Heringebruikname Steinmeyer-orgel Adventskerk

  • Adventskerk, Julianastraat 69, 2405 CG ALPHEN AD RIJN
  • vrijdag 30 oktober 2020 – zondag 1 november 2020

Feestelijk Orgelweekend rondom Steinmeyer-orgel Adventskerk.

De restauratie is afgerond. Klank en kleur weer terug in het orgel.

De restauratie aan het grote Steinmeyer- orgel in de Adventskerk is succesvol afgerond. Na negen maanden stilte, zijn klank en kleur weer terug in het orgel. Om dit te vieren, organiseert Stichting Vrienden van de Adventskerk samen met de orgelcommissie een feestelijk orgelweekend in de Adventskerk. Het orgel staat het hele weekend van 30 oktober tot en met 1 november in het stralend middelpunt.   

“Wat hebben we het geluid uit het orgel gemist. En wat ben ik blij dat het orgel weer in een topconditie verkeert, zeg Simon Stelling vaste organist van de Adventskerk en tevens stadsorganist van Alphen aan den Rijn. “Het orgel kan na deze grondige restauratie weer tientallen jaren vooruit.” 

Op vrijdagavond 30 oktober start het weekend met een feestelijk openingsconcert. De beroemde organist van de Saint Sulpice in Parijs, Daniel Roth, komt voor deze gelegenheid over om het concert te verzorgen. “We zijn blij dat het orgel ook internationale aandacht krijgt,” aldus Jan de Kruijf voorzitter van Stichting Vrienden van de Adventskerk. Graag hadden we dit concert in een overvolle kerk gehouden, maar door corona hebben we het aantal zitplaatsen moeten beperken. Om die reden is het concert alleen toegankelijk op uitnodiging. Gelukkig kunnen we nu ook met een professionele cameraopstelling vanuit de Adventskerk een livestream op YouTube verzorgen, zodat we niet iedereen hoeven teleurstellen.” 

Een uniek Escape Room spel staat zaterdag 31 oktober op het programma. Vanaf 09:00 -17:00 uur gaan kinderen vanaf 12 jaar en ouder op jacht naar “Het verdwenen akkoord”. Net als bij een echte Escape Room, ben je ook bij dit spel "opgesloten" in de kerk en moet je de codes vinden om binnen 60 minuten het verdwenen akkoord te vinden. Inschrijven kan via de website.Tenslotte krijgt het Steinmeyer-orgel op zondagmiddag 1 november tijdelijk functie als ‘jukebox’.  Simon Stelling zal vooraf ingezonden muziekstukken selecteren uit alle inzendingen en spelen op het orgel. Het mogen klassieke, populaire, religieuze of andere muziekstukken zijn. “Zo kunnen we goed horen wat het orgel allemaal kan en is het voor een middag een heuse jukebox,” zegt Simon Stelling. 

De speciale orgel-jukebox-middag op 1 november is opgesplitst in twee concerten. Vanwege extra corona maatrelen en op veilige afstand muziekliefhebbers te kunnen ontvangen in de kerk, is het aantal zitplaatsen beperkt. Daarom start het eerste concert om 13:30-15:00 uur en het tweede concert start om 16:30-18:00 uur.  Iedereen is welkom en de toegang is vrij. Aanmelden is verplicht. 

De restauratie van het orgel is financieel mede mogelijk gemaakt door Fonds Alphen en Omstreken, Erfgoedfonds Gemeente Alphen aan den Rijn, Prins Bernhard Cultuurfonds, Rabobank Groene Hart Noord, J.E. Jurriaanse Stichting, Stichting Insinger Fonds, Meindersma Sybenga Stichting, Lions Club Alphen aan den Rijn, Stichting Vrienden van de Adventskerk, Dinamofonds, Orgelcommissie Adventskerk, Kattendijk Drucker Stichting en alle deelnemers van de orgelactie.

Meer informatie over het Orgelweekend in de Adventskerk is te vinden op: www.vriendenvandeadventskerk.info/orgelweekend

Logo Vrienden van de Adventskerk.jpg


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een agendapunt in

Meer agendapunten

5 september 2020 – 7 november 2020 Ammoniet Uitvaartbegeleiding
Uitvaartwinkel De Aandacht geopend

Gedenksieraden, urnen, keepsakes & troostcadeautjes

5 september 2020 – 7 november 2020 Ammoniet Uitvaartbegeleiding
Koffie met een Oortje

Voor ieder verhaal een luisterend oor

4 oktober 2020 – 31 oktober 2020 Aarhof (Centrum)
29 oktober 2020 – 8 november 2020
31 oktober 2020 om 20:00 – 23:59 Parkvilla
31 oktober 2020 om 20:30 – 22:30
Wijnproefavond bij jou thuis

On-line wijnproefavond!