Calamiteiten vandaag 16:53

MP3 motorscooter klapt achterop auto

Op donderdagmiddag 28 mei heeft er een ongeval plaatsgevonden op de Hoorn in Alphen. De bestuurder van de MP3 motorscooter is hierbij gewond geraakt.

Coronavirus in Alphen vandaag 16:24

Dit jaar geen luilak in het Alphense centrum

Het is een traditie die bijna niet meer weg te denken is uit het Alphense centrum: de kortingen in winkels met Luilak. Maar koopjesjagers zullen het dit jaar zonder de kortingsacties moeten doen. Centrummanager Marc Krimpenfort: “We vinden het dit jaar niet verantwoord om Luilak door te laten gaan gezien de vele mensen die er op af komen.”

Politiek vandaag 15:30

VVD wil kernenergie in Groene Hart

In de regio Holland-Rijnland, waar Alphen aan den Rijn deel van uitmaakt, wordt door de deelnemende gemeenten een strategie voorbereid om het energievraagstuk op te lossen. De VVD wil kernenergie toevoegen aan de geplande zonne- en windenergie.

Coronavirus in Alphen vandaag 14:52

Supermarkten en tuincentra mogen niet open op Eerste Pinksterdag

Twee supermarktketens in Alphen en één tuincentrum hebben bij de gemeente het verzoek ingediend om op Eerste Pinksterdag de deuren te openen. Maar het college van burgemeester en wethouders heeft dit verzoek afgekeurd. “Er zijn geen/minder signalen van hamstergedrag in supermarkten, en extra toeloop naar tuincentra willen we vermijden.”

Coronavirus in Alphen vandaag 13:07

Bezoekers positief over ‘veilig dagje uit’ bij Archeon

Vooraf reserveren, een uitgestippelde route en een wilgentak bij binnenkomst. Bezoekers zijn positief gestemd over de maatregelen die Archeon heeft genomen om te zorgen voor een veilig dagje uit. “We horen veel positieve verhalen van bezoekers, dat doet ons erg goed.”

Advertorial Beauty en verzorging vandaag 12:22

Complete Skincare draait weer als vanouds

De eerste twee weken sinds de heropening zitten er al weer op. “Wat was het geweldig om iedereen weer te zien en te spreken”, vertelt Madelinde van Complete Skincare.

Coronavirus in Alphen vandaag 11:44

Sportscholen mogelijk eerder open: “Als het echt zo is, ben ik mega blij”

Na afloop van het crisisberaad van het kabinet zei premier Rutte dat sportscholen, sauna's, kantines en casino’s mogelijk twee maanden eerder dan gepland hun deuren kunnen openen. Ricardo van den Belt van 4Sport: “We zijn blij met het nieuws, maar we komen nog wel voor veel uitdagingen te staan.”

Calamiteiten vandaag 11:05

Twee gewonden bij ongeluk op de N207

Op donderdagochtend 28 mei heeft er een ongeluk plaatsgevonden op de Oostkanaalweg (N207) ter hoogte van de Zegerbaan. Het betreft een ongeval tussen een motor en een auto.

Werken vandaag 10:18

Even een check: heb jij het op je werk nog naar je zin?

‘Ik heb een zwaa-aa-aar leven’. Ken je dat lied van Brigitte Kaandorp? Luister het maar eens en als jij daar zaken in herkent als het gaat om je werkzame leven, wordt het tijd om veranderingen aan te brengen. 

Coronavirus in Alphen vandaag 09:46

130 vrouwelijke DJ’s gaan wereldrecord langste DJ-marathon aan

Na drie eerdere verbroken wereldrecords staan er nu meer dan 130 vrouwelijke DJ’s klaar om een nieuw wereldrecord te vestigen. 7 dagen lang, 24 uur per dag zullen ze non-stop muziek draaien in DJ School Alphen in Alphen aan den Rijn. "Hiermee willen we benadrukken dat er genoeg ‘DJane’s’ zijn die het DJ vak verstaan en dat Nederland het nummer 1 DJ land van de wereld is."

Coronavirus in Alphen vandaag 09:01

Alphense zwembaden verzinnen alternatief voor schoolreisjes en eindmusicals

Door de coronacrisis kunnen veel schoolreisjes, schoolkampen en eindmusicals niet doorgaan. Om het schooljaar voor deze leerlingen toch leuk af te sluiten, hebben de zwembaden in Alphen een aantal activiteiten bedacht. Uiteraard geheel volgens de regels van het RIVM.

