Werken gisteren 12:58

Vacatureoverzicht week 21: nieuwste vacatures

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier. 

Advertorial Dans gisteren 10:05

Eindpresentatie Explore! door jongeren

De afgelopen weken is er hard gewerkt door Alphense jongeren tijdens de workshops Urban Dance en Fotografie. Op maandagavond 27 mei verzorgen alle deelnemers in de Kleine zaal van Castellum een presentatie, waarin zij hun talent presenteren. De avond start om 20:45 uur, inloop vanaf 20:00 uur. De toegang is gratis.

MINERVA Bezuinigen

Blog Opinie 24 mei 2024 om 19:59

De gemeente gaat de komende jaren bezuinigen. Op het lijstje met voorgestelde bezuinigingen staat al met al heel wat. De grootste posten zitten hands-down in het sociaal domein. En dat is op zichzelf behoorlijk zorgwekkend.

Dutch Dream Slaapcomfort kondigt verhuizing aan

Advertorial Overige 24 mei 2024 om 18:09

Met gemengde gevoelens laat Dutch Dream Slaapcomfort weten dat de winkel in Alphen aan den Rijn per 3 juni helaas de deuren zal sluiten. De huidige gebouwen aan de Euromarkt moeten namelijk plaatsmaken voor nieuwe woningen en andere voorzieningen.

Asbestsanering Oude Raadhuis Visserpark

Politiek 24 mei 2024 om 17:02

De Alphense gemeenteraad zal een budget van bijna 1,5 miljoen euro geven om het Oude Raadhuis in het Burgemeester Visserpark aan te pakken. Het gaat om asbestsanering en achterstallig onderhoud. Beide zaken kunnen niet wachten op een nieuwe bestemming.

Burgemeester en wethouders teleurgesteld in houding Rijksoverheid

Politiek 24 mei 2024 om 15:50

Het college van burgemeester en wethouders van Alphen aan den Rijn is niet blij met de Nederlandse politiek. De Rijksoverheid blijft vasthouden aan bezuinigingen op het Gemeentefonds. Daarom moeten alle gemeenten fors bezuinigen. Vanuit het Alphense college wordt geprobeerd om, samen met andere gemeenten, druk uit te oefenen op het Rijk om meer geld beschikbaar te stellen.

Bezuinigen op sporthallen en zwembad

Politiek 24 mei 2024 om 14:34

In de bezuinigingsplannen van het Alphense college van burgemeester en wethouders zit ook een aantal maatregelen voor de sportvoorzieningen. Er wordt vooralsnog maar één binnenhal aan De Bijlen gebouwd en zwembad De Hoorn wordt waarschijnlijk afgestoten.

Een tribute aan Steely Dan zoals nooit tevoren

Advertorial Muziek 24 mei 2024 om 13:18

In de wereld van Steely Dan-liefhebbers staat The Royal Dutch Scam hoog aangeschreven, zowel nationaal als internationaal. Met een tienkoppige band van topmuzikanten, onder leiding van frontman Lo van Gorp, weten ze de magie van Steely Dan's legendarische studio-albums zoals 'Gaucho' en 'Aja' moeiteloos tot leven te brengen op het podium.

Gratis anderhalf uur parkeren in Alphens centrum wordt afgeschaft

Politiek 24 mei 2024 om 12:06

De eerste anderhalf uur gratis parkeren in de grote parkeergarages, achter de slagboom, wordt afgeschaft. Voortaan is het eerste halfuur gratis en het uur erna kost 1 euro. Het algemene parkeertarief gaat na deze anderhalf uur met vijftig cent per uur omhoog naar 3 euro.

Veilig met de fiets de weg op

Overige 24 mei 2024 om 10:49

Alphen Vitaal organiseert in samenwerking met Veilig Verkeer Nederland, fietsservice Totaal en een fysiotherapeut Djim Kromhout een tweedaagse fietscursus speciaal voor volwassenen en senioren die zich onzeker voelen op de fiets.

The Center of Beauty Institute wint prestigieuze Beauty Award

Advertorial Beauty en verzorging 24 mei 2024 om 09:23

Na een ondernemersreis van bijna acht maanden heeft The Center of Beauty Institute de prestigieuze Beauty Award 2024 gewonnen voor Dé Beste Schoonheidssalon van Nederland. "Ik kan het bijna niet geloven. Wat begon als een droom, werd een plan en uiteindelijk een doel," aldus eigenaresse Carmen. "Het doel om mee te doen met de Beauty Award was om ervan te leren, mezelf verder te ontwikkelen en mijn bedrijf eens goed onder de loep te nemen."

Meer nieuws