Behind the iMASQ

  • Theater Castellum, Rijnplein 1-3, 2405 DB Alphen aan den Rijn
  • zaterdag 29 januari 2022 om 20:30 – 21:30

Urban dans, video, muziek en spoken word...

Bij Urban Dance denk je misschien al snel aan breakdance. Xclusive Company laat zien dat het meer is dan dat!

Ook hiphop, lock en vogue mogen niet ontbreken.  Met dans, video, spoken word en muziek onthullen de dansers hun kijk op de wereld zoals die zich afspeelt achter (hun) maskers. 

In onze snel veranderende wereld is de druk om te presteren en erbij te horen groter dan ooit. Deze voorstelling laat op indrukwekkende wijze worstelingen met emoties, sociale druk en de gevolgen daarvan zien. De dansers verbeelden hun emoties via vogue, hiphop, popping, waving, breakdance en moderne dans. Een grote projectie kubus, midden op het podium, staat symbool voor de innerlijke strijd waar ze mee moeten dealen. En spoken word maakt de negatieve gedachtes, die rond buitelen in hun hoofd, hoorbaar. Het gezelschap duikt hiermee in een veelal onbesproken actueel en maatschappelijk thema (depressie), dat raakvlak heeft met identiteit en de daarmee gepaarde behoeften tot verbinding en expressie.

Van tijd tot tijd heeft iedereen wel eens een masker op. Maar BEHIND THE iMASQ geeft ons juist een kijkje achter maskers, om onze (harde) wereld zonder filters en kaders te beleven.

De voorstelling wordt erg goed ontvangen door zowel een jong als ouder publiek:

“Supermooi hoe jullie zo’n zwaar onderwerp bespreekbaar maken in de vorm van dans. Het zorgde bij mij voor tranen en kippenvel.”

“Het was een spetterende maar ook ontroerende show! De liefde en harmonie spat er vanaf. Blijf de wereld mooier maken met jullie boodschap: iedereen mag zijn wie ze wil zijn.”

XCLUSIV COMPANY

Xclusiv Company, ‘Het hybride gezelschap van Rotterdam’, is onder leiding van Jason R. Jeandor, Ingeborg van Weissenbruch en Osman Batal al meer dan 15 jaar aanjager van de ontwikkeling van urban dans (o.a. hiphop-streetdance, breakdance en vogue) en muziek. Vanuit een sterk gevoel van authenticiteit, diversiteit en artisticiteit creëert het gezelschap unieke (urban) performances & producties, die er toe doen én het verschil maken.

 


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een agendapunt in

Meer agendapunten

17 december 2021 – 14 maart 2022 Bibliotheek Rijn en Venen
Fitroom - gamen in de bieb

In de bieb is meer te doen dan boeken lenen! Kom nu gamen in de bieb van Boskoop. Strijd tegen familie, vrienden of andere biebbezoekers door te dansen, fitnessen of je hersenen te laten kraken.

24 januari 2022 – 30 januari 2022 Bibliotheek Rijn en Venen
Foto-expositie Schitterende Seniorendagen

Enthousiaste amateurfotografen Martin Pagie en Anet Terra legden voor de Schitterende Seniorendagen 'de mens in actie' vast: senioren in hun dagelijkse bezigheden. Bewonder de prachtige foto-expositie vanaf 1 december in Bibliotheek Alphen!

24 januari 2022 – 30 januari 2022 Bibliotheek Rijn en Venen
Expositie 'Talent'

Van 6 januari t/m 13 februari 2022 exposeren de kunstenaars van Atelier Verfstreken een serie levendige en kleurrijke portretten bij de Bibliotheek in Alphen Centrum. Neem een kijkje in onze uitkijkpost op de tweede etage!

24 januari 2022 – 30 januari 2022 Bibliotheek Rijn en Venen
Bomen- en Plantenwandeling

Annet Breure neemt je tijdens een themawandeling mee door Park Zegersloot met een audiotour. Kom van alles te weten over de historie, symboliek en het gebruik van bomen en planten die er groeien. Beleef het gebied rondom de Zegerplas op een compleet nieuwe manier!