Horeca gisteren 19:06

Terrassen weer open vanaf 1 juni

Vanaf 1 juni 12:00 uur mag de horeca in aangepaste vorm weer open. Er geldt voor het terras buiten geen maximum aantal bezoekers. Wel moet iedereen aan een tafeltje zitten en geldt de 1.5 meter. Niet alle horecagelegenheden hebben op hun huidige terras de ruimte om aan deze 1,5 meter-eis te kunnen voldoen. Daarom mogen horecaondernemers onder bepaalde voorwaarden hun terras tijdelijk vergroten. Zo kunnen we weer naar het terras.

Alphens Restaurantweek gisteren 18:22

Proto brengt de lekkerste gerechten bij jou thuis

We kunnen bijna weer het terras op. Ook bij Proto zijn ze druk bezig met de voorbereidingen. Maar als het restaurant de deuren weer opent, kun je ook nog terecht bij de bezorgservice voor een heerlijke lunch of een diner. “Zo zorgen we dat al onze gasten van onze gerechten kunnen blijven genieten”, vertelt Nikos van Proto.

Coronavirus in Alphen gisteren 17:46

Vanaf 1 juni testen mogelijk voor iedereen met milde klachten

Op dit moment kunnen alleen diverse beroepsgroepen zich laten testen op het coronavirus. Maar vanaf 1 juni komt daar verandering in. Dan kan iedereen met milde klachten die mogelijk duiden op het coronavirus zich laten testen.

Advertorial Coronavirus in Alphen gisteren 17:12

MAX probeert de boel draaiende te houden met ijsverkoop

De afgelopen dagen hebben vrijwilligers bij Stichting MAX hard gewerkt aan het zomerterras, zodat ze vanaf 1 juni weer mensen kunnen ontvangen. Maar je kunt Stichting MAX nu ook al steunen door een ambachtelijk Italiaans ijsje te komen halen. “Zo proberen we het hoofd boven water te houden”, vertelt Jeroen de Nie. 

Evenementen gisteren 16:26

Geen muzikale opening van de Alphense Feestweek

Dit jaar zal er helaas geen feestelijke muzikale opening van de Alphense Feestweek plaatsvinden in de vorm van een muzikale show. Doordat Stichting Taptoe Alphen aan den Rijn (STAR) al sinds half maart niet meer heeft kunnen repeteren, is namelijk besloten om de 2020 editie van Taptoe Alphen te verplaatsen naar 2021.

Politiek gisteren 15:43

Geen vierde flat aan Saffierstraat

De nieuwbouw van een vierde appartementencomplex tussen de Saffierstraat en de Zegerplas gaat niet door. Protesten van omwonenden en twijfel bij de politieke partijen hebben wethouder Gerard van As ervan overtuigd om deze onorthodoxe locatie te laten vervallen.

Winkels gisteren 14:55

Outlet Store SD Creation verhuist naar Van Mandersloostraat

De Outlet Store van SD Creation gaat verhuizen. Het pand in de Hooftstraat wordt vanaf vandaag, woensdag 27 mei, verruild voor een locatie in de Van Mandersloostraat. “We hebben ontzettend veel zin in dit nieuwe avontuur”, vertelt eigenaar Ramon Hagen.

Advertorial Overige gisteren 14:09

Haal je motorrijbewijs bij Rijschool Toppie

Met vrienden toeren op de motor, dat is een heerlijk gevoel. Daarnaast is de motor ideaal omdat je minder last hebt van files. De vraag naar motorrijlessen neemt dan ook sterk toe. Maar waar kun je jouw motorrijbewijs halen? Dat doe je bij Rijschool Toppie!

Overige gisteren 12:41

Elektrische scooter is aan opmars bezig

Elektrische scooters zijn al een tijdje op de markt, maar de laatste tijd is de populariteit van de elektrische scooter enorm toegenomen. Jack Walker, eigenaar van een grote scooterspeciaalzaak in Alphen aan den Rijn, denkt zelfs dat 2020 hét jaar wordt van de elektrische scooter. Maar hoe is de toegenomen populariteit van elektrische scooters te verklaren?