RPWL terug bij Parkvilla

  • Parkvilla, Cornelis Geellaan 2, 2406 JG ALPHEN AD RIJN
  • vrijdag 22 november 2019 20:15

RPWL terug bij Serious Music Alphen in het Pa

Serious Music Alphen heeft wederom de Duitse topband RPWL weten te strikken voor een exclusief ‘seated concert’ op vrijdag 22 november.  Na de zeer positieve ervaringen met hun jubileum-optreden  in het Parkvilla Theater in 2016 komt de band de belofte na ‘om zeker terug te komen’ met een ‘toegift’ na hun Europese tour in het kader van hun nieuwe, in maart verschenen album ‘Tales From Outer Space’.

 

RPWL is afkomstig uit Freising (Beieren) en begon in 1997 als een Pink Floyd coverband. In 1997 kreeg de band haar definitieve naam bestaande uit de beginletters van de achternamen van de musici Phil Paull Rissettio, Chris Postl, Kalle Wallner en Yogi Lang. Van deze bezetting zijn de laatste twee nog over. Zij hebben er met Markus Jehle (keyboards) en Marc Turiaux (drums) topmuzikanten bij die voor Duitse muzikale klasse en degelijkheid zorgen. De muziek van RPWL kan het best worden omschreven als ‘art and progressive rock’, maar met veel aandacht voor de song en sfeer, die sterk worden bepaald door het melodieuze gitaarspel van Kalle Warner en het sfeervolle stemgeluid van Yogi Lang,  die een beetje aan David Gilmour doet denken.

 

Na 8 studio-albums, een ‘best of’- album en 6 live albums is ‘Tales From Outer Space’ dus het laatste wapenfeit van de band. Waren de laatste 2 albums, ‘Wanted’  en ‘Beyond Man In Time’ echte concept albums; ‘Tales from Outer Space’  is meer song-georiënteerd met een verzameling van 7 verhalen met science fiction als het verbindende thema. De band vond dit thema niet alleen inhoudelijk heel boeiend, maar het gaf ze ook de ruimte om te experimenteren met geluiden en muziekstijlen. Het leverde een zeer verrassend album op dat ongetwijfeld enthousiast zal worden ontvangen bij de vele fans van de band.

 

De band speelt in Alphen, afwijkend van de tour, zonder voorprogramma en dus 2 volledige sets en dat geeft niet alleen ruimte voor het nieuwe album, maar ook voor veel van het eerdere werk van de band.

Aanvang 20.15 uur. Kaarten (€ 20 euro) via www.parkvilla.nl/theater). Aan de kassa € 22,50 euro. Beiden inclusief consumptie.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een agendapunt in

Meer agendapunten

7 september 2019 – 28 februari 2020 Yogatreasure
Start Yoga Teacher Training in Alphen aan den Rijn

Yoga Teacher Training in Alphen aan den Rijn start 7 september a.s.

19 september 2019 19:30 Theater Castellum
19 september 2019 20:00 Parkvilla
20 september 2019 – 22 september 2019 Europapark
Toost Foodtruck Festival

DE TWEEDE EDITIE VAN HET TOOST FESTIVAL IN HE