Nosound (It)

Nadat eerder geplande data vanwege corona-matregelen niet door konden gaan is er een nieuwe datum gevonden voor het concert van de Italiaanse band Nosound in Parkvilla Theater.

NoSound begon in 2005 als een soloproject van multi-instrumentalist Giancarlo Erra, maar ontwikkelde zich al snel tot een volwaardige band. De band heeft een unieke, sfeervolle en melancholieke sound met invloeden van de psychedelia, ambient, soundtracks, contemporary alternative and post-rock. De muziek van de band is evocatief en intens, met zowel klassieke als elektronische instrumenten en varieert qua stijl van Pink Floyd to Brian Eno en van Radiohead to Sigur Ros.

Sinds de band in 2008 tekende voor het label Kscope is de belangstelling voor de band snel gegroeid. Inmiddels zijn er 6 prachtige albums verschenen. Het laatste werk ‘Allow Yourself’ dateert uit 2018. Rockportaal.nl over dit album: het album kan beleven als een bijna hallucinerende auditieve trip waarbij invloeden vanuit de psychedelica, ambient en alternatieve genres versmolten worden in het geheel. Over de hele linie zou je het album mogen omschrijven als een uitstekend geslaagde symbiose van Radiohead, Saybia en Anathema’.

In 2019 werd er met een nieuwe ritmesectie gewerkt aan een nieuwe show met nog meer dynamiek voor de live-optredens. Dit leverde een nieuw live-album op: in november 2021 verscheen 'This Night (Live in Veruno)’.

Nosound heeft vooral in Nederland (onder de progrock-liefhebbers) een trouwe schare fans opgebouwd, die de melancholieke stijl van de band zeer weet de waarderen en rustgevend alternatief voor het energieke en steviger deel van de muziekcollectie. Kom ook in hogere sferen met deze bijzondere band; daarvoor is eigenlijk geen betere plek denkbaar dat het sfeervolle Parkvilla theater.

Kaarten: € 15 via www.parkvilla.nl/theater. Aan de kassa: € 20.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een agendapunt in

Meer agendapunten

1 februari 2022 – 31 december 2022 Stichting Gilde Alphen aan den Rijn
Stadswandelingen centrum Alphen a/d Rijn

De stadsgidsen van het Gilde staan het hele jaar voor u klaar om interessante- en leuke verhalen over Alphen te vertellen.

14 februari 2022 – 14 februari 2023 Sagenn Educatie B.V.
Gratis Cursussen

Kosteloos je schrijf-, lees- of rekenvaardigheden verbeteren? Dan ben je bij Sagènn op het juiste adres!

6 april 2022 – 6 juni 2022 Theater Castellum
Comeback atelier verfstreken bij Theater Castellum

Met de expositie Back on Stage beleven de kunstenaars van Atelier Verfstreken een comeback in het theather Castellum. Met Back on Stage zijn zij terug van weggeweest! De prachtige serie schilderijen in de foyer toont hun verwantschap met het theater, de artiesten en podiumkunstenaars aan de bezoekers.

14 april 2022 – 25 juni 2022 Adventskerk
100 jaar geschiedenis Adventskerk te zien op expositie

Al vanaf de start van dit jaar worden er allerlei festiviteiten rondom de 100-jarige verjaardag van de Adventskerk georganiseerd. Op enkele zaterdagen in mei en juni wordt er een bijzondere expositie in de kerk geopend. Deze tentoonstelling vertelt bezoekers het verhaal van 100 jaar kerk en wordt ondersteund door dans- en muziekvoorstellingen. Burgemeester Liesbeth Spies zal de expositie officieel openen op zaterdag 14 mei om 11:00 uur.