Film, Tweeluik: Strange Way of Life & The Human Voice

Uniek dubbelprogramma van de twee korte films die Pedro Almodóvar recentelijk gemaakt heeft. ‘The Human Voice’ is gebaseerd op het beroemde toneelstuk ‘La voix humaine’ van Jean Cocteau, waarin een vrouw centraal staat die vergeefs wacht op de man die haar verlaten heeft. Zijn nieuwste, Strange Way of Life, kan gezien worden als een vervolg op Ang Lee’s ‘Brokeback Mountain’.  Een mini-western met in de hoofdrollen Pedro Pascal ('Game of Thrones') en Ethan Hawke ('Boyhood'). Almodóvar filmt zoals altijd met aandacht voor detail, schitterend design en felle kleuren.

Strange Way of Life
De gloednieuwe korte film van Pedro Almodóvar kan gezien worden als een vervolg op Ang Lee’s klassieker ‘Brokeback Mountain’. Silva (Pedro Pascal) heeft er 25 jaar over gedaan om eindelijk de woestijn te doorkruisen om zijn oude vriend Jake (Ethan Hawke) te bezoeken. Jake is inmiddels sheriff en staat op het punt de verdachte in een moordzaak in te rekenen. De mannen denken terug aan hun jonge jaren in Mexico. Toen maakten ze plannen voor de toekomst. Als duidelijk wordt waarom Silva juist nu de reis door de woestijn heeft gemaakt, is het de vraag of er nog wel een toekomst voor hen samen is.


“Er zit niets anders op dan het allemaal met een grote glimlach te bekijken” – ★★★★ NRC Handelsblad
“Pedro Pascal and Ethan Hawke sizzle” – ★★★★ The Guardian


The Human Voice
Het alom bejubelde ‘The Human Voice’ is de eerste Engelstalige (korte)film van Pedro Almodóvar. Hij baseerde die op Jean Cocteau’s vermaarde toneelstuk ‘La Voix Humaine’. Een vrouw (Tilda Swinton) komt thuis en wacht op de man die haar verlaten heeft. Zijn koffers staan klaar, maar hij komt maar niet opdagen. Tijdens een telefoongesprek tussen de vrouw en haar ex-geliefde worden we deelgenoot van haar wanhoop, rusteloosheid en sarcasme. Haar wereld stort ineen. Eerst figuurlijk, daarna letterlijk. Tilda Swinton is adembenemend in een spectaculair decor dat laat zien hoe dicht het leven bij het theater staat.


“Almodóvar maakt er echt iets bijzonders van” – ★★★★★ NRC Handelsblad
“Tilda Swinton schittert in haar radeloosheid” – ★★★★★ Algemeen Dagblad
“Opvallend fris en kleurrijk” – ★★★★★ Trouw
“Het bonte Almodóvariaans kleurenpalet blijft in de film steeds opstandig en krachtig” – ★★★★★ de Volkskrant


Stuur een agendapunt in

Meer agendapunten

4 augustus 2023 – 11 december 2023 Lida Plomp Kunstwerken
Cursus schilderen

Cursus schilderen bij Lida Plomp

26 september 2023 – 9 januari 2024 Bibliotheek Rijn en Venen
Klimaatcursus 'De groene verandering'

Wil jij meer weten over klimaatverandering en de positieve impact die jij kunt hebben op het klimaat? Met de IVN Klimaatcursus leer je over de wisselwerking tussen mens en klimaat en ontwikkel je een persoonlijke actieplan, waarmee je het geleerde meteen kunt omzetten in de praktijk.

3 oktober 2023 om 10:00 – 23:59 Maggie Blue
3 oktober 2023 om 10:00 – 12:00 Bibliotheek Rijn en Venen
Leesgroep

Leer beter Nederlands lezen in een gezellige groep.

3 oktober 2023 om 10:30 – 11:00 Bibliotheek Rijn en Venen
Informatiepunt Digitale Overheid (IDO)

Heb jij hulp nodig bij digitale overheidszaken? De vrijwilligers van het Informatiepunt Digitale Overheid helpen je op weg! Bel voor een afspraak: 0172- 475 771 (optie 2 Digilijn)

3 oktober 2023 om 10:30 – 12:30 Bibliotheek Rijn en Venen
Klik & Tik computercursussen

Wil jij beter leren computeren? Bibliotheek Rijn en Venen helpt je verder. Kom langs tijdens de computercursussen, dan kijken we samen welke oplossing het beste bij jou past.