Audiotour 'Liefde die over rozen gaat'

Wandeling door Rosarium Boskoop

Deze audiotour neemt je mee in de wereld van de roos, de plant die symbool staat voor liefde. Hoe is dat eigenlijk zo ontstaan? Er valt heel veel te leren over deze planten met een lange (rooskleurige) geschiedenis. Luister naar de hartverwarmende verhalen in het Rosarium, tegenover het station van Boskoop. Daar kun je in alle seizoenen genieten van elk groeistadium van de roos. Ontdek van alles over deze plek en ook over welke rol rozen kunnen spelen in jouw (liefdes)leven...

Over Plantenverhalen
Annet Breure verbindt met Plantenverhalen haar passie voor natuur, erfgoed en cultuur. Ze neemt je mee op haar onderzoek achter de geschiedenis en de (helende) werking van planten en de betekenis die planten en bomen voor de mens hebben. Deze keer zoomt Annet in op de roos, eerder maakte ze voor de bibliotheek de Bomenwandeling. Annet geeft ook een cursus bij Boskoop Creatief die start op 9 maart en waarvoor je je voor 6 maart kunt aanmelden.

Rosarium Boskoop, locatie voor deze tour
De tour spreekt het meest tot de verbeelding als je hem luistert in het Rosarium in Boskoop. Dit park is vrij toegankelijk en ligt tegenover het station van Boskoop. De tour duurt ca. 45 minuten tot 1 uur.

Gratis aanmelden en de route per mail ontvangen
Meld je aan voor de audiotour en ontvang de PDF met achtergrondinformatie bij de luisterfragmenten in de audiotour. Op Spotify kun je de tour van tevoren downloaden op je telefoon, via de link die vermeld staat in de PDF.


Stuur een agendapunt in

Meer agendapunten

1 februari 2022 – 31 december 2022 Stichting Gilde Alphen aan den Rijn
Stadswandelingen centrum Alphen a/d Rijn

De stadsgidsen van het Gilde staan het hele jaar voor u klaar om interessante- en leuke verhalen over Alphen te vertellen.

14 februari 2022 – 14 februari 2023 Sagenn Educatie B.V.
Gratis Cursussen

Kosteloos je schrijf-, lees- of rekenvaardigheden verbeteren? Dan ben je bij Sagènn op het juiste adres!

15 april 2022 – 2 september 2022 Bibliotheek Rijn en Venen
Expositie Afvalkunst: Van afval tot kunstwerk

Statushouders, Maatschappelijk Werkers van Kwadraad en een sportcoach van Sportief Besteed Groep gaan samen met elkaar in Alphen aan den Rijn de straat op om afval te verzamelen en te recyclen tot kunstwerkjes.

6 mei 2022 – 26 augustus 2022 Dorpshuis Aarlanderveen
Zomeravond Klaverjassen

Klaverjassen in het Dorpshuis van Aarlanderveen.

14 mei 2022 – 31 augustus 2022 Bibliotheek Rijn en Venen
Bijenfoto expositie

Deze expositie geeft een inkijkje in het leven van de bij en leert je van alles over een gezonde leefomgeving voor dit nuttige insect. Het gaat namelijk niet zo goed met de bij. Gelukkig kun je zelf veel doen om een leefbare plek in je tuin of op je balkon te maken voor bijen en andere bestuivers.

2 juni 2022 – 25 augustus 2022
Zomeravondbridge

Zomeravondbridge bij Recreatie Bridge Alphen in de Bron.