Kringloopwinkel Hazerswoude logo

Kringloopwinkel Hazerswoude

Even voorstellen

Kringloopwinkel Hazerswoude is een stichting zonder winstoogmerk. Ze stellen zich graag nader aan je voor met: “Meer dan alléén een winkel.” Dit is heel bewust gekozen, want veel mensen denken bij het woord ‘kringloop’ aan alléén een winkel met tweedehands goederen. Heel begrijpelijk omdat men vooral met dit onderdeel van de organisatie te maken heeft door het afleveren van goederen of door het bezoeken van de winkel.

Zij hopen je echter door een blik in hun organisatie te verrassen met de vele andere kanten van Kringloopwinkel Hazerswoude: door en naast onze inzamel- en winkelactiviteiten kunnen zij werkgelegenheid creëren, het milieu ontzien en voorlichting geven op het gebied van afval en hergebruik. Daarnaast proberen ze maatschappelijke meerwaarde te creëren waar ze kunnen, onder andere door het steunen van goede doelen, met geld, maar bij voorkeur ook met goederen.

DOELEN

  • Ze vinden het belangrijk dat de afvalberg vermindert. Daarom streeft Kringloopwinkel Hazerswoude naar maximaal hergebruik van producten en materialen. 
  • Ze willen werk creeren, zowel betaald als onbetaald. De goede band met werkgelegenheidspartners zoals de gemeente, sociale werkplaats, reïntegratiebureaus en vrijwilligersorganisaties koesteren ze.
  • Ze willen voorlichting geven over afval en hergebruik.
  • Ze willen financieel autonoom blijven. Al mogen ze als stichting geen winst maken, ze moeten wel uit hun kosten komen. Kosten zijn onder andere personeel, huisvesting, de drie bussen die dagelijks rondrijden om de gemiddeld 20 adressen per dag te bezoeken en het textiel op te halen, verzekeringen, verwarming en gas en licht enzovoort. Zij krijgen hiervoor geen inzamelvergoeding of subsidie, ze betalen alles uit de opbrengst van de verkoop. Dat blijft spannend want ze willen ook dat je voor zo min mogelijk geld leuke en mooie spullen kan kopen. Zij blijven hun best doen, maar ze kunnen jouw steun en sympathie daarbij goed gebruiken.

Voor vragen kan je bellen naar: 0172 - 422 490

 Openingstijden:

Maandag 09.30 - 17.30 uur
Dinsdag 09.30 - 17.30 uur
Woensdag 09.30 - 17.30 uur
Donderdag 09.30 - 17.30 uur
Vrijdag 09.30 - 17.30 uur
Zaterdag 09.30 - 17.30 uur
Zondag gesloten
Is dit jouw bedrijf, maar klopt er iets niet?
Stuur een locatie in