Mond en Welzijn logo
Tip!

Mond en Welzijn

Mond en Welzijn is er voor een schoon en gezond gebit. Van mondonderzoek, tot voorlichting over het ontstaan van cariës, van gebitsverzorging, tot gebitsreiniging.

Vriendelijk en vakkundig

De mondhygiënist is een HBO-opgeleide paramedicus, werkazaam binnen de tandheelkundige gezondheidszorg. Zij hebben een specifieke deskundigheid op het gebied van mondverzorging en de behandeling van ontstoken tandvlees en parodontium (het fundament van de tanden en kiezen).

Een reden om te glimlachen

De mondhygiënist richt zich op preventie en mondverzorging, om zo cariës (gaatjes) en tandvleesaandoeningen zoals gingivitis en parodontitis te voorkomen.

Een gezonde mond draagt bij aan een algemeen welbevinden, maar een slechte mondgezondheid kan het risico op lichamelijke aandoeningen, zoals aspiratiepneumonie, cardiovasculaire aandoeningen, diabetes mellitus, en andere aandoeningen verhogen. Dit is een reden waarom voldoende en kwalitatief goede mondzorg van groot belang is.

Wat doet een mondhygiënist?

 • Bij iedere cliënt bij elke behandeling voeren wij een mondonderzoek uit, wij screenen de mond op eventuele afwijkingen.
 • Wij geven voorlichting over het ontstaan van cariës, tandvleesaandoeningen en het effect van voedingsgewoonten op het gebit.
 • Wij geven voorlichting over het op de juiste manier uitvoeren van gebitsverzorging.
 • Wij voeren de gebitsreiniging uit, waarbij plaque, tandsteen en aanslag worden verwijderd.
 • Het aanbrengen van gebitsbeschermende middelen, zoals fissuurlakken en fluoridebehandelingen.

Bij Mond & Welzijn vinden we duurzaamheid zeer belangrijk, daarom:

 • Rijden we zo veel mogelijk van en naar de verpleeghuizen in onze elektrische Mond & Welzijn auto
 • Doen we zo veel mogelijk aan carpoolen
 • Scheiden we zo veel als kan ons afval
 • Bestellen we bulk verpakkingen in plaats van een “single dose” verpakking
 • Investeren we in digitale hulpmiddelen zoals een mondscanner
 • Werken we met zo min mogelijk disposables
 • Wanneer we disposables gebruiken kiezen we voor het Green Buy assortiment voor minder impact op het milieu
 • Is er bij ons een werkgroep duurzaamheid

Een gezonde mond zorgt voor een positief effect op de kwaliteit van leven.

Onze werkwijze is volledig afgestemd op de behoeften van onze cliënten. Bij zorgafhankelijke cliënten is aandacht, begrip en inleving van groot belang. Goede mondzorg bereik je door middel van een goede samenwerking tussen cliënt, mondzorgdeskundige én verzorgenden. Bewustwording van het belang van preventie is een speerpunt in onze scholing. Ons mondzorgteam bezit een brede medische kennis en jarenlange ervaring. Hierdoor weten wij welke specifieke mondzorgproblemen er kunnen spelen bij onze cliënten. Elke behandeling vindt plaats in de eigen woonomgeving van de cliënt, We nemen de tijd voor elke cliënt en zijn dankzij onze speciale mobiele behandelapparatuur optimaal uitgerust voor de mondzorgbehandeling ter plekke. 

Onze doelstelling zal altijd zijn de mondzorg van onze zorginstellingen op een zo hoog mogelijk peil te krijgen. Hierdoor werken we dagelijks aan het welzijn van de aan ons toevertrouwde cliënten.

Missie

Het verzorgen van de dagelijkse mondverzorging in zorginstellingen bij cliënten die daar niet of deels toe in staat zijn. Tevens het verzorgen van totale mondzorg aan cliënten, dit houdt in preventie en diagnostiek, behandeling en nazorg van ziekten en problemen in en rond de mond.

Onze visie

Het bieden van kwalitatief goede mondzorg specifiek afgestemd op de cliënt als uniek persoon uitgevoerd door een professioneel en gemotiveerd team. Daarbij rekening houdend met de cliënt zijn persoonlijke omstandigheden en/of ziektebeeld.

Onze doelstelling:

De mondzorg van Zorginstellingen op een zo hoog mogelijk peil te krijgen.

Wat doen wij

 • Wij verzorgen scholing aan het verplegend personeel. Dit omvat theorie en praktische vaardigheden.
 • Het behandelen van cliënten in zorginstellingen.
 • Behandelingen van cliënten thuis.
 • Screenen van cliënten op urgentie, preventie, verzorging.

Een afspraak maken kan via telefoonnummer 0172-608114 of via clienten@mondenwelzijn.nl. Ben je cliënt bij Tandheelkundig Centrum Vitalis? Dan kan je ook via telefoonnummer 0172-472200 een afspraak inplannen. Bij het maken van een afspraak volgen er een aantal gezondheidsvragen. Daarna kan er pas een afspraak worden gemaakt. Als die niet op dezelfde dag is, zal kort voor je afspraak nogmaals naar je gezondheid worden gevraagd.

Nakomen van afspraken

Wanneer u een afspraak bij ons maakt, reserveren wij speciaal voor u tijd in de agenda. Het niet nakomen van afspraken is daarom voor ons erg vervelend. Wij verzoeken u dan ook vriendelijk om ons minimaal 48 uur van te voren te laten weten als u verhinderd bent. Niet nagekomen afspraken of niet op tijd geannuleerde afspraken kunnen in rekening worden gebracht. Bel ons op 0172-608114 of mail naar clienten@mondenwelzijn.nl.

Onze niet-zorginhoudelijke activiteiten worden uit handen genomen door Infomedics. Zo houden wij als behandelaars meer tijd over voor wat er écht toe doet.

De servicedesk van Infomedics is van maandag t/m vrijdag bereikbaar tussen 09:00 en 17:00 uur op telefoonnummer: 036-2031900. Je kan ook gebruik maken van het contactformulier.

Is dit jouw bedrijf, maar klopt er iets niet?
Stuur een locatie in