Workshop 'Groenten fermenteren'

Wil je de basisprincipes van fermenteren leren? Doe mee met deze leuke, informatieve workshop waarin je zelf aan de slag gaat om groenten van het seizoen te fermenteren.

Verzorgd door Carla Glorie van De Dansende Boom

Fermenteren is terug van weggeweest. Was het vroeger vooral noodzakelijk om producten langer houdbaar te maken, tegenwoordig is het hip en gezond! Fermentatie is een proces waarbij voedingsmiddelen door de werking van goede bacteriƫn, schimmels en gisten op een positieve manier veranderen. Het voedingsmiddel is niet alleen langer te bewaren, maar ook lichter verteerbaar en de smaak verandert. Bekende gefermenteerde voedingsmiddelen zijn onder andere zuurkool, yoghurt, kaas, bier en sojasaus.

Tijdens deze workshop leert Carla je de basisprincipes van fermenteren, waarna je zelf aan de slag gaat om groenten van het seizoen te fermenteren. Je gaat naar huis met 1 pot groenten die je thuis rustig laat fermenteren tot je hem kunt eten.

Over Carla Glorie Carla Glorie is natuurvoedingskundige en heeft een passie voor duurzaam en gezond eten. Met haar bedrijf De Dansende Boom organiseert ze (kook)workshops, moestuincursussen, themawandelingen en schooltuinlessen. Ook is ze voorzitter van Slow Food Groene Hart.

Meedoen met deze workshop? Wil je zelf leren fermenteren? Reserveer dan hieronder een plek.

NB. Carla geeft in februari ook de workshop 'Groentespreads maken'

Foto: Susan Lambeck


Stuur een agendapunt in

Meer agendapunten

14 februari 2022 – 14 februari 2023 Sagenn Educatie B.V.
Gratis Cursussen

Kosteloos je schrijf-, lees- of rekenvaardigheden verbeteren? Dan ben je bij Sagènn op het juiste adres!

4 oktober 2022 – 2 mei 2023 Theater Castellum
Pubquiz

Hoedje op, hoedje af, sportvragen, actualiteiten, plaatjesrondes; de Pubquiz staat garant voor een vrolijke, afwisselende en spannende avond! 

6 januari 2023 – 17 februari 2023 Bibliotheek Rijn en Venen
Expositie Schilderijen Marco Stad

Marco Stad exposeert van 6 januari t/m 10 februari zijn kleurrijke schilderijen op de eerste etage van Bibliotheek Alphen-Centrum.

24 januari 2023 – 14 februari 2023 Bibliotheek Rijn en Venen
Beatmakers

Wil jij goeie beats kunnen maken? Ben je een muziekliefhebber? Doe dan mee met deze workshop en leer van professionals hoe je een strakke beat maakt.

27 januari 2023 – 29 oktober 2024 Maggie Blue
1 februari 2023 – 31 december 2023 Stichting Gilde Alphen aan den Rijn
Stadswandelingen centrum Alphen aan den Rijn

Interessante verhalen over Alphen door de stadsgidsen van het Gilde.