Melodieuze metalprog: Dreamwalkers Inc en Cirrha Niva!

  • Parkvilla, Cornelis Geellaan 2, 2406 JG ALPHEN AD RIJN
  • zaterdag 31 augustus 2019 om 20:15 – 01:00

Melodieuze metalprog

Melodieuze metalprog: Dreamwalkers Inc en Cirrha Niva!

Op zaterdag 31 augustus 2019 presenteert Serious Music Alphen twee melodieuze metal-progrockbands uit Nederland: Dreamwalkers Inc en Cirrha Niva.

Dreamwalkers Inc (DWI) is gevormd door Tom de Wit, de zanger en frontman, die tevens de componist is van alle muziek van de band.
Onder de naam TDW, heeft Tom al jaren albums uitgebracht die qua sound te beschrijven zijn als stevige metal met vermengd met symfonische klanken, dynamische verschillen in de composities en Tom’s eigen stemgeluid. De muziek is gebouwd op de donkere, vaak melancholische verhalen die in de teksten verteld worden. Na jarenlang studio werk is Tom gestart met een band deze muziek live uit te gaan voeren. De doelstelling is om shows te brengen waarin verhalen verteld worden aan de hand van muziek, beeld en tekst. Het gebruik van video en theatrale elementen in deze shows dragen daar aan bij. Het debuut-optreden van Tom’s band vond plaats op Progpower Europe in september 2016. Daar trad de band akoestisch aan, wat gezien de stevige metal aanpak die de muziek normaal kenmerkt een verrassing kan worden genoemd. Onder de naam Dreamwalkers Inc is begin 2019 het album ‘First ReDraft’ uitgebracht. Dit album bevat het materiaal van het 1e album van Tom (uit 2004), maar nu in een nieuw teamtenue met de leden van Dreamwalkers Inc. En een achttienkoppig koor. Je hoort symfonische prog metal met als invloeden onder meer Dream Theater, Riverside, Symphony X en Metallica. Het album is zeer goed ontvangen in de pers. Zo schreef Progwereld: ‘Tom de Wit heeft met het opnieuw opnemen van zijn debuutalbum in de roos geschoten. Door met de gehele band Dreamwalkers Inc. dit album opnieuw op te nemen is het ook een bandalbum geworden waar alle deelnemers trots op kunnen zijn’. De band wil met dit album op tournee en we zijn er trots op dat Parkvilla Theater in dit plan past.
Het voorprogramma wordt verzorgd door de Nederlandse band Cirrha Niva. Deze band werd 1993 opgericht en heeft al vier albums uitgebracht op zijn eigen label. ‘Out of The Freak Show’ (2016) is het laatste wapenfeit van de band. Progwereld beschrijft het album als ‘een circusvoorstelling van de progressieve muziek’ en de muziek als ‘een bizarre, excentrieke en origineel vervreemdende soort progmetal’. De band weet dit ook live zeer overtuigend te brengen (met de nodige audiovisuele elementen).
Reserveer dus deze avond voor een heerlijke avondje avontuurlijke en verrassende metalprog van 2 bijzondere Nederlandse bands!
**
Kaarten €12,50 via www.parkvilla.nl en €15 aan de kassa (beide incl. 1 consumptie)


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een agendapunt in

Meer agendapunten

1 september 2020 – 30 september 2020 Aarhof (Centrum)
5 september 2020 – 7 november 2020 Ammoniet Uitvaartbegeleiding
Uitvaartwinkel De Aandacht geopend

Gedenksieraden, urnen, keepsakes & troostcadeautjes

5 september 2020 – 7 november 2020 Ammoniet Uitvaartbegeleiding
Koffie met een Oortje

Voor ieder verhaal een luisterend oor

21 september 2020 om 20:00 – 23:59 Parkvilla
22 september 2020 om 13:30 – 23:59 Parkvilla
22 september 2020 om 16:15 – 17:45 Wijkcentrum Ridderveld
DIY Fashion Dinsdag

NIEUW in Alphen a/d Rijn: DIY fashion dinsdag