Nosound (It)

Nadat eerder geplande data vanwege corona-matregelen niet door konden gaan is er een nieuwe datum gevonden voor het concert van de Italiaanse band Nosound in Parkvilla Theater.

NoSound begon in 2005 als een soloproject van multi-instrumentalist Giancarlo Erra, maar ontwikkelde zich al snel tot een volwaardige band. De band heeft een unieke, sfeervolle en melancholieke sound met invloeden van de psychedelia, ambient, soundtracks, contemporary alternative and post-rock. De muziek van de band is evocatief en intens, met zowel klassieke als elektronische instrumenten en varieert qua stijl van Pink Floyd to Brian Eno en van Radiohead to Sigur Ros.

Sinds de band in 2008 tekende voor het label Kscope is de belangstelling voor de band snel gegroeid. Inmiddels zijn er 6 prachtige albums verschenen. Het laatste werk ‘Allow Yourself’ dateert uit 2018. Rockportaal.nl over dit album: het album kan beleven als een bijna hallucinerende auditieve trip waarbij invloeden vanuit de psychedelica, ambient en alternatieve genres versmolten worden in het geheel. Over de hele linie zou je het album mogen omschrijven als een uitstekend geslaagde symbiose van Radiohead, Saybia en Anathema’.

In 2019 werd er met een nieuwe ritmesectie gewerkt aan een nieuwe show met nog meer dynamiek voor de live-optredens. Dit leverde een nieuw live-album op: in november 2021 verscheen 'This Night (Live in Veruno)’.

Nosound heeft vooral in Nederland (onder de progrock-liefhebbers) een trouwe schare fans opgebouwd, die de melancholieke stijl van de band zeer weet de waarderen en rustgevend alternatief voor het energieke en steviger deel van de muziekcollectie. Kom ook in hogere sferen met deze bijzondere band; daarvoor is eigenlijk geen betere plek denkbaar dat het sfeervolle Parkvilla theater.

Kaarten: € 15 via www.parkvilla.nl/theater. Aan de kassa: € 20.


Stuur een agendapunt in

Meer agendapunten

14 februari 2022 – 14 februari 2023 Sagenn Educatie B.V.
Gratis Cursussen

Kosteloos je schrijf-, lees- of rekenvaardigheden verbeteren? Dan ben je bij Sagènn op het juiste adres!

4 oktober 2022 – 2 mei 2023 Theater Castellum
Pubquiz

Hoedje op, hoedje af, sportvragen, actualiteiten, plaatjesrondes; de Pubquiz staat garant voor een vrolijke, afwisselende en spannende avond! 

6 januari 2023 – 17 februari 2023 Bibliotheek Rijn en Venen
Expositie Schilderijen Marco Stad

Marco Stad exposeert van 6 januari t/m 10 februari zijn kleurrijke schilderijen op de eerste etage van Bibliotheek Alphen-Centrum.

24 januari 2023 – 14 februari 2023 Bibliotheek Rijn en Venen
Beatmakers

Wil jij goeie beats kunnen maken? Ben je een muziekliefhebber? Doe dan mee met deze workshop en leer van professionals hoe je een strakke beat maakt.

27 januari 2023 – 29 oktober 2024 Maggie Blue
1 februari 2023 – 31 december 2023 Stichting Gilde Alphen aan den Rijn
Stadswandelingen centrum Alphen aan den Rijn

Interessante verhalen over Alphen door de stadsgidsen van het Gilde.