Knight Area's D day

Knight Area in Parkvilla Theater

Deze avond ontvangt Serious Music Alphen de Nederlandse progressieve rockband Knight Area in Parkvilla theater. Serious Music Alphen en Knight Area delen een mooie geschiedenis met elkaar; de band was al aanwezig toen Serious Music Alphen begon met haar 1e ‘theater-events’ (in 2012) en stond ook in 2014 en 2016 op het podium van Parkvilla om hun muzikale verhalen met het publiek te delen. Knight Area bestaat sinds 2004 en bracht in totaal 7 indrukwekkende studioalbums uit. De band timmert de laatste jaren ‘stevig’ aan de weg en probeert met hun nieuwe werk een breder publiek aan te spreken (zowel in Nederland als in het buitenland). Daarbij kiest de band voor een ander geluid; de meer ‘klassieke’ stijl van bands als Marillion, IQ, Genesis en Arena wordt meer en meer ingeruild voor ‘moderne, goed in het gehoor liggende symfonische rock’. Vocaal gezien heeft Knight Area met de nieuwe zanger Jan Willem Ketelaers, bekend van zijn werk met Ayreon en Robby Valentine, een stevige impuls gekregen. Het laatste wapenfeit is het (in 2019 verschenen) album ‘D Day’, waarmee de band een conceptalbum ‘met een diepere boodschap’ heeft gemaakt. Het album is een eerbetoon aan de gevallenen die vochten voor de vrijheid van Europa. Maar gedenkt ook de nabestaanden van hen die voor onze vrijheid vochten en daarvoor het leven lieten.

“Om de herinnering door te geven, om eraan te herinneren dat we vandaag in vrede, vrijheid en waardigheid leven omdat anderen hun leven voor ons hebben gegeven”, aldus het statement van Knight Area. Ieder nummer op D-Day gaat over een geschiedkundige gebeurtenis gerelateerd aan die eerste dag van operatie ‘Overlord’. De band heeft voor ‘D Day’ een speciale show ontwikkeld met beeld en geluid (zoals de originele redevoeringen van generaal Eisenhower en Winston Churchill) waarmee het indrukwekkende verhaal van D Day wordt verteld. Een betere plaats daarvoor dan het sfeervolle Parkvilla theater is bijna niet denkbaar.

Vanwege het 10-jarig bestaan van Serious Music Alphen (in 2020) geldt voor deze avond een speciale gereduceerde toegangsprijs van 12,50 euro (bij aankoop via www.parkvilla.nl/theater; aan de zaal kosten de kaarten 15 euro). Vooralsnog wordt uitgegaan van het corona-protocol (= 2 concerten met elk met maximaal 60 bezoekers).

Aanvang: 20.00 en 22.00 uur; de kassa is open van 19.00 tot 20.00 uur.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een agendapunt in

Meer agendapunten

31 juli 2021 – 18 december 2021
Wandel mee met Gezond Natuur Wandelen

Wandel gratis mee met Gezond Natuur Wandelen!

6 augustus 2021 – 31 oktober 2021 Bibliotheek Rijn en Venen
Expositie - Kunstproject 'Onderlinge Verbondenheid

In de bibliotheek is er een gigantisch, kleurrijk nest van textiel gemaakt. Dit kunstobject wordt sinds december 2020 gemaakt en is bijna af! Samen met Alphenaren gaan wij Het Nest tijdens een aantal workshops afronden. De expositie omvat het gehele maakproces. Van de eerste schets tot de laatste ingeweven strook.

16 september 2021 – 10 december 2021 Stichting Gilde Alphen aan den Rijn
Stadswandelingen centrum Alphen a/d Rijn

Stadswandelingen door het centrum van Alphen a/d Rijn

29 september 2021 – 1 december 2021
25 oktober 2021 – 31 oktober 2021 Bibliotheek Rijn en Venen
Bomen- en Plantenwandeling

Annet Breure neemt je tijdens een themawandeling mee door Park Zegersloot met een audiotour. Kom van alles te weten over de historie, symboliek en het gebruik van bomen en planten die er groeien. Beleef het gebied rondom de Zegerplas op een compleet nieuwe manier!