Pixaby

Gratis trainingen Humanitas

  • woensdag 31 maart 2021 – vrijdag 30 april 2021

Vrijwilligersorganisatie Humanitas heeft gratis trainingen online gezet die mensen helpen om stress en eenzaamheid te doorbreken en iemand te steunen die rouwt.

Humanitas wil deze trainingen met iedereen delen, omdat veel mensen zich eenzaam voelen tijdens de coronapandemie en lockdown, door het wegvallen van sociale contacten. Ook kan het zijn dat je te maken krijgt met het verlies van een baan of van een dierbare. De verwerking daarvan verloopt in deze tijd vaak wat anders dan normaal.

In de trainingen van elk 15 minuten kun je onder meer leren eenzaamheid te herkennen en te helpen bij rouwverwerking. Daarnaast zijn er trainingen over het vergroten van netwerken, omgaan met emoties en het stellen van grenzen. De trainingen zijn er voor iedereen die op gelijkwaardige wijze iets voor een ander wil betekenen.
Ga naar: https://www.humanitas.nl/over-ons/trainingen-voor-iedereen/ voor alle trainingen.

Ook in Alphen aan den Rijn zijn vrijwilligers van Humanitas actief: vrijwilligers bieden steun bij de opvoeding, ze helpen jongeren die in een lastige situatie zitten en ze helpen in tijden van verlies en rouw. Voor meer informatie hierover en vacatures voor vrijwilligers, ga naar:
www.humanitas-rijnland.nl

Over Humanitas

Vereniging Humanitas is er voor mensen die samen met een vrijwilliger op eigen kracht iets willen veranderen aan hun situatie. Humanitas werd op 31 mei 1945 opgericht als humanistische hulporganisatie. Daarna zijn we uitgegroeid tot een van de belangrijkste organisaties van Nederland op het gebied van informele zorg. Jaarlijks helpen onze 19.000 goed geschoolde vrijwilligers zo'n 74.000 mensen hun leven een positieve draai te geven. Onze hulp bestaat uit meer dan 700 activiteiten verdeeld over zes thema's Eenzaamheid, Verlies, Opvoeden, Opgroeien, Detentie en Thuisadministratie.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een agendapunt in

Meer agendapunten

19 maart 2021 – 1 juli 2021
24 maart 2021 – 28 april 2021 Braaf. Pubercoach
Training 'Ik Leer Leren'

Hoe kun jij jouw puber door deze lastige tijd heen helpen?⁠ ⁠

21 april 2021 om 10:00 – 13:00