Openingsfestival Cultureel Seizoen 2022

KHABBAZ organiseert samen met de Alphense cultuursector de opening van het cultureel seizoen. Rondom het Rijnplein wordt een festivalsfeer neergezet, gericht op beleving, cultuur proeven en kennismaken met nieuw en verrassend aanbod. Vanuit de bibliotheek komt een spoken word artiest optreden en een workshop geven.

Dit jaar wordt het Rijnplein omgetoverd tot festival tijdens de opening van het Cultureel Seizoen! Na het succes van de editie van 2021 wordt het publiek opnieuw verrast met alles wat Alphen aan de Rijn en omgeving te bieden heeft op het gebied van kunst en cultuur.

Ook wij doen mee met een leuke act! Spoken word artiest Sander Ausems staat klaar voor een voordracht en workshop. Wil jij muziek maken met woorden, zonder ook maar één instrument? Ga samen met Sander in 45 minuten praktisch aan de slag met ritme, soorten rijm en de flow van jouw woorden. Loop langs met een eerder geschreven tekst of schrijf er ter plekke een (in opdracht) en ontdek jouw ritme! Iedereen kan meedoen, van jong tot oud.

Wat kun je verwachten van het festival? Op het Rijnplein vind je tussen 11.00 en 18.00 uur: • Het Cultuurpodium: op dit podium treden cultuurmakers en instellingen afwisselend op, en laten ze zien wat ze in huis hebben voor het komend seizoen. • De Proeftuin: in een à twee afgesloten ruimtes/tenten op en rond het plein geven culturele instellingen en cultuuraanbieders korte try-outs van lessen of workshops. • Op de zeepkist: op dit eenmanspodium presenteren performers of muzikanten hun solo, voordracht of lezing aan het aanlopend publiek.

Kom daarnaast ook zeker even kijken bij de kramen waar je het aanbod van het nieuwe seizoen kun ontdekken.

De culturele opening wordt samen gevierd met het ‘Flierefluiterfestival’, het jaarlijks terugkerend straatmuzikantenfestival op locaties door de hele stad.

Deze dag wordt georganiseerd door KHABBAZ in samenwerking met de Alphense cultuursector.


Stuur een agendapunt in

Meer agendapunten

1 februari 2022 – 31 december 2022 Stichting Gilde Alphen aan den Rijn
Stadswandelingen centrum Alphen a/d Rijn

De stadsgidsen van het Gilde staan het hele jaar voor u klaar om interessante- en leuke verhalen over Alphen te vertellen.

14 februari 2022 – 14 februari 2023 Sagenn Educatie B.V.
Gratis Cursussen

Kosteloos je schrijf-, lees- of rekenvaardigheden verbeteren? Dan ben je bij Sagènn op het juiste adres!

15 april 2022 – 2 september 2022 Bibliotheek Rijn en Venen
Expositie Afvalkunst: Van afval tot kunstwerk

Statushouders, Maatschappelijk Werkers van Kwadraad en een sportcoach van Sportief Besteed Groep gaan samen met elkaar in Alphen aan den Rijn de straat op om afval te verzamelen en te recyclen tot kunstwerkjes.

6 mei 2022 – 26 augustus 2022 Dorpshuis Aarlanderveen
Zomeravond Klaverjassen

Klaverjassen in het Dorpshuis van Aarlanderveen.

14 mei 2022 – 31 augustus 2022 Bibliotheek Rijn en Venen
Bijenfoto expositie

Deze expositie geeft een inkijkje in het leven van de bij en leert je van alles over een gezonde leefomgeving voor dit nuttige insect. Het gaat namelijk niet zo goed met de bij. Gelukkig kun je zelf veel doen om een leefbare plek in je tuin of op je balkon te maken voor bijen en andere bestuivers.

2 juni 2022 – 25 augustus 2022
Zomeravondbridge

Zomeravondbridge bij Recreatie Bridge Alphen in de Bron.