Blog Opinie vandaag 19:59

MINERVA Vakantie

Hoewel de grenzen opengaan en de vliegtuigen worden afgestoft, denk ik toch dat er veel meer mensen dan andere jaren gewoon thuis vakantie gaan vieren. Dat mag geen probleem zijn, want er is een mooie warme zomer voorspeld.

Evenementen vandaag 18:14

Na regen komt zonneschijn… in 2021 weer naar Zomerspektakel

“Alsof het zo heeft moeten zijn dat de weergoden het dit weekend laten afweten”, zegt Stanley de Looze ondertussen kijkend naar een bewolkte en grauwe lucht. Het is voor nu goed dat het Zomerspektakel aan het Meer is doorgeschoven naar volgend jaar, doelend op de bak regen die vrijdagmorgen uit de lucht kwam vallen. Maar het blijft wel een gemis. 

Advertorial Horeca vandaag 14:42

Sportsbar Alphen opent de deuren

Ouderwets gezellig sport kijken met vrienden en een drankje. Een sporthonk vol gezelligheid en lawaai, het mag weer! De Sportsbar Alphen gaat open, daar hebben ze lang op moeten wachten.

Wonen en bouwen vandaag 13:53

110 leerlingen ontwerpen hun eigen duurzame wijk

Ruim 110 leerlingen van twee scholen uit de regio zijn dit jaar de uitdaging aangegaan om een duurzame wijk te ontwerpen. Na een online kick-off in maart van dit jaar gingen de leerlingen in teams aan de slag. Zij bedachten creatieve oplossingen voor een toekomstbestendige wijk in de polder Gnephoek. Op 11 juni wordt tijdens de online finale het winnende team bekendgemaakt.

Overige vandaag 13:10

Vrouwelijke DJ’s verbreken wereldrecord langste female DJ-marathon

Op donderdag 4 juni hebben 137 vrouwelijke DJ’s het wereldrecord van langste female DJ-marathon verbroken. Ze hebben 7 dagen lang, 24 uur per dag non-stop muziek hebben gedraaid in DJ School Alphen. Met deze wereldrecordpoging wilden de organisatoren onder andere benadrukken dat er genoeg ‘DJane’s’ zijn die het DJ-vak verstaan.

Verkeer en vervoer vandaag 11:56

Derde weekendafsluiting N11 op vrijdagavond 5 juni

De N11 in de richting van Leiden en Bodegraven wordt de komende periode meerdere keren afgesloten. Op vrijdagavond 5 juni zal de N11 om 21:00 uur dichtgaan in verband met werkzaamheden. In juni en augustus volgen er nog drie afsluitingen.

Coronavirus in Alphen vandaag 10:47

Trainen tijdens corona, hoe doet AAV’36 dat?

Sinds een aantal weken mogen de leden van AAV'36 weer op de atletiekbaan trainen. Dit gaat natuurlijk anders dan normaal. Het vergde ook de nodige organisatie en samenwerking achter de schermen om dit mogelijk te maken.

Coronavirus in Alphen vandaag 09:57

Hoe gebruik je een mondkapje?

Vanaf deze week zien we om ons heen steeds meer mensen die een mondkapje dragen, zoals in het openbaar vervoer. Maar wat zijn nu precies de regels? Wanneer moet ik een mondkapje dragen, waar moet deze aan voldoen en waar kan ze kopen?

Onderwijs vandaag 09:10

Een emotionele rollercoaster: “Of ik zou slagen was nog maar de vraag”

Leerlingen van het Scala College en het Ashram College kregen vorige maand al te horen of ze geslaagd waren. Maar Lina, eindexamenleerlinge van het Groene Hart Lyceum, kreeg het nieuws officieel gister pas te horen. Aan ons vertelt ze hoe ze haar examenjaar heeft beleefd.

Politiek gisteren 19:56

Financiële situatie Alphen aan den Rijn beter dan verwacht

De gemeenteraad moet in juli de financiën van Alphen aan den Rijn bespreken. Het positieve bericht is dat er over 2019 een kleine plus van 3,5 miljoen euro is. Naar verwachting zal dat vanaf 2020 wel anders zijn.

