De Vertalingen

  • Theater Castellum, Rijnplein 1-3, 2405 DB Alphen aan den Rijn
  • zaterdag 30 april 2022 om 20:15 – 23:59

Liedjes van Bob Dylan, Joni Mitchell, Lou Reed, Tom Waits, Robbie Robertson en Neil Young vertaald naar het Nederlands. 

Kees Prins, Paul de Munnik en JP den Tex vertaalden 20 iconische popsongs van Bob Dylan, Joni Mitchell, Lou Reed, Tom Waits, Robbie Robertson en Neil Young uit de jaren '60 en '70. Vanavond onthullen ze het verborgen verhaal achter elk lied en vertellen ze over hun zoektocht naar de juiste woorden. Daarom is de voorstelling - niet in de laatste plaats - ook een ode aan de Nederlandse taal. In dit theaterconcert worden ze bijgestaan door Yvonne Ebbers (gitaar) en Allie Summers (viool) en zangeres Vera van der Poel als 'special guest'.

Zangeres Vera van der Poel (ook bekend onder de naam Divera) houdt van muzikaal avontuur. In haar solowerk heeft ze een fraaie mix gevonden tussen pop en jazz. Niet verwonderlijk dus dat ze een bewonderaar blijkt van Joni Mitchell, een verwante artieste, aan wie ze in haar gastrol bij De Vertalingen speciale aandacht schenkt. Nog onlangs deed zij samen met gitarist Andreas Suntrop een korte theatertour All I Want is Joni, als een tribute voor de Canadese icoon.


www.devertalingen.nl


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een agendapunt in

Meer agendapunten

17 december 2021 – 14 maart 2022 Bibliotheek Rijn en Venen
Fitroom - gamen in de bieb

In de bieb is meer te doen dan boeken lenen! Kom nu gamen in de bieb van Boskoop. Strijd tegen familie, vrienden of andere biebbezoekers door te dansen, fitnessen of je hersenen te laten kraken.

24 januari 2022 – 30 januari 2022 Bibliotheek Rijn en Venen
Foto-expositie Schitterende Seniorendagen

Enthousiaste amateurfotografen Martin Pagie en Anet Terra legden voor de Schitterende Seniorendagen 'de mens in actie' vast: senioren in hun dagelijkse bezigheden. Bewonder de prachtige foto-expositie vanaf 1 december in Bibliotheek Alphen!

24 januari 2022 – 30 januari 2022 Bibliotheek Rijn en Venen
Expositie 'Talent'

Van 6 januari t/m 13 februari 2022 exposeren de kunstenaars van Atelier Verfstreken een serie levendige en kleurrijke portretten bij de Bibliotheek in Alphen Centrum. Neem een kijkje in onze uitkijkpost op de tweede etage!

24 januari 2022 – 30 januari 2022 Bibliotheek Rijn en Venen
Bomen- en Plantenwandeling

Annet Breure neemt je tijdens een themawandeling mee door Park Zegersloot met een audiotour. Kom van alles te weten over de historie, symboliek en het gebruik van bomen en planten die er groeien. Beleef het gebied rondom de Zegerplas op een compleet nieuwe manier!