Alphen Vitaal logo
Tip!

Alphen Vitaal

Alphen Vitaal is een stichting die zich sinds 2021 inzet voor een vitaal Alphen aan den Rijn. Wij doen dit in opdracht van de gemeente Alphen aan den Rijn. Wij geven invulling aan het Vitaliteitsplan waarin sport, bewegen en preventie centraal staat. Onze droom is dat alle inwoners van onze gemeente fysiek en mentaal vitaal zijn en meedoen in de samenleving. Want vitale inwoners zitten beter in hun vel en zijn gelukkiger. Goed en veel bewegen, fijne sociale omgang en gezonde voeding op jonge leeftijd voorkomt problemen in een latere fase. Daar zetten wij ons voor in.

Alphen Vitaal bestaat uit het team buurtsportcoaches, teamleiders, programma coördinatoren en een directeur. Ontmoet hier Team Alphen Vitaal.

Op 1 september 2024 organiseren Alphen Vitaal en de Thermen2 een Swim to Fight Cancer in Alphen aan den Rijn in de Aarkade en Oude Rijn. Doe met ons mee en zet jouw onmacht om in kracht. Haal donaties op bij familie, vrienden, collega's en buren, zodat we gezamenlijk baanbrekend kankeronderzoek mogelijk kunnen maken. Ook gaat er een deel van de opbrengst naar het Alphense SamenhuiS. Naast een individuele inschrijving voor de 500, 1000 of 2000 meter is het ook mogelijk om als bedrijventeam, scholenteam of verenigingsteam deel te nemen!

Wil je niet meezwemmen, maar wel je steentje bijdragen? Meld je dan aan als vrijwilliger. Voor meer informatie, aanmelden of doneren ga naar www.fightcancer.nl/alphen

Wanneer je op zoek bent naar een passende activiteit is het soms lastig om een goede keuze te maken. Een beweegmakelaar kan aan de hand van jouw wensen je verder adviseren over de mogelijkheden binnen de gemeente. De beweegmakelaar heeft een compleet overzicht van alle partijen die zich bezighouden met het aanbieden van sport en bewegen. Wat is er voor jouw leeftijd en is dicht in de buurt? Wat vind je leuk om te doen? En wat is passend bij je doelen?

Samen kijk je welke vorm het beste bij je past! Klik hier voor meer informatie en het maken van een afspraak. 

Het programma 'Alphen Actief en Creatief' geeft kinderen van groep 3 t/m groep 8 de mogelijkheid om kennis te maken met een nieuwe hobby. Dit is je kans om op een laagdrempelige manier een sport uit te proberen of deel te nemen aan een creatieve activiteit! Schrijf je snel in en maak kennis met een voor jou nieuwe activiteit.

Klik hier voor al het aanbod in gemeente Alphen aan den Rijn. 

Vitaal ouder worden; dat willen we allemaal. Vitaal ouder worden betekent meer dan alleen in beweging blijven en gezond eten. Het gaat ook over het dagelijks functioneren, mentaal welbevinden en mee blijven doen in de maatschappij. Wij dragen hieraan bij met het aanbieden voor sport- en beweegactiviteiten, cursussen valpreventie en het geven van inzicht door middel van fittesten. Voorkomen is beter dan genezen!

Klik hier voor meer informatie over preventie en beweegaanbod.

Wat je beperking ook is, ook voor jou is er een aanbod in gemeente Alphen aan den Rijn. Onder de categorie ‘aangepast sporten’ valt een sport- en beweeg aanbod op maat, op zowel competitief als recreatief niveau.

Klik hier voor meer informatie over het starten met sporten en tips.

Heb je een vraag? En staat er geen antwoord voor je in de veelgestelde vragen? Neem dan gerust contact met ons op!

Bezoekadres Alphen Vitaal (op afspraak):

Zwembad Aquarijn
Cantharel 10
2403 RA Alphen aan den Rijn

Telefoon: 0172 33 22 11
E-mail: info@alphenvitaal.nl

Klik hier voor de contactgegevens van alle medewerkers van Alphen Vitaal.

Is dit jouw bedrijf, maar klopt er iets niet?
Stuur een locatie in