Advertorial Evenement gisteren 17:08

Ben jij erbij? Romeinse Dag in Alphen volledig uitverkocht!

Op vrijdag 28 juni wordt het Alphense stadshart omgetoverd tot een levendig Romeins dorp tijdens de Romeinse Dag. Dit unieke evenement biedt een gevarieerd programma voor alle leeftijden, waaronder een speurtocht en Romeinse vaartochten. Helaas zijn alle beschikbare tijdsloten voor de vaartochten reeds volgeboekt.

Wonen en bouwen gisteren 15:48

Een belangrijke stap in de ontwikkeling van het Hotel Van der Valk N11

Op 31 mei heeft de familie Van der Valk een belangrijke stap gezet in de realisatie van een nieuw Van der Valk hotel in Alphen aan den Rijn. Met de aankoop van een perceel grond aan de Gouwelandenlaan is een vervolgfase ingegaan voor het project, dat de afgelopen jaren vertraging heeft opgelopen.

Stadswandeling gisteren 14:22

Wekelijks gratis stadswandelingen in juli en augustus

Deze zomer organiseert het Gilde Alphen aan den Rijn elke vrijdag in de maanden juli en augustus gratis stadswandelingen. Iedereen is welkom om deel te nemen aan deze boeiende en leerzame wandelingen door het historische centrum.  

Hollandse Avond: De gezelligste zomeravond in Alphen aan den Rijn

Advertorial Evenement gisteren 13:19

Op zaterdag 13 juli is het tijd voor een onvergetelijke Hollandse avond vol muziek en gezelligheid! Unlimited presenteert een geweldig feestje met topartiesten, waar jong en oud van 18+ samen kunnen genieten van een heerlijke Hollandse sfeer. Mis het niet!

Hier kun je de EK-wedstrijd Nederland - Oostenrijk kijken in Alphen

Sport gisteren 12:01

Vandaag om 18:00 uur speelt het Nederlands Elftal hun derde wedstrijd van de poule tegen Oostenrijk. Op diverse locaties in Alphen aan den Rijn kun je de wedstrijd live op grote schermen bekijken. Ontdek hier waar je deze spannende wedstrijd kunt bekijken.  

Getuigen gezocht na explosie bij portiek aan de Lupinesingel

Politie en handhaving gisteren 10:56

De politie Alphen aan den Rijn is dringend op zoek naar getuigen van een explosie die plaatsvond bij een portiek gelegen aan de Lupinesingel. Op zondag 23 juni, omstreeks 02:10 uur, vond er een explosie plaats bij de entreehal van een flat, waardoor rookontwikkeling ontstond. 

Workshop debatvaardigheden voor jongeren op 3 juli

Advertorial Jongeren gisteren 09:44

Op woensdagavond 3 juli organiseert GroenLinks Alphen aan den Rijn een workshop ‘Gelijk Krijgen’, gericht op jongeren tussen de 16 en 26 jaar. In deze workshop leren zij verschillende debatvaardigheden. Het gratis evenement duurt van 18:00 tot 20:00 uur en vindt plaats in Buurtcentrum Mozaïek (Parelstraat 2). Groenlinks roept jongeren op zich zo snel mogelijk aan te melden, vanwege het beperkte aantal plaatsen.

Dutch SummerVibes Open Air: Het festival van de zomer in Alphen aan den Rijn

Advertorial Evenement 24 juni 2024 om 16:09

Deze zomer wordt Alphen aan den Rijn dé plek om te zijn op vrijdag 5 juli! Het langverwachte festival, Dutch SummerVibes Open Air, belooft een onvergetelijke avond te worden aan de prachtige Zegerplas. Van 17:30 uur tot middernacht zullen topartiesten het podium betreden en de avond vullen met muziek, plezier en onvergetelijke momenten.

Feestelijke Midzomeravond in Alphen ter ere van tienjarig fusiejubileum

Evenement 24 juni 2024 om 15:04

Zaterdagavond kwamen 1735 inwoners van Gemeente Alphen aan den Rijn samen in Archeon om het midzomeravondfeest te vieren. Het evenement, met spectaculaire gladiatorengevechten en een riddertoernooi, werd aangeboden door de gemeente ter ere van het tienjarig fusiejubileum.

Zeldzame lichtende nachtwolken te zien in Alphen aan den Rijn

Overige 24 juni 2024 om 13:42

Wie vannacht vlak na zonsondergang of vanochtend voor zonsopkomst naar de hemel keek, kon het zien: het leek alsof de wolken licht gaven. Deze wolken, ook wel bekend als lichtende nachtwolken, zijn een zeldzaam natuurfenomeen.  

Create! Muziekfestival op 15, 16 en 17 juli in Parkvilla

Advertorial Muziek 24 juni 2024 om 12:33

De zomervakantie goed aftrappen? Laat je horen! Bibliotheek Rijn en Venen organiseert een driedaags muziekfestival in Parkvilla in Alphen aan den Rijn. Dit gratis festival is speciaal voor jongeren van 12 t/m 18 jaar. Iedere middag zijn er vanaf 13:45 uur verschillende muzikale workshops te volgen en werk je samen toe naar een muzikale voorstelling.

Stichting Help Anders organiseert vijfde editie van succesvolle 50 Kinderendag

Maatschappelijk 24 juni 2024 om 11:29

Op 13 juli organiseert Stichting Help Anders voor de vijfde keer de jaarlijkse 50 Kinderendag, een dag vol educatieve ontspanning voor 50 kinderen die een dagje eruit goed kunnen gebruiken. Dit evenement, dat inmiddels een groot succes is, biedt de kinderen de mogelijkheid om zich te verrijken met leuke kennis, nieuwe vriendjes te maken en vooral om te genieten zonder enige verplichtingen.

Tempo opnieuw winnaar tijdens Alphense Sportontmoeting

Voorkeuren van bezoeker 24 juni 2024 om 10:15

Van 12 t/m 21 juni vond in Alphen aan den Rijn weer de jaarlijkse Sportontmoeting plaats. Dit unieke evenement heeft als doel om sportverenigingen uit de regio elkaar te laten leren kennen, elkaars sport uit te proberen en samen te genieten van sportieve activiteiten.

Meer nieuws