Junis Kinderopvang Kantoor logo
Tip!

Junis Kinderopvang Kantoor

Junis Kinderopvang 
Al sinds 1980 is Junis Kinderopvang een erkende en gewaardeerde opvoedpartner voor veel ouders in Alphen aan den Rijn en omgeving. Kinderen van nul tot dertien jaar vinden bij ons een huiselijke en uitdagende plek waar zij zich spelenderwijs kunnen ontwikkelen. In een wereld die snel verandert, draait het steeds meer om ‘samen leven en samen leren’. Daarom werken wij intensief samen met ouders, onderwijs, gemeenten, zorgpartners, culturele partners en verenigingen. Met elkaar nodigen wij kinderen uit om hun talenten te ontdekken, samen te spelen en zo de wereld te verkennen.

Trots op ons vak 
Bij Junis Kinderopvang werken goed opgeleide medewerkers die trots zijn op hun vak. Wij zijn ambitieus. Om mee te bewegen met het leven van onze kinderen en hun ouders, staan wij open voor vernieuwing en verbinding. Daarbij staat de kwaliteit van onze kinderopvang steeds voorop. Ons pedagogisch beleid is de basis voor al ons denken en doen, maar daarbinnen krijgt iedereen de ruimte om zichzelf te zijn. Die werkwijze vertaalt zich in loyale, professionele medewerkers en tevreden ouders. In 2017 werden wij maar liefst voor de tweede keer genomineerd als Beste Kinderopvangorganisatie van het Jaar; een eretitel waar we ontzettend trots op zijn!

De wereld in
Onze locaties zijn natuurlijk ingericht, met veel aandacht voor het omringende groen en het gebruik van houten materialen. Wij vinden het belangrijk dat kinderen vertrouwd raken met de buitenwereld en trekken er daarom vaak op uit. Daarbij stimuleren wij hen om vooral zelf te onderzoeken en te ervaren, omdat die belevenissen hun het meeste bijblijven. Zoveel indrukken, zoveel mogelijkheden en ook nog zoveel te leren: het fijne van spelen is dat groeien en ontwikkelen vanzelf gaat, zolang je je veilig en geborgen voelt. 

Junis Kinderopvang
Junis Kinderopvang is in 1980 opgericht als Stichting Kinderopvang Alphen aan den Rijn (SKA). Al meer dan dertig jaar bieden wij professionele opvangvoorzieningen voor kinderen van nul tot dertien jaar. Die ervaring hebben wij gebruikt om een betrouwbare organisatie neer te zetten die haar aanbod iedere keer weer afstemt op de wensen van ouders en kinderen. Een organisatie die regionaal veel erkenning krijgt als ondernemende, deskundige partner. En een organisatie die steunt op haar goed opgeleide medewerkers, die zich iedere dag inzetten voor een veilige opvang en ontwikkeling van uw kind(eren).

Ieder kind is uniek en onvervangbaar. Ouders stellen daarom hoge eisen. Dat is een natuurlijke, gezonde houding die ons door de jaren heen altijd scherp heeft gehouden. De kwaliteit van onze kinderopvang houden wij daarom continu en systematisch in de gaten. Junis Kinderopvang wordt erkend als officiële instelling voor kinderopvang en is voor al haar opvangvormen gecertificeerd volgens de ISO 9001/HKZ normen.

Junis Kinderopvang wil een betrokken opvoedpartner zijn voor alle kinderen en ouders in de regio. Onze diverse opvangmogelijkheden zijn erop gericht om kinderen in een veilige omgeving hun grenzen en mogelijkheden te laten verkennen. Dat maakt dat het kind met plezier naar de opvang gaat en dat de ouders erop vertrouwen dat hun kind bij ons in goede handen is.

Om deze missie waar te maken, gebruiken wij een goed uitgewerkte pedagogische visie als leidraad voor ons werk. Die visie laten wij u liever ervaren, dan dat we erover vertellen. Net zoals onze bevlogen medewerkers uw kind liever zelf laten ervaren wat het kan, wil of durft. Junis Kinderopvang vergezelt kinderen op hun ontdekkingstocht tussen veiligheid en uitdaging en stelt zich daarbij open voor nieuwe ideeën en inzichten. Iedere dag weer.

De naam Junis
In het najaar van 2012 namen wij na dertig jaar afscheid van de naam waarmee wij groot zijn geworden: Stichting Kinderopvang Alphen aan den Rijn, in de volksmond afgekort tot SKA. Na diverse fusies was die naam te krap geworden, een beetje sleets ook. We zijn immers breder actief dan alleen in Alphen aan den Rijn. Bovendien werden we vaak verward met organisaties die dezelfde of een vergelijkbare afkorting droegen. Tijd voor verandering, passend bij de dynamiek die onze organisatie, maar ook onze branche kenmerkt.

Het werd Junis Kinderopvang. Een krachtige naam, die de klank van Juno en juni in zich draagt, maar toch net even anders en eigenwijzer is. Juno, de Romeinse godin van het leven en het licht. Juni, de maand van de zon, waarin we de langste dag vieren, maar ook het ritme van de seizoenen. Klanken van groei en ontwikkeling, van levenslust en kracht, van vernieuwing en evenwicht. Het is die echo waardoor wij onze nieuwe naam enthousiast omarmen, omdat zij zowel recht doet aan de identiteit van onze organisatie als aan onze ambities voor de toekomst.

Junis Kinderopvang, natuurlijk!
Kinderopvang in de buurt? Natuurlijk!
Voor alle kinderen? Natuurlijk!
Partner in de opvoeding? Natuurlijk!
Meerdere soorten opvang in de buurt? Natuurlijk!
Enthousiaste medewerkers? Natuurlijk!
Van harte welkom, natuurlijk!

Wilt u kennismaken met Junis Kinderopvang? Vindt u het leuk om met ons mee te denken over de invulling van onze dienstverlening? Heeft u goede ideeën voor nu of voor de toekomst? Neem dan contact op met onze afdeling klantenservice (0172- 424824) voor de verschillende mogelijkheden. Onze medewerkers maken graag met u een afspraak bij ons op kantoor, maar natuurlijk bent u ook van harte welkom op één van onze locaties. Om te kijken, te voelen en te ervaren. Dat vertelt zoveel meer dan deze woorden, toch? Natuurlijk!

Meer informatie op de website www.junis.nl!

Is dit jouw bedrijf, maar klopt er iets niet?
Stuur een locatie in