Zin in Zondag: Keltische plantenverhalen + workshop (ouder/kind 6+)

De Kelten leefden nauw samen met de seizoenen en met de natuur. Allerlei planten dragen een symboliek en gebruik met zich mee. Annet Breure vertelt sfeervolle plantenverhalen passend bij dit seizoen, waarna jullie zelf aan de slag gaan om met een van de planten iets maken: een sieraad of fluitje van vlierhout.

Laat je meenemen de wereld in van de Keltische plantenverhalen. De Kelten leefden nauw samen met de seizoenen en met de natuur. Allerlei planten dragen een symboliek en gebruik met zich mee. De Keltische cultuur is in Bretagne nog levend: daar leerde Annet veel over planten en verhalen. Ze vertelt onder andere over de gaspeldoorn: de nationale Bretonse plant. Ook vertelt ze andere sfeervolle plantenverhalen passend bij dit seizoen. Het zijn soms net sprookjes of mythen, maar je zult ook een bekend historisch persoon tegen komen in een van de verhalen!

Ga zelf aan de slag! Vervolgens gaan we aan de slag met een van de planten zelf iets maken: een sieraad of fluitje van vlierhout.

1.png

Info voor aanmelden Tot 8 jaar graag als ouder erbij blijven om mee te helpen (reserveer dan ook een plek voor jezelf), vanaf 8 jaar kan eventueel zonder begeleiding.

Zin in Zondag In 2022 organiseert de Bibliotheek een serie culturele en creatieve activiteiten op de zondagmiddag onder de naam Zin in Zondag! Muziek en dans, lezen en literatuur, kunst en cultuur, film en theater... alles komt aan bod.

Zin in Zondag wordt mogelijk gemaakt door een financiƫle bijdrage van Stichting Bon Coeur.


Stuur een agendapunt in

Meer agendapunten

1 februari 2022 – 31 december 2022 Stichting Gilde Alphen aan den Rijn
Stadswandelingen centrum Alphen a/d Rijn

De stadsgidsen van het Gilde staan het hele jaar voor u klaar om interessante- en leuke verhalen over Alphen te vertellen.

14 februari 2022 – 14 februari 2023 Sagenn Educatie B.V.
Gratis Cursussen

Kosteloos je schrijf-, lees- of rekenvaardigheden verbeteren? Dan ben je bij Sagènn op het juiste adres!

26 september 2022 – 19 december 2022
Bridgeles voor beginners

BRIDGECURSUS, in samenwerking met alle Bridgeclubs in Alphen aan den Rijn Vanaf maandag 26 september 2022 wordt in het Buurthuis Kerk en Zanen Oude Wereld 57, Alphen a/d Rijn, 12 keer maandagavond les gegeven aan beginners door André van Herel, officieel bridgedocent. Tijd: van 19.30 uur tot 21.45 uur. Als u nog verder inlichtingen wenst, bel gerust met André van Herel tel. 06-15115388 of e-mail: bridgedocent.andre@gmail.com

4 oktober 2022 – 2 mei 2023 Theater Castellum
Pubquiz

Hoedje op, hoedje af, sportvragen, actualiteiten, plaatjesrondes; de Pubquiz staat garant voor een vrolijke, afwisselende en spannende avond! 

1 november 2022 – 30 november 2022
Alphense Fijnproevers

Een culinaire avond uit met smaakvolle muziek!

11 november 2022 – 15 december 2022
Nieuwe expositie in Galerie Alphen Art

Kom jij ook naar de expositie met schilderijen, beeldhouwwerken en 3D installaties?