Lezing - De klimaatbestendige tuin

Verzorgd door Iris Veltman

Tuinen staan blank. Planten drogen uit. Mensen en dieren worden ziek van de warmte. Door klimaatverandering krijg je vaker met dit soort extremen te maken en onze 'versteende' omgeving versterkt dat. Het is een uitdaging, maar ook een kans, want als tuinier kun je bijdragen aan de oplossing!

Leer hoe je je tuin koeler houdt en wateroverlast en droogte voorkomt. Spelen met regenwater is zelfs leuk! Daarnaast hebben dieren zoals insecten en vogels ook last van klimaatverandering. Tijdens deze interactieve lezing krijg je tips hoe je ze helpt met je tuin. En dan is er nog je keuze in harde materialen. Wist je dat bijvoorbeeld de productie van betonsteen veel CO2 uitstoot? Ontdek hoe je je tuin (budgetvriendelijk) duurzaam en klimaatbestendig inricht.

Over Iris Veltman
Iris Veltman is van oorsprong milieukundige. Ze wil laten zien dat als je met natuur samenwerkt, je het hoofd kunt bieden aan de grote uitdagingen van de 21ste eeuw. De tuin ziet ze daarbij als een leerschool: doordat je er met je neus bovenop zit zie je direct wat er gebeurt als je het anders aanpakt. Daardoor kijk je weer met andere ogen naar je voedsel, je omgeving, je dagelijks leven. Met haar bedrijf Iris' Garden Ecology, ontwerpt Iris tuinen geeft, les in permacultuur, verzorgt workshops en schrijft onder andere de serie Volle Zalen (over insectenplanten) voor Groei&Bloei magazine.

Prijsuitreiking fotowedstrijd Bijenlandschap
Vooraf aan de lezing reikt Groene Cirkel Bijenlandschap een prijs uit aan de winnaars van de bijenfoto wedstrijd. Je leest er alles over op de website van het Bijenlandschap. Van 15 mei t/m 30 juni is er een bijenfoto expositie te zien in de bibliotheek.

Wil je bij de lezing zijn?
Meld je hieronder dan gratis aan.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een agendapunt in

Meer agendapunten

1 februari 2022 – 31 december 2022 Stichting Gilde Alphen aan den Rijn
Stadswandelingen centrum Alphen a/d Rijn

De stadsgidsen van het Gilde staan het hele jaar voor u klaar om interessante- en leuke verhalen over Alphen te vertellen.

14 februari 2022 – 14 februari 2023 Sagenn Educatie B.V.
Gratis Cursussen

Kosteloos je schrijf-, lees- of rekenvaardigheden verbeteren? Dan ben je bij Sagènn op het juiste adres!

6 mei 2022 – 26 augustus 2022 Dorpshuis Aarlanderveen
Zomeravond Klaverjassen

Klaverjassen in het Dorpshuis van Aarlanderveen.

14 mei 2022 – 31 juli 2022 Bibliotheek Rijn en Venen
Bijenfoto expositie

Deze expositie geeft een inkijkje in het leven van de bij en leert je van alles over een gezonde leefomgeving voor dit nuttige insect. Het gaat namelijk niet zo goed met de bij. Gelukkig kun je zelf veel doen om een leefbare plek in je tuin of op je balkon te maken voor bijen en andere bestuivers.

2 juni 2022 – 25 augustus 2022
Zomeravondbridge

Zomeravondbridge bij Recreatie Bridge Alphen in de Bron.