten

1 februari 2022 – 31 december 2022 Stichting Gilde Alphen aan den Rijn
Stadswandelingen centrum Alphen a/d Rijn

De stadsgidsen van het Gilde staan het hele jaar voor u klaar om interessante- en leuke verhalen over Alphen te vertellen.

14 februari 2022 – 14 februari 2023 Sagenn Educatie B.V.
Gratis Cursussen

Kosteloos je schrijf-, lees- of rekenvaardigheden verbeteren? Dan ben je bij Sagènn op het juiste adres!

6 april 2022 – 6 juni 2022 Theater Castellum
Comeback atelier verfstreken bij Theater Castellum

Met de expositie Back on Stage beleven de kunstenaars van Atelier Verfstreken een comeback in het theather Castellum. Met Back on Stage zijn zij terug van weggeweest! De prachtige serie schilderijen in de foyer toont hun verwantschap met het theater, de artiesten en podiumkunstenaars aan de bezoekers.

14 april 2022 – 25 juni 2022 Adventskerk
100 jaar geschiedenis Adventskerk te zien op expositie

Al vanaf de start van dit jaar worden er allerlei festiviteiten rondom de 100-jarige verjaardag van de Adventskerk georganiseerd. Op enkele zaterdagen in mei en juni wordt er een bijzondere expositie in de kerk geopend. Deze tentoonstelling vertelt bezoekers het verhaal van 100 jaar kerk en wordt ondersteund door dans- en muziekvoorstellingen. Burgemeester Liesbeth Spies zal de expositie officieel openen op zaterdag 14 mei om 11:00 uur.

6 mei 2022 – 26 augustus 2022 Dorpshuis Aarlanderveen
Zomeravond Klaverjassen

Klaverjassen in het Dorpshuis van Aarlanderveen.