Advertorial Milieu en duurzaamheid 13 april 2024 om 16:59

Ondernemers, doe mee aan onderzoek naar duurzaam ondernemen!

Verschillende partijen, waaronder EDBA, VOA, Greenport Boskoop, mboRijnland, Omgevingsdienst Midden Holland (ODMH) en de Gemeente Alphen aan den Rijn, hebben de handen ineengeslagen voor een gezamenlijk onderzoek onder ondernemers in onze gemeente. Dit onderzoek heeft tot doel de uitdagingen en behoeften van ondernemers op het gebied van duurzaam en circulair ondernemen in kaart te brengen.

Politie en handhaving vandaag 10:40

Jonge dieven betrapt bij Intersport in Alphen aan den Rijn

Op zaterdagmiddag 20 april werd een winkeldief op heterdaad betrapt bij Intersport in Alphen aan den Rijn. De politie werd rond 13:30 uur gealarmeerd nadat het winkelpersoneel knipgeluiden uit een pashokje had gehoord. Bij onderzoek bleek dat twee jongemannen diefstallabels van kleding aan het verwijderen waren.

Advertorial Evenement vandaag 09:25

The Chicago Funk live op Sama Sama Maluku Festival 2024

Op 7 juli 2024 kun je genieten van fun en soul met The Chicago Funk, geprezen als de beste Earth, Wind & Fire tribute band ter wereld! Op 5 april speelden ze de pannen van het Castellum Theater, waar de bezoekers hebben genoten van deze swingende avond.

Win je aankoopbedrag terug bij Running & Walkingcenter!

Advertorial Winactie Sport gisteren 16:24

Het voorjaar komt er langzaam aan en iedereen wil onderhand weer eens lekker buiten wandelen of hardlopen. Als extra stimulans heeft Running & Walkingcenter een mooie actie! Je kunt namelijk jouw aankoopbedrag terugwinnen!

Jongen mishandeld op de Willemstraat

Politie en handhaving gisteren 15:17

Gisteren, rond 15:30 uur, kreeg de politie Alphen aan den Rijn een melding van een mishandeling op de Willemstraat. Een jongen wilde daar gaan voetballen met zijn jongere broertje, toen een groep van tien jongens ook interesse toonde om mee te doen. Helaas namen zij echter de bal af en renden ermee weg. Toen de jongen zijn bal terug wilde halen, werd hij door vijf van deze jongens in elkaar geslagen.

Politie onderzoekt inbraak op de Watermunt in Alphen aan den Rijn

Politie en handhaving gisteren 14:20

Op vrijdag 19 april, omstreeks 20:15 uur, ontving de Politie Alphen aan den Rijn een melding van een inbraak op de Watermunt. De inbraak moet hebben plaatsgevonden tussen 15:00 uur en 20:15 uur. Bij aankomst bleek het hele huis overhoop te zijn gehaald, wat het op dat moment nog moeilijk maakte om precies vast te stellen wat er allemaal was weggenomen.

Teken zijn weer actief: verhoogd risico op tekenbeten

Overige gisteren 13:55

Met het stijgen van de temperatuur en de komst van het voorjaar, trekken mensen er weer op uit. Echter, deze tijd van het jaar brengt ook een verhoogd risico op tekenbeten met zich mee. Dit blijkt uit een alarmerende stijging van het aantal tekenbeetmeldingen op Tekenradar.nl.

Kinderfilms met ontbijtbuffet in meivakantie

Advertorial Kinderen gisteren 12:36

Parkvilla heeft drie mooie films op het programma voor verschillende leeftijden. Dieren staan centraal deze vakantie en een aantal zijn gebaseerd op populaire kinderboeken. 

Inschrijving Rommelroute Alphen aan den Rijn vanaf 1 mei 2024

Markt / Braderie gisteren 09:52

Vanwege het succes in 2022 en 2023 wordt opnieuw een Rommelroute georganiseerd in Alphen op 9 juni 2024. Aanmelden is mogelijk vanaf 1 mei tot 7 juni 2024. De Rommelroute Alphen aan den Rijn is een gratis evenement waar iedereen aan kan deelnemen. Het is een unieke rommelmarkt die niet op één centrale locatie plaatsvindt, maar verspreid is over de eigen tuinen van de deelnemers.

Na goed begin toch verlies Boys 1

Sport gisteren 08:04

Bij Alphense Boys speelde zondagmiddag ineens een oude kwaal weer op: drie tegendoelpunten in een tijdsbestek van slechts zo’n zes minuten, ditmaal tussen de 25-ste en 31-ste minuut. Daarmee verdween niet alleen de op dat moment verdiende 0-1 voorsprong als sneeuw voor de zon, óók de overtuiging dat in de uitwedstrijd tegen Purmersteijn een goed (en noodzakelijk) resultaat kon worden gehaald. Tegen de technisch gewiekste tegenstander kon de schade niet meer worden gerepareerd. Aan het einde was het 4-1.

Alphia geeft opnieuw niet thuis tegen CSW

Sport gisteren 08:01

Afgelopen zaterdag reisde het oranje gezelschap af naar Wilnis om daar tegen de plaatselijke CSW de 22e competitiewedstrijd te spelen. In de thuiswedstrijd eerder dit seizoen werd er van deze tegenstander met 0-2 verloren. Er was dus nog wel wat recht te zetten door de Alphianen. Van iets recht zetten kwam deze middag niet veel terecht. De Alphainen dropen rond half vijf met een 5-0 nederlaag af en moeten de komende weken de neuzen weer dezelfde kant op zien te krijgen.

Drie heel nuttige punten ARC 1 op een kille zaterdag

Sport gisteren 07:59

Nat en koud was het en qua voetbal was het ook allemaal niet denderend, dus er was weinig te genieten op Sportpark Zegersloot bij de wedstrijd tegen het Amsterdamse Swift. Achteraf was het wat de ARC-aanhang betreft toch vrij snel vergeten, want de thuisploeg won met 1-0 en dat betekende dat er drie heel belangrijke punten konden worden bijgeschreven. De nacompetitie om handhaving is daarmee nog niet ontlopen, maar rechtstreekse degradatie lijkt nu toch wel afgewend.

Meer nieuws