Heitinga Toernooi

“Zal Johnny nog komen”, is één van de meest gestelde vragen op het driedaagse Johnny Heitingatoernooi. Als de voormalige profvoetballer ook maar enigszins kan, laat hij zijn gezicht even zien. Soms met zijn opa, een trouwe ARC-fan. Soms met zijn dochtertje of iemand anders uit de familie. Maar wie hem ook vergezeld, eenmaal op het sportcomplex van ARC is hij publiek bezit en moet hij honderden handtekeningen uitdelen en evenzo vele keren met iemand op de foto gaan. Het kost hem zichtbaar geen moeite; het hoort erbij.

Terwijl John Heitinga zijn ding doet, voetballen de spelers hun wedstrijdjes. Op Hemelvaartsdag is het standaard de beurt aan de JO13 (Jongens Onder 13 jaar), op vrijdag vertoont de JO11 zijn kunsten op het veld en op de slotdag, de zaterdag, zijn de jongsten aan de beurt: de JO9. In sommige poules spelen pupillen op het allerhoogste niveau, terwijl elders de minder begaafde voetballers ontzettend veel plezier beleven aan hun wedstrijden.

Ondertussen doen honderden vrijwilligers hun werk. Elk team krijgt van ARC twee vaste begeleiders. Rond lunchtijd gaat de tent op en staat er voor elk team een heerlijke broodmaaltijd klaar. Eén veld is ingericht met luchtkussens, waar surveillanten een oogje in het zeil houden. Werkelijk waar aan alles is gedacht. En elke dag kent een bijzondere afsluiting. Niet zomaar een prijsuitreiking, maar een uitreiking met een heus podium, met boxen waaruit de Champions League-hymne schalt en waar voor alle teams een prijs klaarligt.

Het John Heitinga Toernooi bij ARC staat dan ook niet voor niets aangeschreven als één van de beste jeugdvoetbaltoernooien van Nederland.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een agendapunt in

Meer agendapunten

7 september 2019 – 28 februari 2020 Yogatreasure
Start Yoga Teacher Training in Alphen aan den Rijn

Yoga Teacher Training in Alphen aan den Rijn start 7 september a.s.

1 oktober 2019 – 12 mei 2020 Theater Castellum
9 januari 2020 – 19 maart 2020 Volksuniversiteit Alphen aan den Rijn
Leer Portugees voor op reis

Bom dia! Leer Portugees voor op vakantie!

14 januari 2020 – 14 april 2020 Parkvilla
Cursus "Maak je eigen website met Wordpress"

Maak je eigen website met Wordpress

18 januari 2020 – 4 april 2020 Volksuniversiteit Alphen aan den Rijn
Cursus Frans op reis

Op vakantie naar Frankrijk? Doe nog even een korte cursus!