Philip Aswind van der Zee, verhalenverteller vertelt een avondvullend verhaal

  • , ,
  • dinsdag 28 juni 2022 om 20:00 – 22:00

Op een zwoele zomer avond, gezellig bij elkaar zitten en luisteren naar het verhaal van een professionele verhalen verteller. De zon gaat langzaam onder….. Zo ging dat in de middeleeuwen en zo kan het nog steeds. Bij Archeon!

In samenwerking met Museumpark Archeon nodigen de Vrienden van Archeon u uit voor een gratis avond met: Philip Aswind van der Zee.

Het vermaak van de mensen, vanaf de prehistorie tot de boekdrukkunst, is luisteren naar verhalen. Archeon is daarom het ideale decor voor het vertellen van een mooi historisch verhaal. Deze avond gaan we terug naar het ontstaan van de mythe van Koning Arthur. De rijkdom van Romeins-Griekse mythen, Germaanse en Keltische legendes en bijbelse verhalen komen bijeen in de smeltkroes van Koning Arthur. Een stukje klassieke vertelkunst.

Philip van der Zee is de verteller in Archeon van het eerste uur. Philip heeft jarenlang de rol vertolkt van prehistorisch sjamaan en vertelt al sinds het eerste jaar van Archeon een scheppingsmythe als onderdeel van het ‘inwijdingsritueel’. Sommige verhalen hebben meer diepgang dan waar de bezoekers van het park doorgaans tijd voor hebben. Het is daarom leuk om Philip de kans te geven om een lang verhaal te vertellen voor een meer volwassen publiek. Theresia van der Zee begeleidt de verhalen op Keltische en Gotische harp.

Kom ook! Het belooft een leuke en gezellige avond te worden en vast ook wel leerzaam, want zo zijn verhalen bedoeld. Als het mooi weer is houden we de vertelling op het park, anders in het Archeologiehuis Zuid-Holland.

Je kan je aanmelden voor deze lezing op: https://www.vrienden-archeon.nl/. De zaal opent om 19:30. Aanvang om 20:00 uur. Voor consumpties wordt een kleine vergoeding gevraagd. Parkeren op het parkeerterrein van Archeon is die avond gratis. De lezing vindt plaats op dinsdag 28 juni van 20:00 tot 22:00 uur in het Archeologiehuis Zuid-Holland, Archeonlaan 1a 2408 ZB, Alphen aan den Rijn.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een agendapunt in

Meer agendapunten

1 februari 2022 – 31 december 2022 Stichting Gilde Alphen aan den Rijn
Stadswandelingen centrum Alphen a/d Rijn

De stadsgidsen van het Gilde staan het hele jaar voor u klaar om interessante- en leuke verhalen over Alphen te vertellen.

14 februari 2022 – 14 februari 2023 Sagenn Educatie B.V.
Gratis Cursussen

Kosteloos je schrijf-, lees- of rekenvaardigheden verbeteren? Dan ben je bij Sagènn op het juiste adres!

6 mei 2022 – 26 augustus 2022 Dorpshuis Aarlanderveen
Zomeravond Klaverjassen

Klaverjassen in het Dorpshuis van Aarlanderveen.

14 mei 2022 – 31 juli 2022 Bibliotheek Rijn en Venen
Bijenfoto expositie

Deze expositie geeft een inkijkje in het leven van de bij en leert je van alles over een gezonde leefomgeving voor dit nuttige insect. Het gaat namelijk niet zo goed met de bij. Gelukkig kun je zelf veel doen om een leefbare plek in je tuin of op je balkon te maken voor bijen en andere bestuivers.

2 juni 2022 – 25 augustus 2022
Zomeravondbridge

Zomeravondbridge bij Recreatie Bridge Alphen in de Bron.