Parkvilla
Advertorial Cultuur

100 jaar Charlie Chaplin bij Parkvilla

Dit jaar viert Charlie Chaplin’s baanbrekende film The Kid zijn 100e verjaardag. Dit wordt gevierd in bioscopen over de hele wereld. Parkvilla vertoont drie van zijn (gerestaureerde) films en organiseert een Charlie Chaplin weekend, met onder andere een boeiende filmlezing en een filmdag voor de hele familie. 

De familiedag vindt plaats op zondagmiddag 17 oktober. De films The Kid en The Circus, beide korte films, zijn namelijk ook leuk voor kinderen vanaf 6 jaar. Ouders of grootouders kunnen hun (klein)kind kennis laten maken met één van de eerste grote filmsterren en genieten van zijn doldwaze situaties en zijn iconische personage.

The Kid | Zondag 17 oktober, 13:30 uur
The Kid was de eerste lange speelfilm van Chaplin en hij combineerde daarin komedie met drama. De film was in 1921 wereldwijd een enorm succes. De tijdloze film is nog altijd zeer geliefd bij jong en oud.

The Circus | Zondag 17 oktober, 15:30
The Circus is een film met de bekende ingrediënten die Chaplins film zo succesvol en geliefd maakten: de zwerver met het gouden hart die tegen wil en dank op het verkeerde moment op de verkeerde plek terecht komt, maar eindigt met het meisje én het geluk aan zijn zijde. De film leverde Charlie Chaplin een Academy Award op.

Beide films zijn ook nog op andere data, vroeg op de avond te zien.

Filmlezing

Filmwetenschapper Rudi de Boer zal op 15 oktober aan de hand van een aantal hilarische fragmenten een lezing geven over deze grootheid en iconische personages. Na een uur is er pauze en vervolgens is de klassieker The Kid te zien.

The Great Dictator is te zien op 16 en 17 oktober. In de film wordt Hitler, die op dat moment zijn Duitse oorlogsmachine over Europa laat walsen, succesvol op de hak genomen. Het was de juiste film op het juiste moment. Een visionaire satire die zijn stempel op de geschiedenis heeft gedrukt.

Kijk voor alle data en tijden op www.parkvilla.nl.


Meer nieuws

Overige gisteren 17:57

Erfgoedfonds verleent subsidie voor herstel Gebouw Nabij

Onlangs is voor het Gebouw Nabij aan het Lauraplein 2 door de gemeente Alphen aan den Rijn een subsidie toegekend uit de pot van het Erfgoedfonds. De stad en de omgeving heeft er belang bij het aanzien van het gebouw in oude glorie te herstellen en te behouden voor het nageslacht, zo luidde het argument. 

Advertorial Overige gisteren 16:35

Vrijwilligersmarkt op 26 oktober in het gemeentehuis

Op dinsdagavond 26 oktober organiseert Tom in de buurt samen met het nieuwe Vrijwilligerspunt een Vrijwilligersmarkt in het gemeentehuis Alphen aan den Rijn. Organisaties brengen hier hun vrijwilligersvacatures onder de aandacht. Inwoners worden uitgenodigd om mogelijkheden te verkennen en vrijwilliger te worden. Komen dus! 

Dronefotografie gisteren 15:18

Alphen vanuit de lucht: een oase van groen in het Prinses IreneBos

Vanuit de lucht ziet alles er net even anders uit. Daarom neemt de Alphense fotograaf Josh Walet ons elke zaterdag mee op reis door Alphen met zijn drone. Zo beleef je Alphen in vogelvlucht. Dit keer het Prinses IreneBos, een natuurgebied van maar liefst 24 hectare groot.

Alphens Restaurantweek 2021 gisteren 12:53

De beste Argentijnse gerechten eet je bij El Caballo

Van donderdag 28 oktober t/m zondag 7 november organiseren wij de najaarseditie van de Alphens Restaurantweek. Elf dagen lang serveren restaurants de lekkerste meergangen menu’s. Bij El Caballo geniet je van de lekkerste authentieke Argentijnse gerechten.

Politiek gisteren 11:46

Voortaan ook kiezen voor ja/ja sticker

De brievenbussen kunnen, als het aan de Alphense gemeenteraad ligt, voortaan worden voorzien van een ja/ja sticker. Daarmee geeft de bewoner aan graag al het drukwerk te ontvangen.