Runningtherapie Alphen ad Rijn logo

Runningtherapie Alphen ad Rijn

Kern van Runningtherapie is het inzetten van beweging (lekker buiten hardlopen in dit geval) om je psychische conditie te verbeteren. Dat daarmee tegelijk ook je fysieke conditie verbetert is een mooie 'bijwerking'.

In 10 weken train je samen met hen (1-op-1, in duo's of in een kleine groep) naar het nivo van 3 keer per week 30-45 minuten kunnen hardlopen. Iedereen die kan wandelen, kan op elk moment instappen.

De positieve effecten van Runningtherapie hebben zich vooral bewezen bij stress, burn-out, depressieve klachten en angstklachten, maar ook rouw, verslaving, zogeheten 'vage' lichamelijke klachten, slecht slapen en piekeren zijn voorbeelden van problemen waarmee je bij hen zou kunnen aankloppen om je brein te ontlasten, de stress uit je lijf te lopen en letterlijk en figuurlijk weer in beweging te komen.

Dit kun je verwachten van de cursus:

1. Start
Individuele intake om kennis te maken, te kijken naar wat je aankunt en jouw eigen doel(en) te bespreken.

2. Trainen
Drie keer per week ga je 30-45 minuten trainen. 1 of 2 keer met hen (Alphen a/d Rijn) en daarnaast 1 of 2 keer zelfstandig met een op maat gemaakt schema.
Tijdens de intake kijken jullie samen naar wat voor jou de meest geschikte vorm is.
De trainingen bestaan uit (hard)lopen en ondersteunende oefeningen.
Na 5 weken is er een tussentijdse evaluatie.

Er wordt uiteraard gepraat onderweg, over de vorm van de dag en over hoe je na de cursus het bewegen ingepast gaat krijgen in je wekelijkse routine bijvoorbeeld, maar er worden géén psychologische gesprekken gevoerd. Daar ligt hun achtergrond niet en zij houden zichzelf graag bij hun leest. Als je reeds ergens onder behandeling bent (huisarts, POH-GGZ, psycholoog, psychiater, bedrijfsarts) dan kunnen ze -als jij dat wilt- uiteraard wel overleggen met hem/ haar voor optimale ondersteuning.

3. Afronding
Na 10 weken ronden ze de cursus af met een eindevaluatie en kijken jullie samen nog een keer naar het plan dat je hebt om zelf verder te gaan.

Als het bovenstaande verhaaltje genoeg was om je over de drempel te helpen, behoor je NIET tot de doelgroep... ;) Stuur ons alsjeblieft een berichtje met je overwegingen, obstakels en het verzoek om meer en/of op het lijf geschreven info. Ze zullen je snel antwoorden!

Elsbeth Littink-Hoogeveen
Runningtherapeut, looptrainer, buurtsportcoach
https://www.linkedin.com/pub/elsbeth-littink-hoogeveen/21/1b5/8a/nl

Miriam Hockx
Runningtherapeut, sportfysiotherapeut
https://www.linkedin.com/in/miriamhockx

Is dit jouw bedrijf, maar klopt er iets niet?
Stuur een locatie in