Pizzeria Is Morus logo
Tip!

Pizzeria Is Morus

Binnenstappen bij Ristorante Is Morus is binnenstappen in het zonnige zuiden. Alles herinnert hier aan het mooie Italie: de inrichting, de sfeer en uiteraard de gerechten. Daar waar de sfeer prima is en het eten uitstekend, komt iedereen graag terug. En dat is te merken: Is Morus is een van de drukst bezochte restaurant van Alphen aan den Rijn.

De menukaart is zeer uitgebreid. Maar liefst 42 pizza's in totaal. Keuze te over. En wanneer u toch iets anders wilt dan bestaat er altijd de mogelijkheid om zelf een pizza "samen te stellen". Ook de verschillende pastagerechten zoals spaghetti, lasagne, maccheroni enz. ontbreken niet op de kaart. Maar in Italie worden niet alleen pizza's en pasta's gegeten, ook vis en vleesgerechten zijn Italiaanse heerlijkheden. Bij pizzeria Is Morus worden alle gerechten klaargemaakt zoals men dat doet op het eiland Sardinië, want daar liggen de wortels van Is Morus.

Neem contact op met Pizzeria Is Morus via: 0172 475606

Restaurant Is Morus staat bekend om haar verrukkelijke pizza's. Maar er schuilt meer achter deze culinaire schatkist dan alleen de smaakvolle Italiaanse gerechten. Is Morus heeft namelijk ook eigen heerlijke koffie. Een verhaal dat begint in een klein dorpje doordrenkt van de geur van vers gebrande koffiebonen.

Meer dan drie decennia geleden zette Rolando zijn liefde voor koffie om in een missie om een uniek koffiemerk te creëren: Morus Caffè. Met aandacht voor detail begon hij aan een ontdekkingsreis naar dé perfecte koffie. Het was een avontuur van proeven, mengen en verfijnen resulteerde in: Morus Caffè, een blend van karakter en subtiliteit die niet alleen een drankje, maar een ervaring werd.

Giuseppe en Francesco

Broers Giuseppe en Francesco zijn de trotse eigenaren van het bekende koffiemerk Morus Caffè. Deze authentieke Italiaanse koffie werd al enkele jaren geschonken binnen de familie en in het restaurant en nu is het tijd om dit puur Italiaanse product een eigen gezicht te geven. “In 1980 legden onze ouders de fundering voor ons restaurant, een culinair paradijs waar de klassieke Italiaanse keuken tot leven komt. Geworteld in de prachtige tradities van Sardinië, hebben we onze gasten jarenlang de essentie van Italië geserveerd. Al onze ingrediënten, van de zongekuste tomaten tot de rijke olijfolie en geselecteerde wijnen, worden zorgvuldig uit heel Italië geïmporteerd.

Van passie naar aroma

Tijdens onze reis ontstond het idee om onze passie voor Italiaanse smaken uit te breiden naar een nieuw gebied, namelijk koffie. In 1982, nauwelijks twee jaar na de opening van ons restaurant, verwelkomden we Morus Caffè met open armen. Deze kleine delicatesseshop gaf ons de kans om onze eigen Italiaanse koffie te creëren en te delen met de wereld.

Het is een bijzonder genoegen om nu onze authentieke Italiaanse koffie aan te bieden. Of je nu een eigen restaurant of horecagelegenheid hebt, of gewoon thuis van een voortreffelijke kop koffie wilt genieten, onze koffiebonen en gemalen koffie zijn beschikbaar voor zowel thuis, op kantoor als in je restaurant of hotel. Onze koffie vertelt het verhaal van onze reis, geworteld in traditie en doordrenkt van liefde. We nodigen je uit om de warmte van Sardinië en de hartstocht voor smaak te ervaren in elke slok die je neemt en elk kopje dat je geeft.

Morus Caffè

De koffie van Is Morus is in Alphen al lange tijd een groot begrip. Nu, jaren later, wil zijn zoon Giuseppe heel Nederland de koffie laten proeven. "In Alphen is de koffie bekend, maar de koffie is zo lekker dat het een hoger plekje verdient. Het lijkt ons fantastisch om landelijk te laten zien en proeven hoe onze koffie is", deelt Giuseppe trots.

Lees meer

Ristorante Is Morus

Binnenstappen bij Ristorante Is Morus is binnenstappen in het zonnige zuiden. Alles herinnert hier aan het mooie Italie: de inrichting, de sfeer en uiteraard de gerechten. Daar waar de sfeer prima is en het eten uitstekend, komt iedereen graag terug. En dat is te merken: Is Morus is een van de drukst bezochte restaurants van Alphen aan den Rijn.

De menukaart is zeer uitgebreid. Maar liefst 42 pizza's in totaal. Keuze te over. En wanneer u toch iets anders wilt dan bestaat er altijd de mogelijkheid om zelf een pizza "samen te stellen". Ook de verschillende pastagerechten zoals spaghetti, lasagne, maccheroni enz. ontbreken niet op de kaart.

In het verlengde van thuis

Toen Pizzeria Is Morus in 1980 haar deuren opende, was dat een bezienswaardigheid in Alphen aan den Rijn. Gasten stonden tot buiten in de rij om te proeven van de Sardijnse kookkunst van Rolando Carta en zijn Lia. De Italiaanse keuken was nog lang niet ingeburgerd, maar werd wel omarmd als een welkome afwisseling voor de Hollandse aardappelen met vlees. In een artikel uit dat openingsjaar zeiden de kersverse eigenaars nog dat zij binnen een jaar of vijf wilden terugkeren naar Sardinië: “Dat staat vast als een huis!” Gelukkig liep het allemaal anders…

Lia en Rolando bleven en hun pizzeria groeide uit tot een begrip in de regio. Toen er gezinsuitbreiding kwam, kregen Francesco en Giuseppe het familiebedrijf met de paplepel ingegoten. Langzamerhand maken zij zich 
op om het stokje van hun ouders over te nemen, maar dan wel volstrekt in de geest die sinds 1980 onveranderd is gebleven.

Is Morus voelt voor veel gasten als het verlengde van hun eigen huiskamer. Wie hier binnenstapt, wordt verwelkomd als een familielid. Of je aanschuift voor een romantisch diner of voor een zakelijke afspraak, met vrienden of met een jong gezin: aan tafel vallen alle beslommeringen weg en geniet je van een gemoedelijke avond uit. De keuken is vertrouwd, maar weet je ook iedere keer weer te verrassen. Het is die combinatie van Italiaanse hectiek met Hollandse nuchterheid en van lekker eten met gezelligheid, waardoor Is Morus een vaste plek heeft verworven; niet alleen in Alphen aan den Rijn, maar ook in de harten van haar inwoners!

Bekijk hier de verschillende kaarten:

Dinerkaart

Wijnkaart

Drankenkaart

Dessertkaart

Wij doen ons best altijd de actuele menukaart inclusief actuele prijzen op onze website te tonen echter kan het zo zijn dat we wijzigingen later doorvoeren. Mocht dit zo zijn meld dit dan hier.

Is dit jouw bedrijf, maar klopt er iets niet?
Stuur een locatie in