Onderwijs gisteren 17:18

Dit zijn de geslaagde leerlingen van het Scala College

De vlaggen kunnen uit vandaag, op nationale slaagdag! Hier vind je alle geslaagde examenkandidaten van het Scala College (eerste tijdvak) in Alphen aan den Rijn. Van harte gefeliciteerd allemaal!

Evenementen gisteren 16:52

Zesde editie Triathlon Alphen blijft voorlopig doorgaan

Veel wedstrijden worden geannuleerd in verband met het coronavirus, maar de zesde editie van de Triathlon Alphen vindt voor alsnog gewoon doorgang op 20 september 2020. De voorbereidingen zijn inmiddels in volle gang.

Advertorial Horeca gisteren 16:11

Genieten op het vernieuwde terras van Alfreds

Buiten genieten van een hapje en een drankje, het kan weer. Dat de terrassen weer open zijn is iets waar Alfreds zich enorm op had verheugd. Zo kunnen gasten eindelijk het totaal vernieuwde terras komen bewonderen!

Coronavirus in Alphen gisteren 15:38

Eindexamenleerling zijn in coronatijd, hoe is dat?

Vandaag, op nationale slaagdag, zetten we eindexamenleerlingen extra in het zonnetje. Hoe hebben eindexamenleerlingen dit jaar ervaren? Eindexamenleerlingen van het Ashram College delen hun verhaal.

Coronavirus in Alphen gisteren 14:13

Hooikoorts of corona?

Met het mooie weer draaide de pollenradar overuren. Door alle pollen die door de lucht vliegen, hebben steeds meer mensen te kampen met hooikoortsklachten. En dat is erg vervelend, ook omdat de symptomen veel lijken op die van het coronavirus. Hoe herken je of iemand hooikoorts of juist corona heeft?

Overige gisteren 13:26

Castellumkoor herdenkt Marc de Hond

Theatermaker Marc de Hond is op 42-jarige leeftijd overleden. Het Castellumkoor uit Alphen herdenkt de theatermaker door terug te denken aan februari 2017, toen zij samen met hem op het podium stonden.

Advertorial Overige gisteren 12:45

Word jij de nieuwe member van de Kleine Hondjes Club?

Shih Tzu’s, Jack Russels en andere kleine honden uit Alphen aan den Rijn opgelet! Er is plek voor jou in de Kleine Hondjes Club, dé uitlaatservice exclusief voor kleine honden op een omheind privéterrein in Alphen aan den Rijn.

Coronavirus in Alphen gisteren 11:51

Anders dan anders: eindexamenleerlingen van het Scala College voelden weinig spanning

Geen centrale eindexamens, geen eindexamenfeestjes, geen examenreizen, en geen urenlange zenuwen wachtend op dat ‘verlossende’ telefoontje. Het is een eindexamenjaar dat de geschiedenisboeken in gaat. Daarom zetten we de eindexamenleerlingen vandaag, op nationale slaagdag, in het zonnetje. Vier eindexamenleerlingen van het Scala College vertellen hoe zij de afgelopen periode hebben ervaren.

Overige gisteren 11:06

Zo werkt de druktemonitor in Alphen

Crowdmanagement, ofwel het verspreiden van mensen en vermijden van drukte, wordt steeds belangrijker nu we weer meer mogen. Daarom introduceerde de gemeente Alphen aan den Rijn de druktemonitor, zodat je voordat je op pad gaat kunt checken hoe druk het is. Maar hoe wordt de drukte op bepaalde locaties gemeten?

Overige gisteren 10:20

Jan Zeeman: Koopman met een hoofdletter K

Op woensdag 3 juni kwam de familie met het verdrietige nieuws dat Alphenaar Jan Zeeman, oprichter van Zeeman, op 78-jarige leeftijd is overleden. Alphen had een speciaal plekje in zijn hart: zijn kinderen zijn hier opgegroeid en de eerste vestiging van Zeeman opende hier in 1967. Maar bovenal was hij een koopman in hart en nieren, voor wie zijn familie alles was.