Smelt - Theaterfilm

De theaterfilm ‘Smelt’ vertelt het indrukwekkende verhaal van twee artiesten in tegengestelde levensfases. 

‘Smelt’ is een ode aan de vergankelijkheid met als motto: zie de mens, niet de patiënt. 

De theaterfilm ‘Smelt’ vertelt het indrukwekkende verhaal van twee artiesten in tegengestelde levensfases. Aan de ene kant zien we de gelauwerde operazanger Ernst Daniel Smid, wiens stem geleidelijk wordt aangetast door de gevolgen van Parkinson. Aan de andere kant de jonge, net afgestudeerde acteur Roán ten Cate, klaar om de wereld te veroveren. De één staat aan de voet van de Olympus, vol hoop en goede moed. De ander is er na een glorieuze beklimming keihard vanaf gedonderd. Wat blijft er nog van je over als datgene wat jou ‘jou’ maakt, langzaam verdwijnt? ‘Smelt’ is een ode aan de vergankelijkheid met als motto: zie de mens, niet de patiënt. 

Nagesprek
Deze theaterfilm is de verfilming van de eerder zo bejubelde theatervoorstelling Smelt. Na afloop van de film is er een exclusief nagesprek met de makers van de film. 
Ernst Daniel Smid vertelt met kwetsbare oprechtheid en met humor, op indrukwekkende wijze over zijn eigen worsteling met de ziekte van Parkinson. Naast Ernst Daniel zijn ook acteur Roan ten Cate en 
regisseur Rowdy Pelgrim te gast


Stuur een agendapunt in

Meer agendapunten

26 april 2024 – 29 mei 2024
Expositie van een aantal vaste medewerkers

Veel divers werk, sculpturen, schilderijen, reliëfcomposities en assemblage kunst

18 mei 2024 om 13:30 – 15:20 Castellum Theater & Film
Garfield

Garfield, de wereldberoemde typische binnenkat die een hekel heeft aan maandagen en dol is op lasagne, waagt zich buiten de deur voor een wild avontuur! Als zijn vader, de sjofele straatkat Vic, onverwachts opduikt, worden Garfield en zijn vriend hond Odie gedwongen hun luizenleventje achter zich te laten en met Vic mee te gaan voor een razend grappige, risicovolle roofoverval.

18 mei 2024 om 13:45 – 15:35 Castellum Theater & Film
Fantasievriendjes

Fantasievriendjes, die ook in de originele versie wordt uitgebracht onder de titel IF, is een film van schrijver en regisseur John Krasinski over een meisje dat erachter komt dat ze iedereens denkbeeldige vriendjes kan zien. Wat zal zij met deze superkracht doen? Het wordt een magisch avontuur waarin ze probeert om de vergeten Fantasievriendjes weer samen te brengen met hun kinderen.

18 mei 2024 om 14:00 – 15:10 Castellum Theater & Film
Het Muizenhuis – Sam & Julia In De Bioscoop

Het Muizenhuis – Sam en Julia in de bioscoop is een compilatie van acht afleveringen waarvan 6 afleveringen nooit eerder vertoond zijn. De muizen Sam en Julia beleven spannende avonturen binnen de wereld van Het Muizenhuis. Ze ontrafelen eilandgeheimen, leren magische goocheltrucs en ontdekken verborgen mysteries. Ze zien zelfs hoe een regenboog ontstaat, gaan sterrenkijken en leren leuke danspasjes! Tussen al deze geweldige belevenissen leren Sam en Julia waardevolle lessen over vriendschap en verdraagzaamheid. Ze versterken hun band en maken prachtige herinneringen samen.

18 mei 2024 om 15:30 – 17:10 Castellum Theater & Film
Lassie: Een Nieuw Avontuur

Het is zomervakantie! Omdat de 12-jarige Flo niet gescheiden wil worden van zijn beste vriend Lassie, logeren de twee op de boerderij van Flo’s tante. Daar maken ze al snel nieuwe vrienden met tante’s pleegkinderen Cleo en Henry en haar Jack Russell Pippa. Wanneer er ineens honden uit het dorp verdwijnen, zijn er gelijk grote zorgen. Dan wordt er ingebroken in tante’s huis en wordt Pippa gestolen! Samen met de drie kinderen weet Lassie niet hoe snel ze in actie moet komen om de dieven te vangen en Pippa te redden.

18 mei 2024 om 15:45 – 17:35 Castellum Theater & Film
Garfield

Garfield, de wereldberoemde typische binnenkat die een hekel heeft aan maandagen en dol is op lasagne, waagt zich buiten de deur voor een wild avontuur! Als zijn vader, de sjofele straatkat Vic, onverwachts opduikt, worden Garfield en zijn vriend hond Odie gedwongen hun luizenleventje achter zich te laten en met Vic mee te gaan voor een razend grappige, risicovolle roofoverval.